31 July 2008

Doroyaannnnnn....

mlm td konon nk update blog, duk iron baju sampai ke pukul 9.30 mlm, last2 mata pun dah mamai...balik keje smlm pi hangkut buah durian kat pasar mlm, 3 biji 10 ringgit, pehtu dia bagi sebijik takut ader yg x elok, kononnya cover buah x elok ler kata budak tuuu...yer laa tuuu...ingat nk mkn same2 cik abg, dah siap sms dia dah bitau beli doroyannn, tunggu punyer tunggu dkt pukul 10.30 dia x balik2 pun lagi, mano den nak tahan mato den ni ha, mamai semamai mamainya (huhuhu...bahasa...) last2 terus tertido tanpa merasai nikmat rasa buah durian...sedar2 hubby dah golek kat sebelah dgn membawa satu bauuuu, huhuhu... (nak tau??...ader bau doroyannnnnnn....haa, jadi kucing kepala itam laki aku mlm td...hahahaha) dlm mata2 pejam tu nyempat lagi aku nanyer dia...abg mkn doroyan ekkk??) huhuhu...dia kata, dah gosok gigi pun ader bau lagi ker? ader arrrrr....kemain lagi x ajak aku mkn punnnn...dia kata nak kejut gak, tapi x sampai ati la pulak tgk aku nyenyak sgt tido...pepagi td oleh kerana nafsu aku dah x nahan nahan lagi...sblum gi keje, lepas gak hajat aku nak mkn doroyannnnn tuuu, sarapan awal pagi td ialah 2 ULAS DOROYAANNNNNNN, ok kan?? huhuhu....kumur kumur kumur...sib baik x bau doroyannnn sampai ke opis...

30 July 2008

Dah Kureng...

alhamdulillah...lutut aku dah berbaik baik...hehehe, lutut kanan ngan kiri dah bertegur sape...wekekeke...smlm ader gak rasa skit lagi sengal2 kat situ, bunyik2 tu ader gak lagi kalau time smbhyg tu...pagi smlm saje2 lah duk tepek salonpas kat atas lutut ngan blkg lutut...huhuhu, panas jerrr rasa...sedapppp, sampai ler balik umah baru aku cabutkan, dgn bulu2 roma pun tercabut samer...muehehe....yg pasti pagi ni lutut aku dah mcm biasa...yeyyyy, syukur alhamdulillah, tapi kalo korg nak tau dah 2 pagi ni aku hirup anelene putih (piorrr punyer anelene tau) tapi x sampai pun satu cawan...stgh cawan, okkkkkkk...tu pun bila dah abih, rasa nak mual2, tapi duk tahan tahan kan jugak...cecepat jer hirup air kosong...wuishhh, teruknya nak minum susu.... kan....

28 July 2008

Sakit Lutut...



sape sakit lutut? huhuhu...mokcik ni lerrr sakit lutut...mcm org tua lak aku rasa, tapi memang dah tua pun, skit lagi nak mencecah umur 40, tapi rasa mcm awal benar la pulak nak dpt sakit mcm ni...x penah2 pun lagi merasa sakit cam gini, aduii...seksa rupanya weiii...ni duk lame2 kat kerusi, nak start berjalan, aduii, menegang rasanya urat2 kat lutut ni...ape kena tah, memang sejak 2/3 hari ni dah rasa lain mcm, ingatkan ok la pastu, tapi x sangka pulak pagi ni rasa lagi teruk...ni berjalan pun dah mcm terdengkek dengkek dah haa...terpikir jugak, ni la kesan aku x amik susu dlm badan aku ni...kotnyer la tu penyebabnya...huhhh, nak kena tonggang jugak la anelene tetiap pagi cam somi aku tu...emmmmm, duk bayangkan rasa anelene tu rasa nak termuntah pulak...tapi disebabkan kesihatan lutut aku ni, aku berazam, berjanji dan berikrar utk meminum susu lepas ni...hehehehe...x larat la mcm ni, sib baik keter aku auto, kalau manual, alamat benti tepi jln la kot pi urut lutut, huhuhu...pagi td smbhyg subuh pun, aduiii...time nak rukuk tuuu, rasa mcm nak meniarap pulak...teruk kan? agaknyer kaki ni x der minyak pelincir kott, tu yg rasa mcm ketat jer kat lutut tu...kaki belah kiri ni ok jerrr...yg belah kanan ni dia duk wat hal...emmm, mlm ni nak lumur minyak panas kat lutut...harap2 esok dah ok la skit, kalau x ok jugak..nak x nak kena pi klinik arrrr jugak...skrg ni duk pk2 pasai ape jadi lagu ni haa? lame berdiri? emmm...takder la jugak...pi jogging? lagi laa takdak ataupun kurang air kottt...okla, sape2 yg tau petua nak ngubat sakit lutut, bitau la yer...leh kita share2 petua...huhuhu...

26 July 2008

Tak Jumpa 2 Hari...

skrg ni pukul 11.45 mlm (mlm minggu), aku skrg ni menaip blog kat umh puterisatu kat ampang...tinggal berdua ngan mak aku mlm ni, aku jadi peneman mak, sbb puterisatu 3 beranak pi PD ader family day husband dia kt teluk kemang sane...kebetulan smlm (jumaat), suami aku lak outstation ke penang...so, dari pagi smlm sampai la ni aku lum jumpa dia...huhuhu...windu arrrr, dh 2 mlm x jumpa suami aku...x sabar nak balik umah, td kul 10 lebih dia msg baru sampai kat umah...mlm ni suami aku terpaksa la tido sorg2 lagi, mlm td tido sorg2 di hotel kt penang, tapi mlm ni riuh skit umah kat sg. penchala sbb 2 org kak ipar ngan adik ipar lelaki yg jaga arwah mak dulu (si pie) dtg tido kat sane...x der la sunyi sgt suami mlm ni, kurang2 ader gak org kt umah, anak buah dia 2 org pun ader same meriuhkan umah tuuu...aku pun mgkin esok balik sane pas zohor kot, puterisatu pun mgkin sampai sini esok ptg...pagi sok aku dah dah plan ngan mak aku nak ke pasar tani kat umah sewa aku dulu, lame x menyoping dke situ...pas ke situ mgkin nak ke chowkit pulak teman mak aku beli buah2an kt pasar chowkit sane...pastu rileks2 dulu sementara tunggu lunch, and then baru lah gerak balik umah kot...huhhh...ngantuklah mata ni...saje2 nak update entry jerrr ni...ok arrr, nk tido dulu ye...slmt mlm semua...

24 July 2008

Laptop Baru...

ni lah gambar laptop aku yg sebenarnya...nampak x broadband usb maxis tu...huhuhu...cute jer kan...ila ------> tgk puas2 tauuu...





mlm td bermula lah balik episod duduk berdua, aku somi isteri dlm umah tu, huhhhh, sunyi sungguh bila tgh2 ramai 2/3 hari lepas ngan adik beradik suami ngan anak2 buah dia, tetiba tinggal berdua terkontang kanting...memang la terasa ya amat...balik2 keje smlm, singgah pasar mlm beli brg dapur skit termasuklah durian 2 biji, tingin pulak nak wat bubur durian cicah roti...sampai umah tepat kul 6... terus masak bubur durian, gitu gini dah kul 7...pas mandi ready pulak nak iron baju keje aku ngan baju keje suami, waaaahhhh...tgh2 gitu la rasa mcm nak online jerrrk...ape lagi, selongkar la laptop dlm beg, letak laptop atas kotak kt tepi aku, sambil tu aku iron baju, (aku iron baju sambil duduk yerrr, x pandai nak berdiri, penattttt...) huhuhu... gosok tgn kanan baju, sambung chatting, gosok tgn kiri baju, sambung chatting, dlm ati aku, ni sampai kul 10 ni kang x siap lagi menggosok ni...hehehe...duk layan member chatting sorg ni, ila...sori ler ila, aku terpaksa stop sblum somi aku blik mlm td, nanti dia dah balik, aku duk iron baju lagi, abih tu kang time bila lerrr aku nak layan dia, hehehe...kul 10 aku dah settle iron baju, ingat nak solat isyak, tetiba motor somi aku sampai…berderruuuummmm bunyinyaaa…huhuhu…ai, ader laptop balik awal ker? Wekekeke…kejar isteri ke, kejar laptop? Sblum dia mandi biasa la, lepak2 dulu kat sofa dpn tv, aku buatkan dia air gano, sediakan dia bubur durian yg aku dah siap masak, ader durian mentah yg aku saje tinggalkan utk dia, (memang kegemaran suami kalau yg mentah nk banding yg dah dimasak, tapi pagi ni aku bekalkan jugak bubur durian cicah dgn roti utk sarapan dia pagi ni). Pas dia mandi, solat semua…aku dah ready ngadap laptop kat atas katil…huhuhu, time tu dah kul 11 lebih, aii…ni jap lagi dua2 org duk layan intenet, time bila nyer nak tido nii, last2 dua2 org ngadap laptop sampai ke pukul 12 lebih…pas bukan web ni, web tu pulak…chatting pun termasuk lah jugak mlm td, tapi suami x minat sgt chit chat ni, tah web ape dia tgk mlm td…aku pun x tauuu…kul 12.30 aku ngajak dia tido jer laa dah…sok sok la pulak sambung nyerrr….huhuhu…mlm td dah snap gambar laptop tu, tapi tetiba lak bateri kamera kong, dahla charger kat puterisatu, tapi rupa dia cam ni la bih kurang, same jerrr rupanya ngan laptop aku tuuu…(gambar hak ni aku amik dari intenet pagi td) tantikkkkk takkk?? Kalo laptop aku ader la gambor broadband maxis usb tu, yg jenis kecik…cina tu kata yg gambar2 rimau, kuda belang tu limited edition, so…aku dpt yg biasa2 jerrrr…nanti arrr, len kali aku snap gambar laptop aku yg sebenar yer…gambar kat bwh ni pun dah same dah….okla yerrr…bye…


23 July 2008

Cerita Dari Hari Sabtu Sampai Smlm...

Huhuhu...panjang betul bunyi citer entry ku kali ni kan?? idea terkumpul dah byk sgt, maka haruslan dibuat satu entry sekaligus...

sabtu - pagi2 mintak suami antar ke hospital nak melawat mak mentua...tapi waktu melawat pkl 12.30 baru start sebenarnya, oleh sbb akak ipar punyer giliran menjaga mak mertua, jadi boleh lah aku nyelit2 masuk, lagipun adik ipar yg bongsu dah biasa dgn mak-mak guard kat spital sg. buloh tu..call jer bitau name pie semua pakat bagi masuk...huhuhu...dh mcm staf spital tu dah si pie tu...maklumlah dkt setahun duk ulang alik ke situ n selama mak kat spital memang dia la yg duk menetap kat situ siang dan malam. Kul 10.30 sampai kat spital aku ngan kak ipar naik ke wad, suami terus ke tempat kejenya, mintak gak dia balik awal skit ptg tu, ikutkan memang dia nyer keje sampai ke mlm....masuk situ, kenalah bergilir-gilir ngan kak ipar tgk mak mentua...maklumlah bukan time melawat...sementara tunggu kak ipar kuar, aku duk dpn tv ruang rehat kat wad tu, bila akak ipar kuar, aku lak yg masuk tgk mak mentua kat katil no. 14, kesian...masa tu masih lagi keadaan dia mcm sblum2 ni...guna oksigen, masuk air, bunyi nafas dia pun kuat, memang jelas sgt bunyi dia bernafas, kakitangan memang x gerak pun, tapi mata dia masih lagi boleh pandang sape yg dtg...usap2 tgn dia, kesian sungguh...dah dkt pukul 12.30, suami akak ipar tu pulak masuk melawat mak, dia x leh masuk, just duk kat kantin jer dari pagi tu...pastu keluarga isteri abg ipar pulak dtg melawat...time tu wad kecoh ader mak indon lak baru meninggal, huhuhu...kak ipar kata dkt 3 org meninggal dari ptg smlm lagi kat wad tu...

dah abih waktu melawat, aku ngan kak ipar terus ke bilik solat n terus ke kantin utk mkn tengahari...tgh mkn abg sepupu diorg lak dtg nak melawat mak, kul 4.30 kami naik balik ke wad...sampai kat wad kak ipar sulung dan adik ipar bongsu dah sampai, kami keliling katil mak....dkt pukul 5 ptg, adik ipar bongsu tu pusing kan badan mak ke arah bertentangan, kesian pulak asyik mengadap setempat jer, mesti dia lenguh...pastu mintak nurse sedut kahak dia...pastu time utk bagi susu kat mak ikut tiub...huhuhu, kejap jer dah abih susu tu aku tgk dia bagi minum...kyg mak...time tu nafas dia pun dah x bunyi kuat mcm sblum ni...mgkin sbb kahak terlalu byk kat tekak dia kot...pastu ader sedara mara diorg dtg pulak, sampailah abg no. 3 dtg masuk duk tepi mak, abg tanyer kak ipar sulung, mak ni tido ker...akak ipar sulung kata haรก...alahai...agaknyer masa tu mak dah x der kot...kami semua x perasan...time tu dah dkt abih waktu melawat, aku pun dah kuar cari suami aku kat dpn tv, memasing memang dah ready nak balik dah pun...tetiba abg ipar kuar panggil kitorg, katanya nadi mak dah benti, panggil nurse, panggil doktor n disahkan meninggal jam 7.28 mlm, time tu sayu sgt tgk diorg kehilangan ibu tersyg utk selama-lamanya, senang betul mak mentua aku ninggal, mcm tido jerrrr dia pergi, sedar2 senyap mcm tu jerrr, tarik2 ke hape langsung x derrrr sampaikan kami x dpt nak beza time dia nazak tu mcmane...kak ipar yg dtg same aku tu dh nangis beria2 dah, aku x leh tgk org nangis, mesti nak nangis...sambil peluk2 kak ipar, aku pandang suami aku, tenang tapi aku tau dia sedihhhhh (teringat kata kak ipar, awie anak kesayangan mak dan arwah abah sebenarya) aku pegi dkt suami, sambil genggam tgn dia...aku tau dia sedih, pastu kami pi ngadap mak....biras aku tolong tutupkan mulut mak betul2 dgn kain pengikat...suami cium dahi mak lame2....huhhhh, x tahannyerrrr masa tuuu...pastu diorg suruh kitorg balik dulu kemas2 kat umah sbb nak bwk arwah mak kat umah sg. penchala n nak kebumikan pagi ahad sblum zohor...

mlm tu pukul 10 mayat arwah mak dah sampai kat umah....sblum disimpan org masjid tu kata kena cuci dulu segala ape yg ader kat badan mak, diorg adik beradik la kena buat semua tu...mlm tu jugak kami berjaga sampai pukul 2 pagi baca yasin utk arwah,sblum tu jemaah dan jiran2 dtg buat tahlil sekali, suami suruh aku tido jerrr...pastu suami pulak ngan adik beradik ngan ipar2 yg lelaki pulak sambung baca quran, aku pun x sedar sampai pukul brp...pagi2 pas smbhyg subuh, kitorg keliling lagi mayat mak sampai org lain dtg menziarah...dlm pukul 10 dah ready utk mandi, biasalah, mayat org pompuan tentulah anak2 pompuan yg tolong mandikan...so, anak2 lelaki just angkat jerrr ke tempat mandi...kalo korg nak tau, aku pun join same dgn akak2 ipar ngan adik2 ipar pompuan tolong gosok badan arwah mak...harap2 arwah mak mentua ingat pada menantu dia yg x sampai setahun jd isteri awie ni...huhuhu...dlm pukul 11.00 pg mayat arwah mak dah hampir nak dikapankan, masing2 diberi peluang terakhir mencium wajah arwah...biasalah, anak2 dah 10 orang, cucu 15 org ngan menantu lagi...jenuh nak tunggu turn...suami suruh aku cium mak, mmmm...sedih jerrr time tu tgk muka arwah utk kali terakhir...pastu terus disembhygkan...time smbhyg baru la mak aku sampai ngan adik ipar....dah smbhyg suami ajak gak pi kubur, huhuhu...kg aku jarang org meninggal, pompuan ikut ke kubur, tapi dah dia ajak gak pegi, terpaksalah ikut...terus ajak mak aku ngan adik ipar sekali ke kubur, dptlah siram2 air mawar kat kubur mak...alhamdulillah, dah selamat semuanya...

3 mlm berturut-turut kat umah aku ader majlis tahlil arwah, sampai la mlm td, mlm ni start balik dunia aku yg dulu, balik keje duk sorg2 kat umah sampai suami balik keje, huhhhhhh...2/3 hari ni bising jer umah tuuu mcm nak runtuh dibuatnya, kdg2 sonok, kdg2 pening...maklum ler aku ni x biasa family ramai2 mcm tu...nak membiasakan la skrg ni...huhuhu...haa, lupa nk citer, ari isnin tu aku pun ikut awie cuti, nk tau pi mane? kul 4 ptg kami ke lowyat cari laptop, huhuhu...awie ajak kwn dia yg agak2 terror bab2 komputer ni...so, dptlah laptop accer model 4920, mlm2 tunggu dia balik x der la boring sgt...leh la update blog kerap2 skit, huhuhuhu...aku guna broadband usb, tapi parah gak nak bayar 118 sebulan, nanti kalau sempat aku amik gambar rupa laptop baru tu ekkk....suami kata kesian kat aku mlm2, sabtu2 tunggu dia balik keje tu x der aper nak buat tu, bolehlah nak chatting2 ker, e-mail2 kerr....huhhhh tah2 dia yg nk berchatting, sabor jer lerrr....ptg smlm awie cuti lagi, dia la jadi driver aku, pergi berantar, balik berjemput...huhuhu, sesekali nak bermanja kan, bukan selalu dpt peluang mcm ni...ari ni dia dah start keje dah....terpaksa ler drive sendirian berhad...ekekeke...okla korg, citer aku ni dah terlalu panjang...jgn jemu baca tauuu....baca sampai abihhhhhhhhhhh

22 July 2008

Perginya Seorang Ibu Mertua...

Moga rohnya ditempatkan dikalangan org2 mukmin dan org2 yang beriman hendaknya, doaku x pernah putus selama beliau terlantar sakit...telah kuibaratkan dirinya seperti ibuku sendiri...cuma semua yg berlaku atas kehendak tuhan, untuk menguji diri anak2 seramai 10 org dan juga ujian utk dirinya sendiri...walaupun cuma 7 bulan aku merasa punyer ibu mertua, tapi sudah cukup bagi diri ini utk mengenali dirinya yg sebenar...perginya memberi kesan yg mendalam utk anak2 terutama bagi anak lelaki bongsu (adik ipar), selama arwah sakit hampir setahun, x pernah jemu beliau menjaga arwah...kemane mak pegi, mesti dia ikut...hospital, umah kak ipar, mesti dia ader gak kat situ...mmmmm...nak citer pasal ari sabtu tu...sok2 la aku citer yerrr...ni tgh ader keje sebenarnya, duk curi2 masa jerrr update blog ni...

17 July 2008

Tambah Skit2 Entry...

tengahari td pi tgk mil kat spital, ajak abg kat opis ni teman sbb aku x tau jalan nak ke sg. buloh, mati2 ingat dia nak tolong drive, haru betulll dia pakat nak ngenakan aku...suruhhhh jugak aku drive, huhuhu...hegeh2 la mokcik ni bwk keter ikut jln x penah drive lagi seumur hidup...adoooiiii...tension tension...sib bek ok n steady jer pemanduan aku td...huhuhu...tgk mil nampak ok cam smlm...harap2 bertambah baik...citer kat suami, ader kelegaan pada suara suami...kita doa same2 yer abg...sblum pegi sempat aku msg hubby mintak dia tabah, kuat smgt dan aku bitau, dia antara anak mak yg bertuah sbb dpt luangkan masa tiap2 minggu jumpa mak walaupun separuh hari sekalipun...n dpt hiburkan hati mak dlm keadaan mak sakit...dan sekiranya mak takde, sekurang-kurangnya dia ader kenangan dgn mak nak banding anak2 mak yg jarang dtg jenguk mak...ckp kat dia, aku sentiasa ader disisi dia...cewaaah, kemain lagi ayat sms aku tu...cukup berskima...kuikuikui...okla, nak balik dulu, ni ader gambar dak tembam aqilah najla utk tatapan kengkwn semua...ni ler anak buah yg ader pun...ni gambar sabtu lepas, bwk dia jenjln kat carefour ampang...tgk arrr tu, sampai nyenget2 aku dokong dia, adehhhh...berat norrrr budak ni....lame skit dokong pakat mengahhhhh uiiii....


Semalam Halfday...

Pukul 11.40 pagi smlm tgh buat keje, suami call bitau mak dia dah x kenal org, adik ipar msg bitau semua adik beradik, kalau ader masa, dtg la tgk mak...gegas2 aku balik umah tunggu suami balik dulu...kul 12.45 terus gerak naik keter estima (company suami)nuju ke opis kak ipar kat damansara, amik dia kat situ, terus gerak ke hospital sg. buloh...masa kami tiba kul 1, ader akak ipar sorg lagi ngan suami dia baru sampai...mak masih bukak mata lagi time tu, kejut2 dia, dia masih boleh pandang lagi org kat situ...bisik2 kat telinga dia suruh dia ingat tuhan, suruh dia mengucap byk2...huhuhu...terharunya aku...kul 2 kami turun minum sbb waktu melawat dah tamat...pas minum suami ngan adik ipar yg jaga mak tu pi serdang amik kak ipar sulung pulak...aku ngan kak ipar nunggu kat dlm wad pakai pas adik ipar, x per laa, kesian pulak kat kak ipar sorg2 tinggal, takperla aku temankan dia...dkt kul 4 diorg dah balik hospital, turun bawah, lepak2 kat surau sementara tunggu waktu melawat 4.30 pulak...kali ni tgk mak, mak makin teruk...mata dah pejam x bukak2, nafas cungap2, seksa sgt rasanya...masa ni aku tgk kak2 ipar mata dah merah2...adik ipar yg jaga mak ajak adik beradik diskas kat luar...rupa2nyer doktor dah bitau mak x leh buat aper, terserah jer pada tuhan...ya allah...sebaknyer rasa hati aku masa tuuu, aku tgk muka suami...masih tenang...dkt pukul 5.30 semua adik beradik suami dah ader kat spital...tinggal sorg jer lagi yg lum tiba...tapi dgar kata pas kami balik pukul 6.30 ptg smlm dah tiba dah...

kul 6.30 kami gerak balik umah, singgahkan kak ipar balik umah dia kat damansara, katanya mlm td dia nak jaga mak, kesian kat adik ipar lelaki tu jaga mak langsung x tido...sampai sg. penchala perut terasa lapar sbb tengahari smlm x mkn nasi dedua org, just mkn pai jer seketul sorg, ajak suami singgah pasar mlm, aku nak mkn soto, suami beli jagung rebus ngan nasi ayam...pehtu ajak suami beli buah, biasalah, peberet suami, buah mata kucing ngan mangga...pastu sampai umah pandang atas atap umah, rambutan dah merah2...ckp kat suami, kalau ader pengait (galah) leh gak kait buah2 tu...kebetulan ader buloh sebatang kat tepi umah tu, huhuhu...dgn usaha gigihnya dua2 org duk mengait rambutan ptg smlm, dah x sampai, suami pi panjat pulak pokok tuuu...huhuhu...tunjuk skill jerr tuhhh....dpt la sebaldi kecik...mlm td pakat mkn2 sampai kenyang...

mlm td msg kak ipar yg jaga mak, tanyer keadaan mak...katanya still camtu, kalau ader ape2 hal dia call bitau...mlm td tido pun suspen jer takut tipon bunyi...alhamdulillah, sampai pagi ni kak ipar x msg ape2, maknanya mak mentua still mcm smlm lagi...apepun aku doakan yg terbaik utk mak mertua aku...tghari ni nak ajak abg kat opis ni bwk pi spital...sementara ader kesempatan...

14 July 2008

Cerita 2 Hari...

pagi sabtu kul 7 pagi suami dah start bertolak pi keje n terus nak ke taiping, katanya mgkin bermlm kat sane ataupun tidak...pas siap2 settle kan keje umah dlm pukul 10 terus bertolak menuju ke ampang siap2 bwk bekal baju utk bermlm di ampang, sampai2 aqilah titon, cikngah nyer pun ngikut same titon...huhuhu, sedar2 aqilah duk kejut ajak bangun, pi amik tudung aku, suruh pakai tudung ajak berjalan, huhuhuhu...sabor jer lerrrr....kul 2 ptg aku ngan puterisatu hangkut aqilah bwk pi care4 ampang...menggedik la minah sorg tu, org nolak troli dia nak nolak gak, memcm lerrrr peel dia kat care4 tuuu...last2 balik kul 5.30...kat dlm care4 aderla somi sms kata lum tentu lagi balik kl ke x...aku ckp kat dia, suruh dia sms awal sblum magrib...kang dah gelap baru gitau nak balik kl, alamat gudbye lerr aku nak balik sg. penchala...x biasa drive jauh skit memlm...takat sg. penchala ke tmn tun tu ok laaa jugak, dkt jerrr....pastu balik umah puterisatu, aku start masak sambal udang, tgh masak2 somi msg kata balik kl gak...kul 6.30 dah siap dh sambal udang, terus ajak mak mkn same2...menu pun takat sambal udang ngan tomyam beli kat care4, huhuhu...sedappp...bwk bekal balik umah sambal udang kot2 nak masak nasi mlm tu, kul 10 adik ipar dtg suami isteri ngan anak sorg tido kat umah...

pagi ahad pulak kul 10 pagi kami sarapan kat luar jerr...tinggal adik ipar 3 beranak kat umah, huhuhu...suami dia nak pasang tinted keter org...pas sarapan terus ke ampang amik mak aku nak ikut same ke serdang jumpa besan dia...sampai serdang kul 12.30 tghari...pastu balik ampang kul 4.30, ingat nak balik umah terus, suami lak ajak singgah kat midvalley, saje nyongket2 kat situ...huhuhu...pastu sampai umah pukul 6.45 ptg...org pun dah ramai sampai umah utk solat jemaah mlm tuuu...mlm td mkn nasi paprik...

p/s : baru japni kak ipar bitau mak mertua masuk wad pulak, adik ipar bwk dia gi terapi kat spital, tiba2 x sedar...harap2 x der aper2 laaa....

11 July 2008

Muka, Rambutan & Garaj...



hehehe...benor2 segan nak letak gambar sendiri kat sini...huhuhu...dahla posing cam syok sendiri...hehehe...haaa, ok dak muka aku skrg? tembam? putih skit? or makin x lawo? ekekekeke...alaa...bukan nak suh puji pun...just suker2 jer ngambik gambor sendiri, aku ni bukan jenis rajin nak bergambor pun, bergaya pun x pandai...eh, kalo ader yg kata makin licin ker muka aku tuuu...nak syer rahsia la skit, dah 2 minggu dah muka aku ni ditenyeh dgn sabun produk natasya...hehehe...alhamdulillah, rasa mcm sesuai la ngan muka aku...baru smgt skit nak nenyeh make up kat muka, kalau idak, emmm...penah gak sepagi dua, aku bantai pi keje x berbedak...kes muka aku yg problem, kalau x jerawat naik, muka aku kering kontang, mula la tepek bedak, berbelak belak, bercapuk capuk...x sukerrrrrrr....skrg pagi2 nak make up pun smgt jerrrr...huhuhu...



ni gambar rambutan tepi umah, ni pun dah x lebat sgt, bukan tuan umah yg duk mkn tapi encik2 monyet bantai bertandang tetiap ari, dkt 3/4 bakul kulit rambutan kat bwh pokok tu...huhuhu...jenuh aku mencakar kulit rambutan kat bwh tu...emmm, suami aku pun ckp, memang mcm tu ler tiap kali rambutan tu berbuah...tuan umah mkn x seberapa tapi incik2 monyet satu family jer yg rajin bersantap kat atas pokok tuuu...takperlaa, dah rezeki dia kan, tapi ahad baru suami aku gagah2kan jugak manjat pokok tuuu...tu pun lum betul2 masak, yer la...nak tunggu masak kang x merasa pulak...



keter aku bila dah sampai umah, memang garaj tu utk keter hakuuuuuuu...keter sesape yg dtg memang duk montottt keter aku jerr laa, kalo ujan pun, memang keter aku sentiasa selamat ler dari ujan dan panas...huhuhu...untungnyer ko viva....

09 July 2008

Ganti PA & Mak Mertua...

pagi td kena lak duk dlm pilik PA (secretary) bos haku...budak PA tu x dtg ari ni anak dia x sihat, biasa kalau PA tu cuti, puterisatu yg replace bilik tu, tapi ari ni puterisatu pun same, aqilah selsema, mlm td langsung x tido...huhuhu, yg jadi mangsa aku ler, sib baik ptg ni ader member sorg lagi nak volunteer jaga situ, cadang nak update blog pagi td, so, x sempatlah nak mengapdate dah duk jaga bos kan....paham2 lerrr...kuar masuk bilik bos ler, antar surat, bwk surat kuar seme, rekod surat dtg arrr...angkat fon, letak fon, tu semua keje PA okekkkk...sekali td tu masuk bilik bos antar surat, tetiba aku tgk berkepul kepul lak asap kuar dkt meja bos...huhuhuhu...mokok upernyerrr bos nihhh, dulu adik ade gak citer bos selalu mokok dlm bilik...pastu siap dia kata sori2, sambil kibas2 asap ngan tgn dia...aku ckp jer gini...eh, takperrr...nak jer aku ckp, sy ni dah biasa ngan rokok pasal suami sy pun biasa jer duk rokok dpn sy...huhuhu...silap2 kalau aku bitau gitu sampai ke ptg ler bersambung puntung...wekekeke...

takde nak citer aper2 pun, ingat nak letak gambar tapi kabel kamera pada puterisatu, so, cancel jer laaa niat aku tuhhh...len kali ekkk...citer ujung minggu cam biasa, ptg pi umah kak ipar kat serdang tgk mak mertua, siannyer kat mak suami, makin kurus, makin diam, makin x berselera pulak mknnyer...kak ipar suap bubur nasi 2/3 sudu dia dah x nak lagi dah...kata dia nak muntah, yerlaa, korg bayangkan la dkt setahun makan bubur nasi, kalau kita sebulan mkn pun silap2 dah muntah...ni kan pulak selama itu...dulu aku ajak dia sembang, nak gak dia sembang2, skrg ni dia diam jerrr, sepatah dua jerrr nak berckp pun...time aku ngan suami nak balik pun dia pandang jerrr, seolah-olah mcm x kasi kami balik...siannyer...minggu ni dah ckp ngan suami, kalau x gi mane, kita tido serdang jer la mlm minggu ni...sian kat mak dia, aku pun paham dlm keadaan mcm ni, mesti mak dia nak tgk anak2 dpn mata selalu....

02 July 2008

Kawan, Pizza N Pen...

citer pertama - ni saje amik gambor kenang kenangan sempena last day member nak bertukar ke seremban...ekceli kwn ni baru jer lagi dpt keje kat opis aku, tapi memandangkan dia berulang terlalu jauh dari rembau, memang x masuk akal la dgn keadaannya yg berbadan dua camtu...sian tul, dari start peknen hingga nk sampai bulan, baru dpt bertukar, huhuhuhu....haa, kwn aku tu, yg kat tgh2 ader pegang buku tu...umur dia 32 tahun, muda setahun dari aku...orgnyer kecik molek jerr, tapi kalo korg nak tau, anak dia dah nak masuk 6 org dah tuuuu...huhuhu, aku? sorg pun x kuar2 lagi ni...wekekeke...



citer kedua - ptg smlm penyakit malas nak masak dtg tiba2, balik keje terus membelok ke tmn tun...tingin sgt nk mkn pizza, tgh tunggu pizza masak, diorg bagi aku minum fresh oren, huhhhh...ais batu kemain byk, dah la aku batuk, tapi hirup gak la, kang kata tolak rezeki lak...call suami, ckp ngan dia x masak mlm ni, sib baik dia bitau dia mkn kat luar sbb nk pi airport...kalo aku masak, nayerrr jerr, suami balik...kami mkn same2 pizza tu, tapi dah sejuk, kureng la sodapnyerrr n lebih 2 keping pagi ni, aku bekalkan suami bwk pi keje n beberapa potong sandwich....gambar pizza tu bukan pizza aku order smlm tau...kamera takdak....





citer ketiga - sblum gi pizza, sempat lg nyinggah kat kedai buku kat tmn tun, dah lame x bagi hadiah kat suami...bukan aper, x dak idea...idea nk cari pen ni pun time aku kat opis smlm....mmmm...pen parker...tapi bukanlah pen yg cam dlm gambar ni...hehehe, yg ni mahu cecah seratus lebih...yg aku beli smlm, around 50 ringgit jer pun...ekekekeke...suker sgt dia dpt pen smlm...tapi time hulur kotak tu dia dah teka dah pen...tapi malas nak ckp jerrr...waaaa...member terus menulis bila dah dpt pen baru...ari ni pun dah bwk pen baru dah lekat kat poket baju...huhuhu...sukerrrrrr akuuuu.....