02 July 2008

Kawan, Pizza N Pen...

citer pertama - ni saje amik gambor kenang kenangan sempena last day member nak bertukar ke seremban...ekceli kwn ni baru jer lagi dpt keje kat opis aku, tapi memandangkan dia berulang terlalu jauh dari rembau, memang x masuk akal la dgn keadaannya yg berbadan dua camtu...sian tul, dari start peknen hingga nk sampai bulan, baru dpt bertukar, huhuhuhu....haa, kwn aku tu, yg kat tgh2 ader pegang buku tu...umur dia 32 tahun, muda setahun dari aku...orgnyer kecik molek jerr, tapi kalo korg nak tau, anak dia dah nak masuk 6 org dah tuuuu...huhuhu, aku? sorg pun x kuar2 lagi ni...wekekeke...



citer kedua - ptg smlm penyakit malas nak masak dtg tiba2, balik keje terus membelok ke tmn tun...tingin sgt nk mkn pizza, tgh tunggu pizza masak, diorg bagi aku minum fresh oren, huhhhh...ais batu kemain byk, dah la aku batuk, tapi hirup gak la, kang kata tolak rezeki lak...call suami, ckp ngan dia x masak mlm ni, sib baik dia bitau dia mkn kat luar sbb nk pi airport...kalo aku masak, nayerrr jerr, suami balik...kami mkn same2 pizza tu, tapi dah sejuk, kureng la sodapnyerrr n lebih 2 keping pagi ni, aku bekalkan suami bwk pi keje n beberapa potong sandwich....gambar pizza tu bukan pizza aku order smlm tau...kamera takdak....





citer ketiga - sblum gi pizza, sempat lg nyinggah kat kedai buku kat tmn tun, dah lame x bagi hadiah kat suami...bukan aper, x dak idea...idea nk cari pen ni pun time aku kat opis smlm....mmmm...pen parker...tapi bukanlah pen yg cam dlm gambar ni...hehehe, yg ni mahu cecah seratus lebih...yg aku beli smlm, around 50 ringgit jer pun...ekekekeke...suker sgt dia dpt pen smlm...tapi time hulur kotak tu dia dah teka dah pen...tapi malas nak ckp jerrr...waaaa...member terus menulis bila dah dpt pen baru...ari ni pun dah bwk pen baru dah lekat kat poket baju...huhuhu...sukerrrrrr akuuuu.....

18 comments:

imz said...

lama ai x jenguk kt sini...cantik pen tu...mesti mahal kan..?

puterikurekure said...

ehem...bila nak makan piza sama2 nih?

antalya said...

sy suka citer pen tu...happy tak terkata akak bila somi menghargai pemberian akak kan..dpt dibayangkan :-)

RaFFLeSiA MeRaH said...

imz ---> pen dlm gmbr tu memang mahal laa, tapi yg beli smlm x semahal itu...huhuhu....

puterikurekure ---> mai la turun kl dulu...

antalya ---> mudah2 mudahan time dia guna pen tu nanti, ingatan dia sentiasa kat akak...

Kak Lady said...

Rafflesia...nampak gambar pizza tu memang mengancam...ingatkan gambar pizza yang rafflesia makan...heheheh

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak lady ---> sy x dak kamera la kak, tu yg asyik cari gambar kat intenet jerr....sesekali jer guna kamera yg puterisatu pakai tu...

HAPPYIRFA said...

salam kak..
saya xleh bg en abg hadiah pen.sbb dia keje customer services..
memanjang ilang pen sbb penumpang mintak pinjam tp xpulang balik..
dan dia pun x sampai ati nak mintak balik.elok beli pen murah2 jer yg jual paket kat giant tu

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa ---> hikhikhik...ye ker, aá, kalau akak pun akak beli yg paket2 tu jerrr....kira x sesuai la pen utk suami irfa ekk...x per, byk mende lain lagi leh beli...jam tgn kerrr, tentu x de sape yg leh pinjam kan...

Yatie said...

pizzzzzzaaaaaaaa ... sedapnya la bila nampak gmbr tuh ... lamanya aku tak makan kat pizza hut .. huhuhu, dah dekat setahun lebih dah nieh ... gila lama .. mengidam plak lepas tgk gmbr:p

RaFFLeSiA MeRaH said...

yatie ---> hang call jer nombor pizza tu wat delivery order...sure sampai kat dubai sane nunnnn...huhuhu...

risanur said...

sedapnye pizza tu...bila nak belanja risa makan...
semlm risa terserempak RM kat lift opis masa RM nak balik..nak tegur segan :)...

RaFFLeSiA MeRaH said...

risanur ---> eh...ye ker, alahai, apsal la x tegur jerrr...smlm ekk? emmm....x pasan betul laaa....

cendawanintim said...

wahhhhhhh, piza tuhhhh..syiok2..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

citer 1> wahh...6 org..mesti kawen muda tuh..n ank rapat...n mesti ado org gaji tuhh....rejekiii..ekekek
cter2>> sib baik bkn pizza yg x cedap tuh..hrp hotdog jer..ekeke
citer 3>> tingat den hadiah pen parker sempene den nk sambung blajar oleh peminat den dulu..skrg dh lost kontek..pen pun nath mano..tp kotaknyer ader laie..hehehe...jgn bgtau hubby ku yoo

IdaShah said...

br lah meriah kak ada gamba..
sedap nya makan pizza
x jemu rasa nya

PuteriSatu said...

pen tuk aku tak de ke...???

~dyla~ said...

romantiknya akak.. mesti suami suka coz akak ni mesti jenis yg slalu bg hadiah kat dia kan..

ida.. said...

romantik giteww kan... kdg2 hadiah yg kecil tp penuh makna tu yg membuatkan dia gembira... kita pun rasa puas n sonok kan.....