29 June 2007

Pelupa Ohhh Pelupa....

citer pagi smlm, masa otw nak naik jejantas kat opis aku, memang kebiasaan lalu situ ader sorg tua, india muslim kot, dah tua, agak2 aku umur dlm 70 lebih kot, dia memang sorg2 duk tgh2 jejantas tu mintak sedekah...dah lame aku lalu situ, dekat sebulan aku pandang dia...tercuit gak ati tgk keadaan dia, tongkat satu, beg lusuh satu, tongkat sebtg sambil pegang cawan kertas...minggu lepas seminggu aku lalu situ langsung aku x nampak...tapi kesian tu memang ader kat ati aku nihhhh, last2 smlm aku hulur dia duit singgit masuk kat dlm cawan kertas tu...sambil dia jwb alhamdulillah (lega ati aku dpt bagi dia duit singgit) pastu duk pk mesti dia dpt beli ape2 yg dia teringin nak mkn nanti..kdg2 duk pikir gak, bagi kat org2 mcm ni, tah ye tah tak dia susah, tah ye tah tak dia ni peminta sedekah, tah2 dia ni sindiket jerr...tapi yg penting niat aku ikhlas nak bagi sedekah kat org tua, cukuplah kan...yg lain tu tuhan punyer kerja...

lepas tu pulak citer ptg smlm time balik keje, dlm lrt mak sms...chewaah, skrg ni mak aku dah pakai henpon, kemain bergaya lagi dia...tapi ngan henpon lame aku jer laa, kengkonon aku nak beli henpon baru kat dia, tapi dah beli2 aku lak nak melaram ngan henpon baru tu kejap, last2 sampai skrg x bagi2 kat dia, ari tu dah kata nak bagi balik henpon baru ni kat dia, dah dikatanya dia dah biasa ngan henpon lame aku tu, dah pandai antor sms, dah pandai jawab call tu dah kira oklah kata dia...emmm...sambung citer, dlm lrt terima sms mak, katanya dia dah masak gulai ikan kapas tengahari tadi, masak pun byk, petai pun sempat dibeli ngan tokey ikan bwk van dekat umah adik aku tu...perut aku pun duk berbunyi x renti dari kul 3 lagi dan memang niat nak balik situ ptg smlm, oklahhh...x lame pastu dpt lagi sms mak aku, huhuhu...(amboooiii, sukanyer bersms la niii...)duk sms pesan mintak beli buah ngan kacang goreng tanpa kolestrol (jaga badan nampak...hehehehe), ok jer la aku jwb aku....

sampai pandan indah ader sms lagi, adik aku pulak duk mintak beli losyen baby dia, losyen utk bagi baby tido nyenyak kata dia, bedtime ke ape name losyen tu, oklaaa...sampai kat pasaraya tepi station lrt ampang tu pi lah cari losyen tu dulu sbb bahagian baby kat tingkat 1, pi kaunter pun x yah beratur langsung x der org pun, kalo kat tempat sayur2 kat bawah tu siap lah beraturnya punyer panjang nak sampai ke kaunter...oklah, dah kat kaunter, budak cashier tu pun duk masukkan dlm plastik sumer, dah slash harga bagai...tetiba korek2 purse dlm handbag, alamak...mane purse aku ni haa...kuarkan abih barang2 dlm handbag tak jumpa pun purse tuuhhh...mula laa memori pusing blkg...lorr, tinggal opis la nihhh, kompem tinggal kat sane...sib baik aku naik lrt pakai pas bulanan, kalo tak mesti dah sedar masa kat station lrt kat opis tu lagi, leh la patah balik masa tu...

dah kompem purse takder, ckp kat budak tu tak jadi lah nak beli sbb purse tinggal kat opis, wakakakaka....kalo ramai org mahu gak merah muka nihhh, sib baik sekor umat pun takder beratur kat kaunter masa tuuu...last2 balik camtu jer laa, call adik kata x dpt nak beli purse tinggal kat opis...lelame tgh jalan2 tu duk pikir2, kalo duk tinggal atas meja opis tu, sah2 ler ngan ic ngan kad segala maler kena curi...call gak member yg selalu balik lewat kat opis tu, tapi langsung x jwb call aku...aduiiii, camane ni...pastu teringatlah sebelum balik tadi, masa tu dah kunci segala laci meja aku, duk snap gambor meja aku, snap gambor meja adik aku sbb dia nak sgt tgk keadaan meja dia camane...balik umah tu bukaklah balik kamera tgk gambor meja aku, kot2lah ader purse aku kat meja...alhamdulillah, sah2 la dlm laci aku...fuhhh...lega selega-leganya....kalo tak kompem mlm tadi lena diulit ular la jwbnyer...muehehehehe.....ptg ni nak check bebetul dah ader ke tak purse dlm handbag...huhuhuhu...mokcik dah tuo nakkkk....ekekekeke...

28 June 2007

Persiapan Tawinnn....

KAWAN 1
-bunga telur dah siap
-berkat vip dah siap
-langsir umah dah siap
-cadar dah siap
-barang hantaran - jam tangan , baju kemeja, seluar, sapu tangan
-mak andam dah decide x comfirm tarikh je lg
-kad khwn dah decide x comfirm tarikh je lg
-baju nikah dah tempah

ni yang belum buat..

-blm amik borang nikah dan segala hal ttg itu
-beli brg hantaran yg selebihnya itu
-beli tudung dan selendang nikah dan juga kasut

KAWAN 2

slm..semua,saya pun byk lg persiapan tak dibuat utk kenduri yg insya-allah mgkin awl bulan disember..lgpun pyh gak nak pi beli brg sama2 dgn tunang coz dia kat shah alam n saya plak kat penang..last jumpa pun masa dia dtg hari bertunang pd 17hb feb lepas.. yg saya dh buat adalah pi kursus kahwin tp c.abg tu belum lg...bz jer dgn keje dia..nak pi survey baju akad nikah,baju kenduri pun belum lg dibuat..brg hantaran pun baru beli brg mekap(sikit2 yg nak pakai)tulah tntang baju..my mum suruh beli kain n tempah tp tulah tak pasti cmna..warna tema pun tgh dok mencari yg sesuai..masa bertunang hari tu dah pakai baju warna purple..hantaran bertunang plak dr saya utk dia(warna gold) n dia plak kasi warna purple..boleh sesapa tlg suggest kan apa2 idea utk warna tema, dan apa yg patut dibuat..rasa2 kena mula dah kan sikit2..

KAWAN 3

Iezza pun x tau gak nak wat pe lagi. Majlis lagi 6 bulan lebih. Yang iezza dah wat pun beli sourvenia utk VIP itu pun baru beli paper beg aje....Pastu sekarang iezza ngan family tengah sibuk wat bakul telur dari newspaper.....Yang lain iezza x wat lagi...........Kadang2 kalau pikir naik sakit kepala di wat nya.....Mcam fiance iezza senang aje dia tak perlu pikir apapun, yang perlu dipikirkan pun barang hantaran ngan borang tuk nikah.Yang lain family dia uruskan.Anak bongsu la katakan tu senang aje dia.X de nak pikir apa.

-------------------------------------------------------------------------------------

Itulah antara persiapan kengkwn PCM yg nak langsung bulan 12 tahun ni, aku?? huhuhu..yg dah ader skrg ni cuma takat cadar, kasut ngan quran utk dia jerrr...lelain, tarakkkkk beli lagi, hehehehe...cuma sabtu lepas gi beli towel kecik yg nak masuk dlm satu bekas plastik tu jer, nampak cantiklah jugak kat mata aku ni, kat mata adik aku, kat mata mak aku....so itu plan cenderamata nak bagi tetamu...maybe saputangan diganti ngan telur tapi mak still nak beli gak bunga telur, mungkin jumlahnya terhad...rasa2 takder telur ni cam x bape nak meriah majlis kawin kan? tapi takkan nak bagi saputangan, pastu nak bagi telur lagi dok? hehehehe...fening, feing (bagi idea, bagi idea)....minggu ni nak pi beli kasut aku, handbag aku, perfume aku, kemeja dia, tali pinggang/wallet dia, towel dia...nak tahu ape aku nak bagi? emmm...ni list dia...

hantaran untuk dia :

1) Sirih Junjung
2) Pot Pori
3) Quran
4) Kasut
5) Wallet / Tali Pinggang
6) Kemeja
7) Towel
8) Kek atau Dodol (salah satu antara dua)
9) Buah

hantaran untuk aku :

1) Cincin / Mas kawin (Ni x masuk dlm hantaran tu sbb jadi 8 hantaran)
2) Pot Pori
3) Sirih Junjung
4) Handbeg
5) Kasut
6) Perfume
7) Buah
8) Duit Hantaran

27 June 2007

Rasa Itu Telah Bermula...

Rasa ape? masin? kelat? manis? tawar? tak aaaarrrrr...rasa jantung dup dap dup dap bermula dari mlm tadi, sampai x leh nak tido sampai ke pukul 1 pagi masih lagi terkebil-kebil mata aku dlm gulap gelita bilik sambil berteman lagu2 kat radio sebelah katil aku...alahai mata, nape la x nak tido lak, sok mulalah mata layu mayu kat opis...semua ni bermula dari calling fiance aku...

Dia : Ayang kat mane tu? rumah sewa ke umah adik? (sambil dengar bunyi tgh kacau ape dlm gelas)...

Aku : Kat umah sewa, bunyi ape tu? tgh mkn ker?

Dia : Haรกh, tgh buat susu...(wekekeke...baru wat entry pasal susu kat blog, dia lak sibuk minum susu)

Aku : (dlm hati, mesti teh susu ni yg dia minum) minum susu ape?

Dia : Susu anelene...(wakakaka...nampak gaya x mcm aku la x suka minum susu kalo cenggitu)...

Aku : alaaa, ni mesti susu anelene ader perisa coklat kan?

Dia : Eh...takderlah, susu anelene putih tu...nanti dah kawin ayg kenalah wat susu ni tiap2 mlm yer...

Aku : hishhh...x der perisa yer, ayg x leh telan la kalo yg x der perisa, yg perisa pun susah nak minum...tapi bagus kan minum susu ni, kuatlah tulang abg yer...nampak gaya ayg jugaklah yg selalu sakit sendi...(hehehehe...sambil gelak2).

Bla, bla, bla, prong prang prong prang...tah hape2 diborakkan, biasalah sesekali borak kat henpon ni memang x reti nak benti, tu pasal malas nak mula borak ni, maklumlah jarang engage mcm tu, mesti idea tu byk dah terkumpul kat kepala ni kan...dan akhirnya....

Dia : haaa...ni abg nak gtahu, abg dah bincang ngan family abg, kalo sebelah ayg x der halangan, kita kenduri 23hb Disember tahun ni jugak yerr...umah abg mungkin minggu depannyer pulak, 30hb Disember...

Aku : gurlppppp...rasa tengkalan air liur masa tuuu...oooo, ye kerrr, nak wat tahun ni jugak yerk...emmm, nanti ayg ckp kat mak, ari tu pun dia ckp bebila pun x kisah, janji jgn waktu terdekat ni dan jgn lambat sgt pulak...tapi kan bang, biasa ujung tahun kat belah pantai timur musim ujan, kalo banjir ke hape ayg x jamin tau...

Dia : ooo...ye kerrr...alaa, takperlaa, doa2 mudah mudahan x der ape2 time tu nanti, lagipun elok gak wat time ujan ni, sejuk skit memlm...(wakakaka...gatai, gataiiiiiiiiiii, menci, menci....)

Aku : emmmm...yerlaa, skrg ni x mcm dulu, hujan x tunggu ujung tahun pun, kekdg tgh tahun pun musim ujan gak...

Dia : so, ahad ni kita gi beli barang2 hantaran utk ayg pulak la yerrr, nak beli ape yer...

Aku : kasut ngan handbag jer la kot barang yg nak kena beli awal2 ni, lain2 tu takder aper sgt nak beli skrg...

Dia : ehhhh...takkan kasut ngan handbag jerr kot...mende lain x kan takder...

Aku : ooo...nak tambah lagi ker? ape kata beli minyak wangi, sbb ayg memang peminat perfume...abg tu yerla x suka pakai perfume, ayg pun x nak bagi abg perfume....(wekekekeke....kekdg pikir2 aku ni cam x memain lak kat dia...teruk aihhhh, cubalah belajar hormat kat bakal ehem ehem tu skit...kan)

Dah stop borak, mulalah rasa tu dtg, ape kena lak aku ni ekkk...hepi ke, takut ker, sebak ker...tahhhh...memcm benda nak pikir, yg ni nak kena ader, wuishhh, bukan senang nak buat masjid ni yerk...tapi sumer org nak kawin sama mcm aku kot...tapi yg aku dah rasa skrg ni bahagiaaaaa sgt2...hehehehe, mcm caye x caye jer dah nak kawin...yg buat aku x sabarnya minggu ni leh pilih2 kasut, leh pilih2 handbag, leh pilih2 minyak wangi...bestnyerr.....

p/s : utk kwn aku name anis, jgn sedih2 atas dugaan yg ko terima skrg nihhh, kalo dia jodoh ko, korg tetap akan bersama....aku doakan selalu kebahagiaan ko...jgn sedih2 tau....

26 June 2007

Citer Sakit Sendi Ngan Produk Baru...






dari semlm rasa lutut aku ni longgar2, rasa kat sendi2 ni sakit, nape yerk? adakah sbb lately ni aku kuat sgt berjalan, turun tangga lrt, turun naik tangga jejantas? nak kata muda pun x muda mane aku ni ekkk, tapi takkanlah secepat ini tulang aku ni rapuh...uishhhh, musykil lak aku, mlm tadi cecepat aku tido, nak bagi ilang segala sakit2 tu, kebetulan mata pun dah mamai lum sampai kul 10, baju pun tak beriron, malas, dulu2 rajin gak mengiron baju sebelum tido, paling2 tidak pun ari minggu mesti iron baju utk 5 ari terus, siap iron tudung lagi tuhhh, tapi la ni penyakit malas selalu sgt dtgnyer...agaknyer penat punyer pasal la ni kot...

pagi tadi pun masih ader lagi rasa sakit2 kat sendi2 aku ni, adehhh, nape pulak yerk...tapi duk pikir2 sejak duk kat opis baru ni memang jarang sesgt duk minum susu, maklumlah kantin pun takdak, tu pun sesekali gi kedai mamak duk beli gak milo ais, tapi duk teguk milo ais, mata ni cepat mamai, lum pukul 11 dah rasa nak terlena depan pc ni, nak pulak time takder intenet dulu, lagi laa...rasa nak pi surau membongkang kat situ, tapi opis2 baru ni takut lah pulak tido sensorg, dah la surau kat belakang sane, nak jerit pun silap2 org x pasan....hehehehe...

nak kena minum susu gak aku ni kot...tapi tu ler, aku bab2 susu ni memang x suker aaarrrrr...kalo milo tu bolehlah jugak, kalo org sebut susu tepung, susu anelene, susu yg tanpa lemak ni, mintak ampun mintak maap laaa...dulu penah dah sekali beli anelene, tu pun cari yg perisa coklat, kalo yg putih tu sumpah aku x leh telan...betul nihhh...bau dia pun aku x lalu dah...perisa coklat tu pun aku dah smcm bila lepas minum, memang cecepat lah duk cari buah ker, cari ape yg patut nak ilangkan rasa susu itewwwww...kekekeke....ader sekali tu, beli yg dlm paket tu jer, rasa aku takat 2 tiga kali minum jer, selebihnya sampai dtg bubuk la dlm susu tu, wekekekeke...bubuk pun suka mkn susu anelene yerk....ingat dia duk dlm beras jer...

ari ni lewat gi keje, kul 8 baru kuar umah...call opis kata lewat skit, dah alang2 lambat baik aku singgah kat bank jap, maklumlah smlm gomen dah gaji, ape lagi, pi cucuk la kad bagi kuar ape yg patut, singgah kat masjid jamek jap, pegi bank, dah la tepi bank tu ader guardian, last2 pi bershopping jap kat situ, nak gelak pun ader ngan keadaan aku tadi, org bergegas nak pi opis, aku duk rileks shopping kat guardian, wekekeke...alaa, bukan shopping ape, beli coklat (aku peminat coklat time2 gaji jer laaa...heheheh, ciannyer...) pastu beli pencuci muka, teringin nak try produk yg fasha sanda pakai tu laaa, alaa, yg kat tv tu, produk garnier yg kaler kuning tuuu....mane tau sesuai, ni kat pipi belah kanan dah tumbuh jerawat besar kacang tanah dah, menci lah tgk cermin skrg nihhh, bedak pun dah malas nak pakai....takder mood sbb muka x licin, muehehehe...

21 June 2007

Sekadar Nak Update Blog....

mekasihlah byk2 kat korg, sbb masih sudi nak kunjung blog aku yg x seberape ni, x sangka gak ramai kengkwn yg nak baca blog nih, rasa2nye blog aku ni x sehebat mane, x semeriah mane, tapi alhamdulillah, kesudian korg tu aku hargai sgt2, rasa mcm ader peminat tersendiri pulak aku nih...hehehehe...apepun dunia blog memang dunia yg boleh buat kita release tension, boleh buat kita rasa ape yg terbuku kat ati leh terluah secara rahsia la jugak...hehehehe...melainkan identiti kita, blog kita diketahui kengkwn atau kaum keluarga kita...ha, tu dah kira memang x der rahsia2 lagi lah....

dekat 3 minggu xder intenet ni, rasa byk sgt citer aku yg korg dah termis kan? ikutkan dulu 2 hari mesti ader entry baru, skrg ni 3 minggu baru dpt buat 1 entry, sib baik minat nak berblog masih ader sampai la ni...hehehe...mane leh stop ekkk...tapi bila pikir2 nak gak tutup jer blog aku nih, kalo masuk blog pun, baca jer la blog org lain, just tinggal komen jer...tapi bila baca kisah org lain, mesti dpt idea nak create entry kat blog aku pulak, last2 x jadi nak tutup blog, wakakaka...

okla, nak citer hal2 pasal diri aku...pasal baby tomey aqilah najla tu dulu yerk...skrg ni baby kuat meragam, nak pulak time malam2, dia mcm tau2 jer papa dia ader kat umah, ape lagi, pakat duk bergayut mcm beruang cola jer la atas badan papa dia...wekekekeke...time siang ok jer mak aku kata, nak pulak time mandi sampai lah duk bersiapkan dia, elok jer sengih2 sambil berckp tah hape2 bahasa budak kenit, tido pun elok jer lame...tapi kalo mlm, start ler dia...letak x sampai seminit dia dah mula kwek kwek...skrg ni berat dah lebih 4 kilo...terasa sgt bila dukung dia, aku ni dah la kurus, budak tu x bape nak tido atas aku ni, agaknyer rasa tulang jer kot...kalo atas tok dia elok jer nak tido, ni wat aku jeles nihhh...hehehehe....

skrg ni on off balik umah sewa aku, smlm balik umah aku, tgk kucen2 tu, dah tinggal 3 ekor jer dah...yg lain sumer dah mati, tak tahu sakit ape, mcm musim jer, sekor mati, yg lain ikut jalan gak...siannyer...yg 3 ekor tu pun dah mcm x nak selera mkn minggu lepas, jenuh duk umpan bagi ikan besar2, tu pun cium skit, mkn skit, kalo bagi nasi memang langsung dia x layan, tapi alhamdulillah 2/3 hari ni dah boleh mkn mcm biasa...agaknyer sedih tgk adik beradik dah abih mati kot, yg aku sakit ati, paper tempat kucing2 tu kencin ader pulak melaun mane yg duk berdating tepi coridor tu, duk pijak2 paper tu sampai renyuk, kalo aku nampak lagi, siaplah, aku tenyeh2 muka dia ngan taik kucing tu, biar dia rasa...yerlaa, nak berdating pun pegilah berdating kat tmn bunga ke, kat air terjun ker, ni kat tempat kucing berak kencin pun nak berdating...aku rasa mesti mak indon depan umah aku tuuu...mencinyerrr...

gi keje naik lrt star, memang x der masalah dah...kul 6.05 dah sampai stesyen ampang...kuar opis kul 5.30, kira cepatlah tu kan...jalan kaki tetap la jalan kaki, cuma beza ngan opis lame kena naik bas turun bas, skrg ni memang x jejak kaki dah dlm bas...insyallah 11hb depan puterisatu dah masuk keje, nampak gaya berkereta balik ler aku, jadi mem pegi balik, wakakaka....ari tu kata jugak kat puterisatu, kita naik lrt jer la senang dok? dah dikatanya pulak, abih kita beli keter tu nak wat tukun tiruan ker? ekceli puterisatu ni dia minat bwk keter, tu sbb dia x pikir pasal jem ke ape kot...lantakla dia, janji aku gi keje balik keje senang...abih citer....

ari sabtu tu pulak keter wat hal kali kedua, enjin x nak idup, hubby puterisatu kata kena jump dari keter lain, mintak tolong ngan fiance tapi member x dpt nak dtg time malam2 keje...aku tau dan aku paham, lately ni dia penat, tu pun kekdg aku ganggu gak time ujung minggu dia ajak teman aku gi jenjalan...sori yer syg...just nak bermanja jer lebih...hehehehe...dah dia x dpt dtg terpaksa lah mintak tolong org lain, abg kat opis ni lah yg jadi mangsa mlm tadi, padahal pagi ni dia nak pegi miri, tapi dia memang jenis ringan tulang, kul 10 mlm leh dtg ampang tolong jump keter kitorg...alhamdulillah keter dah ok...maklumlah keter x berbwk jalan jauh, mcm tu la...puterisatu duk marah aku kata aku gi jenjalan ngan tunang aku x nak bwk keter tu...tahla, tunang aku tu jenis, kalo lum ader ikatan yg sah dia x suka nak amik kesempatan guna barang2 org lain...kdg2 duk suruh jugak bwk keter tu, kalo jem ke hape x der la penat sgt, takdernyer dia nak bwk keter dia jugak, penat pun penatlah, buruk pun buruklaa...

preparing utk kawin? mesti ramai yg tanyer kan? ari tu duk borak2lah ngan fiance pasal tarikh kawin, ikutkan dia nak buat tahun ni jugak dlm bulan 12, tapi aku duk pikir2 kalo kat pantai timur, ujung2 tahun camtu dah tentu musim ujan, silap2 kang musim banjir lak, wuishhh, haru aku kawin dalam banjir, leh masuk paper kosmo lak nanti...malu aihhh...tapi tu baru rancangan, belum ader tarikh tertentu, kalo bln 12 pun mungkin lepas raya aji, maybe tarikh krismas ker...korg bagi idea skit leh? takpun kalo memang x leh nak buat bulan 12, mungkin tunda ke bulan 2 tahun depan time cuti sekolah, rasa2nyer ujung bulan 2 ader cuti sekolah kan? skrg ni persiapan aku dah beli lah skit2, cadar kawin, kasut hantaran belah lelaki, aku pi cari kat sogo masa sale ri tu, oklah...yg jenis kain cotton dpt 60%, kalo xder sale rasa x terbeli ngan harga sebenar, ader satu citer kelakar masa nak bayar cadar tu, akak dua org kat kaunter sebelah tu tgh nak bayar sambil jeling2 cadar aku tu, sorg tu duk bisik kat kwn dia "tak panas ke cadar camtu?" kwn dia jwb "tah mane aku tau, x penah tido lagi atas cadar gitu" aku nak gelak pun ader, geram sbb bz body pun yer...otw balik tu citer kat tunang aku, member langsung x pasan rupanyer, itulah org lelaki kan langsung xprihatin. Tunang aku jwb "nape x jwb, kalo nak sejuk suruh dia cari cadar daun pisang" aduiiii, rasa nak pecah perut aku gelak masa tuuuhhh, tapi aku tau cadar yg aku beli tu memang x panas pun sbb adik aku dah penah beli time dia kawin ri tu...kain cotton original, memang ok kain dia....

pastu sabtu ri tu aku gi survey saputangan nak bagi tetamu...alhamdulillah senang buat, murah pun murah, mak aku pun dah berkenan, siap nak support lagi...wekekeke, untung aihhhh aku x yah nak kuar duit....ingat bulan ni nyer gaji nak beli baju nikah, ri tu pi survey cantik tgk kain tu, harga dalam 90 lebih jer tapi akak tu kata kalo nak beli sekali ngan kain baju melayu lelaki dia bagi dlm 150, ingat ri tu nak buatkan fiance nyer baju nikah kain hantaran masa tunang tu, tapi mak duk suruh beli gak kain yg baru, tgklah camner nanti....yerlaa, bila beli skit2 taklah rasa duit tu kuar byk sgt...rasanya dah tgh tahun ni aku kena wat persiapan dah, takderlah nanti kelam kelibut ini x beli itu x beli lagi...okla, rasa dah panjang dah entry aku kali ni, citer2 ni sekadar nak update blog jerr...

19 June 2007

Aku Dah Kembali.....Yehuuuuuu....

slm buat seme kengkwn...korg pekabar ha? aku sihat2 jerr...pagi ni baru ler aku lega sesgt, baru ri ni ler smgt nak dtg keje dtg balik dlm diri aku, kalo tak, nak bangun tido pun malas kemain lagi...huhuhuhu...ni sumer pasal line tenet x der kat pc aku nih...korg bayangkan la, dekat sebulan idup aku x bertemankan intenet, fuhhhh...rasa2 nak jadi biol pun ader paler otak aku nihhh...ari2 adap pc x berintenet, mane tahan weiii, dah bertahun aku keje kat opis ni intenet tu ler jadi peneman aku...memula duk tunggu gak lah budak2 btm masukkan tenet kat pc aku nih, tapi haram dilayan...last2 mintak tolong ngan member sorg ni, x sampai 1 minit pc aku dah ader intenet, sempat jeling lagi dia wat camane, huhuhuhu...dan sampai time ni dah 4 pc aku masukkan intenet ikut cara member aku tuuu (weiii, terror x aku skrg?, wekekeke)...pc puterisatu pun aku dah upload intenet, suker benor member dengar pc dia dah ader tenet, smgt nak balik keje terus berkobar2 dah minah tuuu....

ari ni xnak citer pepanjang lagi, just nak kabarkan yg aku dah kembali berblog mcm sebelum ni, harap2 korg rajin2 lah menjengah blog aku yg dah hampir nak bersawang ni yerk...skrg tgh cuci2 mane yg berhabuk, fuhhhh fuhhhhh (tiup abuk nihh), mesti korg dah jarang masuk blog aku kan? yerla...masuk2 duk asyik entry lame gak...mau x bohsan....nantila, sok ader masa aku citer ape yg berlaku pada diri aku, hal2 sekitar aku, perkembangan terbaru aku...perkembangan terbaru baby tomey puterisatu...yerkk....ari ni just nak mencuba jer...leh update ke taknyer...opss, time kasih utk ween, luna, yun, anis dan sesape yg sudi layan sms aku time intenet x dak kat pc aku nihhh...thankiu....