14 July 2008

Cerita 2 Hari...

pagi sabtu kul 7 pagi suami dah start bertolak pi keje n terus nak ke taiping, katanya mgkin bermlm kat sane ataupun tidak...pas siap2 settle kan keje umah dlm pukul 10 terus bertolak menuju ke ampang siap2 bwk bekal baju utk bermlm di ampang, sampai2 aqilah titon, cikngah nyer pun ngikut same titon...huhuhu, sedar2 aqilah duk kejut ajak bangun, pi amik tudung aku, suruh pakai tudung ajak berjalan, huhuhuhu...sabor jer lerrrr....kul 2 ptg aku ngan puterisatu hangkut aqilah bwk pi care4 ampang...menggedik la minah sorg tu, org nolak troli dia nak nolak gak, memcm lerrrr peel dia kat care4 tuuu...last2 balik kul 5.30...kat dlm care4 aderla somi sms kata lum tentu lagi balik kl ke x...aku ckp kat dia, suruh dia sms awal sblum magrib...kang dah gelap baru gitau nak balik kl, alamat gudbye lerr aku nak balik sg. penchala...x biasa drive jauh skit memlm...takat sg. penchala ke tmn tun tu ok laaa jugak, dkt jerrr....pastu balik umah puterisatu, aku start masak sambal udang, tgh masak2 somi msg kata balik kl gak...kul 6.30 dah siap dh sambal udang, terus ajak mak mkn same2...menu pun takat sambal udang ngan tomyam beli kat care4, huhuhu...sedappp...bwk bekal balik umah sambal udang kot2 nak masak nasi mlm tu, kul 10 adik ipar dtg suami isteri ngan anak sorg tido kat umah...

pagi ahad pulak kul 10 pagi kami sarapan kat luar jerr...tinggal adik ipar 3 beranak kat umah, huhuhu...suami dia nak pasang tinted keter org...pas sarapan terus ke ampang amik mak aku nak ikut same ke serdang jumpa besan dia...sampai serdang kul 12.30 tghari...pastu balik ampang kul 4.30, ingat nak balik umah terus, suami lak ajak singgah kat midvalley, saje nyongket2 kat situ...huhuhu...pastu sampai umah pukul 6.45 ptg...org pun dah ramai sampai umah utk solat jemaah mlm tuuu...mlm td mkn nasi paprik...

p/s : baru japni kak ipar bitau mak mertua masuk wad pulak, adik ipar bwk dia gi terapi kat spital, tiba2 x sedar...harap2 x der aper2 laaa....

11 comments:

mama ranggie said...

semoga mil akak cepat sembuh ya!

Ayu said...

harap2 MIL ko cepat sihat aminnnnn take care RM

lindosh said...

harap2 cepat semboh laa

Kak Lady said...

Rafflesia...semoga MIL akan sembuh...

Doakan selalu...

NBK466 said...

Tu ler..harap okey IL nyer tuh ek..

shiemz said...

meghahnyer mak ngah..... Smg MIL cepat sehat k..

Masy said...

moga mak mertua akak cepat sihat amiiiinnn~

antalya said...

seperti biasa..wiken k.RM akan terisi dgn penuhnya. xlekat umah

suhaidamohaini said...

moga mak mertua akak cpt sembuh...amin

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

apo perkembangan skrg

~dyla~ said...

moga MIL akak cpt sembuh.