28 July 2008

Sakit Lutut...



sape sakit lutut? huhuhu...mokcik ni lerrr sakit lutut...mcm org tua lak aku rasa, tapi memang dah tua pun, skit lagi nak mencecah umur 40, tapi rasa mcm awal benar la pulak nak dpt sakit mcm ni...x penah2 pun lagi merasa sakit cam gini, aduii...seksa rupanya weiii...ni duk lame2 kat kerusi, nak start berjalan, aduii, menegang rasanya urat2 kat lutut ni...ape kena tah, memang sejak 2/3 hari ni dah rasa lain mcm, ingatkan ok la pastu, tapi x sangka pulak pagi ni rasa lagi teruk...ni berjalan pun dah mcm terdengkek dengkek dah haa...terpikir jugak, ni la kesan aku x amik susu dlm badan aku ni...kotnyer la tu penyebabnya...huhhh, nak kena tonggang jugak la anelene tetiap pagi cam somi aku tu...emmmmm, duk bayangkan rasa anelene tu rasa nak termuntah pulak...tapi disebabkan kesihatan lutut aku ni, aku berazam, berjanji dan berikrar utk meminum susu lepas ni...hehehehe...x larat la mcm ni, sib baik keter aku auto, kalau manual, alamat benti tepi jln la kot pi urut lutut, huhuhu...pagi td smbhyg subuh pun, aduiii...time nak rukuk tuuu, rasa mcm nak meniarap pulak...teruk kan? agaknyer kaki ni x der minyak pelincir kott, tu yg rasa mcm ketat jer kat lutut tu...kaki belah kiri ni ok jerrr...yg belah kanan ni dia duk wat hal...emmm, mlm ni nak lumur minyak panas kat lutut...harap2 esok dah ok la skit, kalau x ok jugak..nak x nak kena pi klinik arrrr jugak...skrg ni duk pk2 pasai ape jadi lagu ni haa? lame berdiri? emmm...takder la jugak...pi jogging? lagi laa takdak ataupun kurang air kottt...okla, sape2 yg tau petua nak ngubat sakit lutut, bitau la yer...leh kita share2 petua...huhuhu...

21 comments:

suhaidamohaini said...

akak minum la susu anleane coklat...sy minum yg coklat 2 la...sedap

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

mkn sup urat burung untaaaa...

cutemiut78 said...

emmmm..kena la minum susu anlene tu gamaknya..
kan ada perisa coklat...cuba ler..

IdaShah said...

akak try beli ubat kat farmasi nama dia donna klu x silap

try tny doktor lah

Ayu said...

hmmmm
yg penting jgn sapu minyak panas yer kat sendi2 lutut ko tuh ok?

puterikurekure said...

saket lutut ek.pi wat terapi ok. ibu kite slalu gak wat terapi kat spital, alhamdulillah, lutut dia dah ok sket.

~dyla~ said...

ha tu la .. sape suh tak minum susu...hehehe.. (sbnrnya kite pun tak suka minum)

tapi rasenya pasni kene minum la.. skang pun penah rase sakit2 kat lutut..

cemut said...

mcm teruk je.. hihi p la rumah urut,opssssssssss..

^@yue^ said...

waa..lutut..nk pakai lama tuh kak..hahahaa...

g jumpa doc dlu...jgn simply buh minyak kang len jadik...

zino said...
This comment has been removed by the author.
zino said...

macam mana muda lagi dah sakit lutut ni.. jarang bersenam ke? kena cari punca dia tu.. jangan biar kan..

lindosh said...

mak saya pon sakit lutut. ada org suggest beli obat kat farmasi. namanya glucosmine 550? alaa lupa ejaan namanya. nanti saya tanya mak.

cendawanintim said...

lorrrrr, siannyer, banyakkan berehat yer..

Masy said...

jagalah lutut anda, kerana lutut akan diperlukan untuk melutut. jika tiada lutut, tiadalah melutut.

melutut? msa solat (time sujud ala2 melutut sblm sujud) ler kan... ;)

Yatie said...

huhuhu, yelah tuh berazam nak minum susu konon ... esok2 tak minum gak kan:p aku mmg tak bleh nak minum susu.. harap2 takde laa sakit sendi segala nieh .. takut nak minum susu putih .. ahaks ..

shafa said...

Kena p jumpa Dr tue...nanti silap makan ubat lagi teruk tue...tanya byk2 skit soalan dekat Dr tue...kenapa,mengapa,apa,dimana...semua tanya...pas tue satu lagi mkn ubat dr bagi....k..InsyaAllah sihat...

Kak Lady said...

Rafflesia...kene cek doktor tu...nak tau apa yang menyebabkan sakit tersebut...sebab lain orang lain sebabnya...

Purpleheart said...

Salam rm,
kalo tak daya nak minum susu amikla pil kalsium.. atau amik yang berperasa, sure lajuuu je minum, silap aribulan 2 gelas sekali minum... hehehehe jangan marah yea..

Anonymous said...

saper2 ader sakit kaki atu lutut jangan amalkan susu low fat..termasukla susu yg tersebut datas.bukan sy katerla,org kater..

Anonymous said...

Kakak saya sakit lutut jugak..umurnye pn baru 40an..dia try pantang tak makan daging dan ayam selama beberapa bulan dan menu utamanya hanya ikan sahaja...dan sentiasa pakai selipar didalam rumah kalu rumah bersimen...(kalu rumah papan xpe)..skrang lutut dio dh ok..

ketikketok said...

untuk hilang sakit lutut dan sendi, parut, luka, kebas dan lenguh dengan berkesan sapu minyak DABUS Aromaterapi 3-5 kali sehari. sakit anda beransur hilang dalam masa 2-5 hari.