17 July 2008

Semalam Halfday...

Pukul 11.40 pagi smlm tgh buat keje, suami call bitau mak dia dah x kenal org, adik ipar msg bitau semua adik beradik, kalau ader masa, dtg la tgk mak...gegas2 aku balik umah tunggu suami balik dulu...kul 12.45 terus gerak naik keter estima (company suami)nuju ke opis kak ipar kat damansara, amik dia kat situ, terus gerak ke hospital sg. buloh...masa kami tiba kul 1, ader akak ipar sorg lagi ngan suami dia baru sampai...mak masih bukak mata lagi time tu, kejut2 dia, dia masih boleh pandang lagi org kat situ...bisik2 kat telinga dia suruh dia ingat tuhan, suruh dia mengucap byk2...huhuhu...terharunya aku...kul 2 kami turun minum sbb waktu melawat dah tamat...pas minum suami ngan adik ipar yg jaga mak tu pi serdang amik kak ipar sulung pulak...aku ngan kak ipar nunggu kat dlm wad pakai pas adik ipar, x per laa, kesian pulak kat kak ipar sorg2 tinggal, takperla aku temankan dia...dkt kul 4 diorg dah balik hospital, turun bawah, lepak2 kat surau sementara tunggu waktu melawat 4.30 pulak...kali ni tgk mak, mak makin teruk...mata dah pejam x bukak2, nafas cungap2, seksa sgt rasanya...masa ni aku tgk kak2 ipar mata dah merah2...adik ipar yg jaga mak ajak adik beradik diskas kat luar...rupa2nyer doktor dah bitau mak x leh buat aper, terserah jer pada tuhan...ya allah...sebaknyer rasa hati aku masa tuuu, aku tgk muka suami...masih tenang...dkt pukul 5.30 semua adik beradik suami dah ader kat spital...tinggal sorg jer lagi yg lum tiba...tapi dgar kata pas kami balik pukul 6.30 ptg smlm dah tiba dah...

kul 6.30 kami gerak balik umah, singgahkan kak ipar balik umah dia kat damansara, katanya mlm td dia nak jaga mak, kesian kat adik ipar lelaki tu jaga mak langsung x tido...sampai sg. penchala perut terasa lapar sbb tengahari smlm x mkn nasi dedua org, just mkn pai jer seketul sorg, ajak suami singgah pasar mlm, aku nak mkn soto, suami beli jagung rebus ngan nasi ayam...pehtu ajak suami beli buah, biasalah, peberet suami, buah mata kucing ngan mangga...pastu sampai umah pandang atas atap umah, rambutan dah merah2...ckp kat suami, kalau ader pengait (galah) leh gak kait buah2 tu...kebetulan ader buloh sebatang kat tepi umah tu, huhuhu...dgn usaha gigihnya dua2 org duk mengait rambutan ptg smlm, dah x sampai, suami pi panjat pulak pokok tuuu...huhuhu...tunjuk skill jerr tuhhh....dpt la sebaldi kecik...mlm td pakat mkn2 sampai kenyang...

mlm td msg kak ipar yg jaga mak, tanyer keadaan mak...katanya still camtu, kalau ader ape2 hal dia call bitau...mlm td tido pun suspen jer takut tipon bunyi...alhamdulillah, sampai pagi ni kak ipar x msg ape2, maknanya mak mentua still mcm smlm lagi...apepun aku doakan yg terbaik utk mak mertua aku...tghari ni nak ajak abg kat opis ni bwk pi spital...sementara ader kesempatan...

9 comments:

mama ranggie said...

semoga mil akak akan sembuh,mana tahu satu keajaiban kan?kuasa allah semua tu...

Ayu said...

ko doakan yang terbaik untuk ida..
mudah2an mak mertua ko diberkati dan dirahmati Allah selalu hendaknyaa... aminnnnnnnnn

risanur said...

semoga MIL akak sembuh...insya'allah

~dyla~ said...

sy pun doakan mana yg terbaik utk MIL akak...

memang tak lena tidur bile ada org terdekat sdg sakit.. berdebar2 kalau dpt call mlm2... ermm.

antalya said...

sama2 kita semua doakan yg terbaik utk MIL akak

suhaidamohaini said...

akak & family byk2 bersbr je..sy doakan moga MIL akak cpt sembuh..amin

tintaHati said...

Takziah, moga bonda mertua cepat sembuh...

nizza-abira said...

niza turut mendoakan agar mak mertua akk cepat sembuh.....

^@yue^ said...

moga cpt smbuh ye MIL kamu tuh...amiinnn