09 July 2008

Ganti PA & Mak Mertua...

pagi td kena lak duk dlm pilik PA (secretary) bos haku...budak PA tu x dtg ari ni anak dia x sihat, biasa kalau PA tu cuti, puterisatu yg replace bilik tu, tapi ari ni puterisatu pun same, aqilah selsema, mlm td langsung x tido...huhuhu, yg jadi mangsa aku ler, sib baik ptg ni ader member sorg lagi nak volunteer jaga situ, cadang nak update blog pagi td, so, x sempatlah nak mengapdate dah duk jaga bos kan....paham2 lerrr...kuar masuk bilik bos ler, antar surat, bwk surat kuar seme, rekod surat dtg arrr...angkat fon, letak fon, tu semua keje PA okekkkk...sekali td tu masuk bilik bos antar surat, tetiba aku tgk berkepul kepul lak asap kuar dkt meja bos...huhuhuhu...mokok upernyerrr bos nihhh, dulu adik ade gak citer bos selalu mokok dlm bilik...pastu siap dia kata sori2, sambil kibas2 asap ngan tgn dia...aku ckp jer gini...eh, takperrr...nak jer aku ckp, sy ni dah biasa ngan rokok pasal suami sy pun biasa jer duk rokok dpn sy...huhuhu...silap2 kalau aku bitau gitu sampai ke ptg ler bersambung puntung...wekekeke...

takde nak citer aper2 pun, ingat nak letak gambar tapi kabel kamera pada puterisatu, so, cancel jer laaa niat aku tuhhh...len kali ekkk...citer ujung minggu cam biasa, ptg pi umah kak ipar kat serdang tgk mak mertua, siannyer kat mak suami, makin kurus, makin diam, makin x berselera pulak mknnyer...kak ipar suap bubur nasi 2/3 sudu dia dah x nak lagi dah...kata dia nak muntah, yerlaa, korg bayangkan la dkt setahun makan bubur nasi, kalau kita sebulan mkn pun silap2 dah muntah...ni kan pulak selama itu...dulu aku ajak dia sembang, nak gak dia sembang2, skrg ni dia diam jerrr, sepatah dua jerrr nak berckp pun...time aku ngan suami nak balik pun dia pandang jerrr, seolah-olah mcm x kasi kami balik...siannyer...minggu ni dah ckp ngan suami, kalau x gi mane, kita tido serdang jer la mlm minggu ni...sian kat mak dia, aku pun paham dlm keadaan mcm ni, mesti mak dia nak tgk anak2 dpn mata selalu....

10 comments:

cendawanintim said...

Gitu ler rutin keje PA nih...

~dyla~ said...

tak tau pun akak 1 tempat keje ngan kembar akak... best la ekk

antalya said...

mujurla bos sy tak merokok. busuk ahh bilik berkuap bau rokok nih..pening kepala

ayu_mkay said...

nenek akak sama keadaan ngan mak mertua Reff tapi mulut dia.. Ya Allah tuhan je yg tahu camne. klu tak dilayan kang mulalah dia marah2.. sabor jelah.

takpeeeerr mana tau nnt naik jadi PA taklah kekok wat keje tu.

YanDarwisy said...

Mak mertua akak kurang sihat ker? Ngisau gak kalau tgk mcm tu kan? Semoge dia makin sihat. Biaselah hati ibu...sok2 kiter mcm tu gak.

Kak Lady said...

Rafflesia...alhamdulillah Rafflesia mengerti tentang keadaan mertua & suami tu...takpelah berkorban sedikit untuk suami...Insyaallah Rafflesia akan mendapat ganjarannya...

RaFFLeSiA MeRaH said...

cendawanintim --> tu arr, memula tu kekok gak, dah brape jam tu ok jerr...

dyla --> hehehe...meja kami sebelah nyebelah jer, nak bercakar pun bolehhh...huhuhu...

antalya --> sib baik bilik PA bukan satu bilik, kalau x, alamat x bernapas la jwbnyerr...

ayu_mkay --> memang mak mertua pun jenis x peramah tapi sbelum ni ok lagi nak berborak, nampaklah dia layan kita berckp...x tau la kot mod dia kurang baik skrg ni kan...

yandarwisy --> memang merisaukan, sy ni takat menantu pun rasa sedih tgk keadaan dia, ni kan pulak anak2 yg tgk...lagi la rasanya...

kak lady --> sy cuma letakkan sy jer kat tempat anak2 dia, sure sy pun akan rasa nak dkt selalu ngan mak....mudah-mudahan mak mertua cepat sembuh...

ILA said...

hidup mosti kuat.lebih byak cabaran lagi byak kesabaran yg di perlukan..

ehemmm!! sok kalau kau ada anak mcm ner yeakk..
kalau semua anak sakit ..sapa yg nak jaga PA room tu..hehe

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam perkenalan, moga mak mertua u cepat sembuh

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

sib baik ko lum ader ank..klau x sapolak nk ganti..klau sumo ank x sihat kann....ha..bgusla p tdo serdangg...abiskan ms cuti ngan mertuaaa...tu l x...nanti leh la jumpo den kek mines ker..den pun dh lamo x pi mines nihhh