27 September 2007

Suasana Nak Raya....
















WAWAWAAAAAA....MCM X SABAR NAK RAYA JER DAH ENTRY KALI NI KAN? ALAAA, TAKPERLA KAN...MEMANG DAH TINGGAL 15 HARI JER LAGI KITA UMAT ISLAM NAK YAYERRRRR, HEHEHEHE....TAHUN NI MESTI MERIAH KORG2 SUMER SAMBUT RAYA, MESTI WAT ENTRY PEPANJANG PAS RAYA RAYA NANTI, CITER WAT RENDANG LA, WAT LEMANG LA, WAT KETUPAT LAA, YG ADER KAMERA TU JGN LUPA SNAP GAMBAR2 SUASANA SAMBUT RAYA KAT UMAH MEMASING TAU...AKU? INSYALLAH ADER MASA NAK GAK SNAP GAMBOR, NAK CITER BAB2 RAYA KAT KG AKU KAT TOMOLOH TUUU....HEHEHEHE....

TAHUN NI KAD RAYA MCM X MERIAH SGTLAH AKU NAK ANTAR KAT ORG, MAYBE 3/4 KEPING JER KOT DPT DIPOSKAN SBB SETEM BYK NAK GUNA PAS RAYA NANTI, SO MENJIMATKAN DIRI LA JUGAK SKRG NIH KAN, PAHAM2 LA YEK....HUHUHUHU...MINGGU NI NAK BALIK KG JENGUK UMAH DAH LAME TINGGAL, SIAN KAT MAK TIAP2 MALAM ASYIK CITER HAL UMAH, ASYIK CITER HAL ORG KG, AGAKNYER DAH RINDU BETUL NGAN SUASANA KAT KG SANA...MULA2 NAK NAIK BAS JERR, TAPI KEBETULAN MAK SEDARA YG DUK KAT PUCHONG OFFER BALIK SAME2 DIA SABTU NI AND BALIK KL ARI ISNIN, SO ISNIN TU NANTI AKU KECUTIAN LA YERRR...CUTI RAYA NANTI MAYBE PANJANG SKIT KOT, START 2 HARI SEBELUM RAYA TERUS SAMBUNG AHAD SATU LAGI TUUU, KIRA AKU NAIK KEJER BALIK 22 OKTOBER LAAA...OKLA YERRR...NI TGH DENGAR LAGU RAYA KAT PC MEMBER....HUHUHUHU....BESTNYERR....

25 September 2007

Meh Nak Citer Nihhhh...

syyyyyyhhhh...jom ngumpat weiii, hehehe...teruk ehhh, bulan2 pose ajak org ngumpat, xsesuai langsung, huhuhuhu...bukan nak ngumpat lerrr, ni nak citer jer kat korg, share2 citer kan, mcm biasalah kan, alaaa...wat2 x paham lak korg nihhhh, ni nak citer pasal akak kelantan yg kat umah aku tu...kalo korg ingat lagi, dulu aku penah citer kat blog ni pasal kisah adik dia nak kawin pas raya puasa ni, yerlaa, skrg ni kan aku dah jarang2 balik umah sewa, so, citer tu memang tergantung takat tu jer laaa....utk yg x sempat baca entry tu, aku rewind balik citer aper kat korg yerr, dia penah citer kat aku yg adik dia nak kawin pas raya ni...okla, tu normal la kan, yg aku x cayer nyerrr...dia bukak citer rombongan belah lelaki tu nak dtg kelantan bwk bas 3 biji ngan van 3 biji...huhuhuhu, nak kata anak dato yg lelaki tu x der sedara datuk datin pun...kaya sgt kot tu aku x tau laaa...tapi adik dia dah bertunang pun lebih 2 tahun...kalau byk duit, korg leh imagine la kan...ok, dan time tu memang aku ckp dpn2 kat dia aku x percaya....mcm berlagak pun yerr family lelaki tu, aku kata kat akak kelate tuuu...hehehe...skrg mulut dah ala2 laser dah...yerla, dah rasa mcm kena kelentong pulak ngan citer2 x masuk akal ni, kot sebuah bas tu leh lagi aku terima, sebiji bas pun dah cecah seribu lebih bajet nak sewa bas tu, ni pulak 3 biji, mau 10 ribu nak kena bayor....korg rasa kelentong ehhhh....

pastu balik umah puterisatu, citer kat diorg, diorg ckp ape, sah2 ko kena kelentong, huhuhuhu...pehtu borak2 dpt idea...nanti time balik umah sewa tu ape kata ckp kat dia kita smgt nak pegi kenduri tu nanti, hehehe...nak gak tgk rombongan lelaki teramai pernah dtg kenduri kawin...huhuhuhu...so balik ri tu ckp ler kat kaki kelentong tu cam gini "kak ina! mak sy, adik ipar sy, adik sy ngan baby aqilah mcm teringin jer nak pi kelantan kawin adik kak ina nanti, mintak ngan ida kad nanti yer, senang nak pi sane tahu jalan, lagipun diorg nak gak tgk rombongan belah lelaki yg kata ramai nak dtg tu, sbb x penah tgk lagi kan", huhuhuhu...pehtu dia jwb ape, "haรกh, nanti kak ina mintak ngan ida kad kawin, tapi dengar kata x jadi bas, katanya 2 keter 3 avanza" aku jwb "haaa...x jadi dah, kan dah kata, berlagak jer keluarga diorg tu kan, amboii seragam bwk avanza yerr, kemain lagi", agak2 korg pucat x gigi akak tu? huhuhuhu....

ahad baru ni aku balik lagi ke sana, dia pulak yg bukak citer "ko nak tau, kad diorg tu dah siap dah, tapi yg mengongnyer tunang ida tu buat kad x der plan rumah, kata ida sbb sumer kengkwn dah tahu jalan ke sane". Aduiiii...dlm ati aku rasa nak sepak jer akak niiiii....tapi tahan tahan gak ati niiii...sambil ckp kat dia "x penah dengar lagi la seumur hidup sy kak ina, org wat kad kawin x der plan umah, kalau nak buat tu wajib la org yg wat kad tu mintak plan umah, kurang2 x der plan kat kad pun org akan kepilkan pulak plan umah tu pada kad kawin, nampak sgt bodohnyer bakal adik ipar kak ina tu yerrr, namer jer sekolah tinggi tapi mende2 camtu pun x leh pikir, tapi kan, diorg ni mcm x nak bagi kitorg dtg jerrr kan" haaa...amik ko, mulut aku dah x pakai insuran dah pun.....dia jwb lagi "tu laa, mengong betul, takperla nanti kak ina suruh adik kak ina yg kat klang tu lukiskan plan", laaa, aku jwb "kak ina jer la lukis plan tu, x kan x reti kot nak balik umah sendiri", jwbnyer ape? "x reti aku"....aku jwb balik "lorrr, kak ina pun bih kurang bakal adik ipar kak ina tu jugak mengong yerk"...huhuhuhuhu....geram dah sampai kemuncak, last sekali aku jwb...nampak gaya xder la nak pegi kelantan....huhhhhh, ingat aku kebulur benor nak pi kenduri adik dia tuuuu...padahal aku saje nak nengok akal dia tu panjang ke pendek...rupa2nyer leh tahan dia bersilat ngan aku, ape idea aku seterusnya?? ader nanti aku sms ida tu sendiri tanyer hal niiii...hehehehe, no fon dah ader kat tgn aku....ekekekeke....jahat aku kan.....tapi korg rasa x camane aku geram ngan perangai org camtu? berlagak x kena tempat....dan boleh kata bodoh sombong, aku dah byk kali kena kelentong sebenarnya, tapi maleh nak layan...kali ni melawan la jugak sbb dah x tahan....huhuhuhu....manusia ni kan, bila dpt hobi kelentong org, dia cam dah syok jer...ader jer idea dia nak reka citer yg x betul....x rasa dosa ke ekk, nak2 bulan pose niiii...Ya Allah Ya Tuhanku, sedarkan lah org yg mcm ni, dan mudah mudahan kau kikiskanlah sifat sebegitu pada diri aku nihhhh....Amin...

24 September 2007

Jawab Tag Ien Dulu...

Sejak bila anda mula berpuasa penuh??
Sejak darjah 3 (dlm kelas ader 3 org jer yg pose penuhhh, ada la rasa bangga gak, hehehe)

Pernahkah anda ponteng puasa dan apakah alasannya??
Ponteng pose?? time bendera merah naik jer la ponteng pun...hehehe...budak baik, budak baik....

Adakah anda pernah bermain bunga api dan mercun??
Bunga api penahla main masa kecik2 dulu, mercun memang tobat aku x berani, dengar bunyi mercun meletup pun aku dah benciiii....caner tuuu...

Juadah apakah menjadi kegemaran anda sewaktu berbuka??
Kalau kat kg, masa zaman2 arwah tok aku ader lagi, aku suka sgt mkn cendol yg tok aku buat sendiri, time nak mkn tu taruk air gula merah ngan santan pekat (paling sedap bila bahan2 tu letak dlm peti sejuk dulu, bestnyerrrr.....)

Lagu raya manakah yang anda suka??
Masa lagu-lagu baru takdak, suka ngan lagu2 lame, cam lagu dj dave, sudirman, azlina aziz, skrg ni dah mula suka lagu2 baru cam lagu ct tuhhh....

Tahun ini anda beraya di mana??
Mesti aarrr kat pahang lagi....desa ku yg tercintan cintun tuuu....suasana kg jauh beza ngan suasana bandar bila time raya dan memang x penah lagi duk beraya kat kl ni selama aku idup....tahun depan? huhuhu...x tau menau lagi laa...

Pernahkah anda bertugas di hari raya??
Tak penah arrrrr.....

Apakah kenangan paling manis di hari raya??
Masa kecik2 suka beraya ramai2 ngan kengkwn, sampai ke ptg kumpul duit raya, tiap kali balik umah mesti kira duit raya....huhuhuhu....skrg? uwaaaaaa...start bagi budak2 lak duit raya, kopak aku tahun niiiii.....ishh, jimat2, tahun ni x nak kuar duit raya arrr, bagi kuih raya kat bebudak tu cukup arrrr...

xnak tag sape2, ekceli ader mende nak citer, nak ajak ngumpat skit, takper, korg enjoy dulu ngan tag aku ni yerr...pehni aku citer kat korg citer selanjutnya...

18 September 2007

Restoran Nelayan Ngan Album Terpilih.....





elooooo kengkwn...jgn kecur ayaq liuq la no tgk gambaq2 kat ateh niiii, huhuhuhu...ni ler menu berbuka puasa ari minggu baru ni, smlm x smpt nak update entry, byk hal kat opis ni, ngan pc wat hal laa...ngan keje menimbun lerrr, so ptg ni ader la skit masa nak update entry blog...nak citer 1st masa ari sabtu tu, ptg tu bukak pose masak kat umah adik...aku wat karipap, huhuhu...keras la pulak kulit dia bila bukak pose ptg tu...pehtu ingat mlm tu dah janji ngan kwn fiance (kameramen yg kata nak tunjuk gambar contoh) tapi dekat kul 11 mlm jenuh tunggu dia ngan fiance x dtg2, kul 11 dia budak khairul tu call aku kata tipon kat fiance aku x jwb2 call, mula la jantung degup degap...huhuhu...try call dia, pun x berjwb...dlm ati sah2 ler titon tuuuu, hp silent la tuuu, dah paham dah perangai dia tu caner...call khairul tu balik kata kat dia dia tido la tuuu...sian budak tu duk tunggu dia...last2 dia kata mlm sok jer la kot kalau nak dtg sbb time tu pun dah mlm sgt mcm x syiok jer nak dtg umah org dah lewat mlm...ok2...abih satu citer, kul 2 fiance call aku kata memang dia tertido pas terawih, kengkonon nak baring jerrr lerrr....chehhhhh, nak cover salah dia, leh pulak pi umah org tu amik album lak pagi2 buta tu, last merayau duk borak ngan budak tu sampai ke sahur...huhuhuhu....idup dah kembali bujang ler katakan...

pagi ahad mak beli ayam kampung kat pasar tani, berpeluh rebus ayam tu sampai empuk...huhuhu...kul 1 baru siap rendang ayam kampung, nyam nyam nyam...sedap....pehtu fiance lak call ajak bukak pose same2, sian gak dah la selama pose 3/4 ari ni asyik bukak sorg2 jerr, sebelum ni x penah hidup cenggitu, lagipun leh ajak merayau ke kerinchi amik barang gift kirim kat member dari johor tu...pas asar baru bertolak dari ampang terus ke kerinchi pi amik barang yg aku kirim tuhhh, kwn tu beli gift kat air itam dpt la murah skit...emmm...cantik, bakul buluh, ingat nak bagi kengkwn yg dtg dari jauh ngan family rombongan hubby bulan 12 nanti...pastu gerak ke town balik, tghari tu fiance dah booking kat nelayan, huhuhhu...mkn dlm tongkang la aku nampaknyer ptg ahad tu...buffet nyer stail...best mkn reramai gitu, org memang x osah nak citer aarrr, meja penuhhhhh, tapi kat gambar tu x sempat la nak snap gambor udang 2 pinggan ngan sepinggan ketam, sbb dah terbalikkan dia masuk dlm periuk masak stimboot, huhuhuhu...sib baik perabih udang ngan ketam tu dia sebat....aku? surrender lerrrr, pas nasi masuk peyuttttt, rasa nak baring jer dahhh, nampak gaya rugi arrr bwk aku mkn stail camtu aaihhhh...nampak jerrr cam kuat mkn nihhhh....tu pun stop kejap solat magrib dulu kat situ....kalo straight x benti sah2 lerrr x leh masuk dahhhh....huhuhu....

ooooo...gambar bwh tu pulak contoh bentuk album magazine yg kwn dia yg kameramen tuuu...lawa la album tu, rasa kat opis ni lum ader lagi la yg kawin ader album cenggitu....takper arrrr, malas nak pk, so, memang dah decide la ngan khairul tu jerrr....bayar kat dia 2 ratus utk booking dah ahad tu...lebihnya bayar ansur2 jer dekat bulan 12, x abih bayor, pas kawin pun boleh, ni sbb kwnnyer pasal lerrr....rege cam aku sebutkan sebelum ni...pejam mata jer laaa ekkk...hehehehe...okay la yerrr....dah kelu ni sejuk....macih korg masuk blog aku walaupun aku x masuk blog korg....ni ader masa insyallah nak pi masuk la niiii.....

14 September 2007

Slmt Berposeeeeeeeeeeeeeeeee......

slmt berpuasa buat kengkwn blog sumer, ari ni dah masuk ari kedua kita berpose hek, alhamdulillah, dah 2 mlm aku berkesempatan pi terawih same2 mak mcm tahun lepas jugak, nampaknyer mungkin ramadhan kali ni ramadhan terakhir buat aku sebagai insan yg bergelar anak dara, huhuhu, start tahun depan dah jadi mak dara la pulak...insyallah, jika segalanya diizinkan tuhan, mudah-mudahan segala perancangan akan berjalan dengan lancar hingga ke hujung tahun ni...walau apepun status, walau apepun situasi aku tetap bergelar makhluk tuhan, tetap bergelar seorg anak pada mak aku yg tersayang, walaupun tanggungjwb mak besarkan aku selama 32 tahun ni berakhir setelah aku diakad nikahkan nanti...tapi hubungan ni x kan putus sampai bila2 selagi hayat dikandung badan...selagi darah daging mak masih mengalir dlm tubuh aku ni....hohhhh...sedey la pulak....

ptg smlm bukak pose ngan lauk2 beli jerr, ngan kuih2 beli jerr...tapi gagah jugak nak masak ayam goreng masak kicap...pehtu langsung x usik lauk2 yg puterisatu beli ngan hubby dia tuuu...duk ngadap ayam aku masak tu jerr...chedappp weiiii....pehtu ngadap petai mentah, ape lagi....rasa x muat perut, tapi smlm memang kawal lerrr mkn nasi, sbb takut ngantuk time terawih...mkn pun x tambah, kebetulan nasi pun masak x byk, cukup utk sorg dua jer yg bertambah...kul 8.15 dah jalan kaki ke masjid ngan mak, memandangkan umah puterisatu dekat sgt ngan masjid, nak suruh antor naik keter pun x berbaloi aaaaaaa...ngan jem nyer lagi....masjid memang penuh ngan umat manusia, x muat dah kat tingkat bawah tu...terpaksa la manjat tangga naik tingkat atas....org kata permulaan puasa jer penuh ngan org, nanti dah tgh2 mesti masjid dah x penuh...insyallah, niat hati selagi x naik bendera merah, selagi tu la xnak lepas peluang pi terawih....

balik umah tgk2 adik dah masak nasi lagi, huhuhu...ape lagi, ngadap lagi ler nasi jwbnyer....dah mkn kul 10 sah2 ler x nak mkn dah pagi soknyer nihhh, dan memang 2 pagi ni sahur ngan kurma + air masak, makanan lain tahhhh...bukan x lalu tapi cam perut x laporrrr....ptg ni nak masak aper yerkkk...ntah, selagi x ngadap kedai, selagi tu lerrr x reti nak plan nak masak ape, hah...berita mak fiance? dia still kat spital tunggu turn nak wat operation, lamenyer makcik duk ngadap nurse2 kat situ....harap2 makcik sabar la yerrr, insyallah x lame lagi leh kuar spital, mudah mudahan sebelum raya dah boleh balik umah kat sg. penchala tuhhh (doa bakal nantu nihhh...heheheh). Dan 2 hari ni jugak lah fiance bukak pose sorg2 kat umah....kesiannyerrr...sahur pun sorg2, kalo sebelah umah tu boleh la jugak antor2 mangkuk tingkat ker kat dia...ni jauh ler pulak, huhuhuhu....tunggulah tahun depan yerrr abg, nasibmu akan berubahlah tuuu, sabar byk2...

mlm td borak ngan dia sebelum tido, discuss pasal kameraman kwn dia tuuhhh...nampak gaya minggu ni kena decide la ngan budak nizam tu...smlm dia call aku, kebetulan time tu tgh dgr ceramah, call dia balik tanyer pakej yg dia nak bagi tuuu...rasa cam puashati ngan ape yg dia nak bagi tu, dia kata ni rege kengkwn sbb dah kenal fiance aku dah 10 tahun lebih. Pakej yg dia bagi 2 sticky album (satu album gambar dia amik belah aku ader 140 keping gambar saiz 4R, satu lagi belah fiance aku dlm 100 keping gambar saiz 4R jugak), pastu dia bagi magazine album (20 page utk gambar dua2 belah pihak) gambar saiz 8R 4 keping, satu keping dia letak dlm frame, lagi dia bagi satu gambar poster saiz 16 x bla bla (x pasan dia sebut smlm) so...tu pakej yg rege RM1300, bayar ansur2 pun takper...hehehehe...cam amik utang tb kat courts mammorts lak dah....so, sok atau lusa dia dtg umah bwk album gambar....kalo ok gambar, nampaknyer terus booking dia jer la kot....lagipun dah tanyer 2/3 org member chatting keje amik2 gambar2 ni, diorg nasihatkan suruh amik dak nizam jerr...bukan senang nak dpt rege camtu kata diorg....ok yer, slmt berbuka pose, sorilahhh...x sempat lak nak bukak blog korg...jap lagi merayau kat saner yerrr, mentara pc ni x leh nak bukak program word ngan excel, nape tah pc ni jadi biol lak...ilang segala file....huhuhuhu....nak solat dulu, babai....

11 September 2007

Pening Paler Pikir Hal Gambar....













Ni jenis sticky album, mengandungi gambar2 yg dilekatkan bermcm2 saiz, ekceli aku minat tgk gambar2 cenggini...pakej pun memang paling murah nak banding album lain...

















Ni pulak jenis custom, gambar akan diprint pada satu jenis kertas or plastik, gambar ni memang tahan lame dan tahan lasak org kata, kalau kena air pun takkan rosak...jenis ni mahal skit dari sticky...aku kurang berkenan sbb pertama susah nak bagi kat sape2, or nak pindah kan ke album lain dan yg kedua sbb x penah tgk gambar bentuk camni, memang dari dulu jenis sticky tu jer yg selalu tgk...

















Ni contoh album yg jenis magazine, memang sebiji mcm majalah cuma kertas dia keras dari majalah...yg paling mahal dari yg 2 jenis kat atas tuuuhh...dan yg jenis ni la jadi idaman fiance aku...

Baru2 ni aku ader wat perjumpaan dengan sorg kamerawomen (kay name dia)...suami dia org pekan, pahang, siap bwk baby dia yg usia muda 3 hari dari aqilah...huhuhu...kebetulan aku kat umah puterisatu, terpaksa la diorg dtg terus ke sane...tujuannya aku nak tgk contoh2 gambar yg dia amik...okla, gambar cantik, teknik gambar pun kreatif, so...memang ingat nak decide ngan dia dah ari sabtu tuuu, pakej dia bagi pun boleh tahan x la semahal mane...yerlaa, maybe sbb aku ni org pahang kot...kira harga2 sedara la kot....kebetulan ader kwn pcm pun budak raub, tgh nak cari jurufoto gak utk kawin dia bulan 12 ni, same2lah jugak dtg umah puterisatu ari sabtu tu...memang dia tgk gambar terus decide, bagi duit deposit terus...huhuhuhu...aku? ader org ganggu aku nak decide ari sabtu tuuu...sape lagi...fiance aku...katanya ader member dekat2 umah dia boleh amik gambar kawin gak...leh bagi harga murah2 katanya, contoh kalau magazine album tu dia bagi harga RM1300 untuk kenduri dua2 belah pihak berbanding org lain dgn harga RM1800. Kalau nak banding dengan budak kamerawomen tu ader la gak beza nya...cuma yg aku nampak kualiti gambar kwn fiance ni nampak kamera lagi mahal kot...tah aarr, kalau kita nak tgk gambar2 kat fotopages x leh nak agak gambar tu betul2 terang ke tidak...kena jugak kita tgk gambar yg sebenar....

tgklah minggu ni kalau takder ape2, nak pi tgk gambar contoh kat kwn fiance pulak...lagipun dah bitau kat budak kay tu mintak hold kan dulu ngan dia sampai abih minggu ni, lagipun susah laa nak diskas ngan fiance skrg ni memandangkan mak dia lum ok...kena gak faham hati dia camane skrg ni, so, terpaksa la KIV dulu mende2 ni sumer...huhuhu...pk bab ni pun pening dah paler...kalau dgn kay tu memang takder ape2 laa, kata setuju jer bayar jer 100 deposit...pakej ngan dia utk sticky album tu dia bagi RM700 and tambah RM50 dia leh letak gambar besar kat depan album, kira lain la skit dari album sticky biasa...kalau pakej cam kwn fiance tu maybe lebih la RM1300, x tanyer lak brape ngan dia....tapi dia pun ckp kwn fiance tu kira bagi murah la kalau harga camtu utk dua2 kenduri....kalau korg nak tgk fotopages diorg korg tgk kat sini....(kay nyer fotopages) http://golden.fotopages.com/ dan (member fiance nyer fotopages) http://krulmatric.fotopages.com/ (mintak korg beri pandangan yerr...macihla byk2..)

10 September 2007

Mak Fiance Masuk Spital Pulak...

ari jumaat mlm sabtu baru ni fiance call btau mak dia masuk spital ari khamis tuu, katanya jatuh kat umh time balik dari klinik, ingat xder ape2 laa, pastu terus bwk pegi spital sg. buloh, rupa2nyer doktor kata tulang kat pangkal peha dia patah, aduhhhhh...kesiannyer, terperanjat jugak time memula dia btau tu, yerlaa....ingatkan jatuh biasa jerrr, akak dia pun x sangka leh patah, time jatuh tu pun x la nampak terhentak kuat sgt katanya....tapi doktor kata memang tulang makcik dah x brape kuat, memang risiko tu ader, sebelum ni pun ader gak brape kali makcik jatuh, tapi ok jer leh bangun mcm biasa walaupun berjalan dlm umah cuma bertongkat...memang tgk dia ri tu berjalan pegang tongkat pun slow sgt, tapi dlm keadaan mcm tu pun boleh lagi dia berjalan pelan2 kejutkan fiance pepagi...huhuhuhu...sedihnya bila bayangkan kehidupan anak ngan mak niiii kan, terutama anak lelaki ni, besar tanggungjawabnyerrr....

smlm ingat nak mintak tolong hubby puterisatu tolong bwkkan ke spital, tapi duk pk stgh2 spital baby x dibenarkan masuk kat area wad spital, last2 terpaksa mintak fiance jemput kat umah pegi sekali ngan dia, kebetulan mak pun nak ikut same...kul 11 fiance sampai kat ampang, pi teman dia lunch dulu, maklum ler skrg ni dah start jadi org bujang kat umah tuuu....tinggal berdua ngan adik bujang dia jerr, huhuhuhu...pose nanti pun x tahu la camane, dulu2 mak yg tolong kejut pepagi bangun sahur...silap2 bangun sahur nanti hirup air sejuk jer kottt...ekekekeke...

sampai kat spital dlm kul 1 tghari, tgk makcik terbaring kat katil, akak dia ader 2 org yg dtg bwk anak2, riuh rendah ngan bebudak jer kat situ...masa tu makcik baru nak mkn tengahari...alhamdulillah akak2 dia jenis peramah terutama kaklong dia...kata doktor, makcik kena operation utk dimasukkan besi kat bahagian yg patah tu, kalau tak memang makcik dah tak boleh berjalan...tapi aku tgk makcik smgt dia tinggi, mkn pun masih selera lagi, kalau aku silap2 dah x nak telan ape2 dah kot duk pikirkan sakit tu lagi, duk pikirkan nak operation lagi, huhuhuhu....sampai ke pukul 4.30 baru gerak balik, rupa2nya fiance ni jenis manje ngan mak dia, huhuhu...baru tauuuuu, alahai anak omak....time jumpa peluk mak, time balik peluk mak....tapi dia pun citer, nak banding adik beradik lain mak dia rapat ngan dia, 2/3 hari kalau fiance gi memaner xbalik umah, mesti balik tu makcik peluk fiance erat2, kalau anak2 lelaki lain x pulak camtu...tu ape yg dia citer aarrr....huhuhuhu....ni nanti pas operation maybe kaklong dia bwk balik umah kat serdang, memang umah kat sg. penchala tu jadi umah org bujang la jwbnyer 3/4 bulan ni nampak gaya....

kul 5.15 dah sampai ke ampang, fiance ajak mak mkn dulu...singgah kat gerai order makanan, mak mkn nasi goreng ikan masin, aku order nasi goreng paprik, fiance order nasi putih campur ayam masak berlada, pehtu kitorg order rojak buah, perrhhhhh...pedassss....tapi licin gak kitorg bedal...kul 6 dah sampai umah....dak aqilah tu tgh mengamuk baru balik dari jusco, ekekekeke...ngengada tul budak kenit tu....keylaa....

06 September 2007

Aku Membebel Lagi....

tadi dah taip sampai abih, tinggal nak publish jer, tah ape aku tekan, sumernyer ilang, tinggal tajuk jer yg tinggal, rasa nak nangis, rasa bengkak jer ati nihhhh....sib x ngalir jer airmata doyong niiii, huhuhuhu...geramnyer, panasnyer ati, bencinyerrrrrrrrrrrrrrr....tgn ni tah nape duk x reti nak menaip dah kerr, sejuk sgt kot kat opis aku nihh, sbb tu jadi camtu....bencinyer tgk pc nihhh, rasa nak campak kuar bangunan....

bukan nak bebel ape pun, just nak bebel citer balik kg 31 ogos ri tuuu, ingat nak balik ngan yun (member blog sorg tu), dia beria sgt pelawa aku 2 beranak tumpang keter dia, memandang puterisatu ngan hubby dia lum decide nak balik ke tak sbb sabtu tu hubby dia keje, last2 diorg decide nak balik jugak...terpaksalah kensel ngan yun tu x jadi balik tumpang dia...jumaat tu pepagi lagi dah bertolak balik, singgah kat bandar temerloh sbb dah janji ngan mak andam aku tu nak tgk contoh gambar digital yg dia amik, tapi tu lerrr, skrg ni ati cam belah bagi nak amik pakej gambar ngan dia ke tak, tapi memang dah bitau dia terus nak amik ngan dia, tapi duk pk2 gambar yg aku tgk tu memang la blurrr...x cerah cam stgh2 gambar tuuu, huhuhu, skrg ni duk pk hal tu jerrrr, sebelum decide ngan dia, kenal lah ngan sorg kamerawomen ni, jumpa fotopages dia, penah chat ngan dia tanyer rege sumer, kebetulan budak ni suami dia org pekan, kira charge pengangkutan pun dia x amik mahal laa, pk2 balik beza rege dia ngan kedai mak andam tu beza RM150 better aku kena pi tgk la gambar real budak budak pekan tuu...kalau rasa cerah dan jauh beza dari gambar kedai mak andam tu...memang choose dia jer la jadi jurugambar aku nanti, dan terpaksa lah memalukan diri aku utk mengenselkan dengan kak andam aku tuuu...hehehehehe...

sambung citer trip balik kg aku tuhhh, sebelum balik umah, singgah kedai perabot, dah plan nak pi beli katil, tilam ngan lemari baru, huhuhuhu...selama ni balik kg duk tido atas katil bujang pupu aku. Dulu dia duk kat umah aku, mak aku yg bela dia dari kecik sampai dia keje, bila dah keje memang tinggal lah bilik dia kosong, sebelum adik aku kawin, mak aku yg duk situ, pas adik aku kawin aku lak yg ganti tempat mak aku, mak aku duk tido katil kat luar bilik, skrg ni aku dah ader bilik baru...huhuhuhu...so, sumer bebarang baru tu dah menghuni kat bilik aku tuu, ape lagi, balik kg ri tu terus rasmi bilik baru, tido pun lena x lena jerrr, hehehehe....kat bwh ni nanti aku upload gambor katil ngan lemari baru aku yerk...tapi malu sebenornya....x perlaa, aku anggap korg2 ni pun dah mcm adik beradik sendiri, syer suka, syer duka...boleh gitu?? huhuhuhu....

sampai kg memang berabuk la rumah, tahu lah umah dah lame tinggal, tu pun ader la tah bape kali balik, last balik ri tu berdua ngan mak aku, naik bas jerrr, tapi still berabuk gak kalau x bersapu satu hari, ni kan pulak berbulan x bersapu, sedih tgk keadaan umah yg tinggal, lagi sedih tgk kucen2 tu memang langsung terbiar dan x terjaga, sib baik mak sedara sebelah umah leh harap bagi mkn, tapi takat bagi makan jer laaa....takkan beria nak ngilap umah org pulak kan...tapi maybe bulan 11 nanti mak dah kena ader kat kg, yerlaa...bulan 12 dah nak kenduri, takkan mak nak balik time2 tu jugak....memang lah x logik mogik....huhuhuhu...tu pun balik 3 hari sempat la sapu tepi2 umah, bakar2 sampah bagai....sempat la merumput kat tepi2 dapur ngan tepi2 pasu bunga depan umah, laman umah memang x leh wat aper, rumput dah sampai ke betis, kena racun jer tuuu, takpun upah org mesinkan rumput tuhhh...rasa2 puas hati jugak balik kali ni walaupun x dpt nak settle kan sumer sekali kat umah tuuu, dah la 2/3 ptg tu duk berjalan ke umah sedara mara bwk baby berjalan, kenal2 org kg, kenal2 sedara mara....ahad pagi tu dah gerak balik ke kl, mak ajak balik lagi sekali bulan puasa ni, tgk la dulu....mak sedara pun ader yg kata nak balik kg, tapi x tau la bila....ingat nak tumpang dia balik jerr...

ni ader satu citer lagi, mlm tadi balik umah sewa aku, tetiba ader org eksyen ngan aku...sape lagi kalo bukan osmet aku yg minah budu tu, ader ke tgh2 sedap aku mkn eskrem dia eksyen ngan aku kata adik dia nak kawin pas raya pose ni, itu oklaaa...leh terima lerrr, kira nak menjemput aku ler kottt...pastu citer2 lagi leh kata rombongan belah tunang adik dia nak dtg 200 org, korg percaya dok? aku skit x cayer aihhh...selamber jer aku bitau dia....sy x penah dengar lagi lah kalau ramai itu yg nak dtg, pulak tu jauh dari muar sane nak kelantan, katanyer diorg nak berjalan....huhuhuhu...memang kaki kelentong laa tuuu, anak datuk pun rasa x semeriah itu aihhh....elok pulak bila aku kata x percaya tu, dia leh kata mak tunang adik dia tu memang berlagak, suka nunjuk2...dlm ati aku, benor2nyer ko tu yg nunjuk ngan aku, nak berlagak ngan aku....eeiiiii, geram jer rasa nak pegi kenduri tu nanti, tapi jauh benor la pulok....sempat aku jwb, rasa2 membohong la tuuu, silap2 nanti 3 biji keter jer pun yg dtg....byknyer duit bakal adik ipar dia tu yerkkkk....korg bayangkanlah kata dia 3 biji bas ngan 7 biji keter yg nak dtg, pehtu nak sewa challet lagi...nak jer aku kata, challet mane tuu? leh aku tumpang sekaki duk challet kat situ nanti, dah ramai yg nak duduk, mesti dpt murah....camane yer nak melawan org yg berlagak camtu ekkk....nak kena ader spy time adik dia kawin nanti...huhuhuhu...sape nak jadi spy aku, sape ore kelate kat sini, sila2 pegi menjengah kat umah osmet aku nihhh, hehehehe...kot2 ader yg x malu lerrrr....takpun nanti kena tanyer adik dia sendiri yerrr.....takut lak adik dia pun bersekongkol ngan akak dia.....apepun biarlah dia, dia yg kelentong, dia yg dpt dosa.....aarrrrrrr...nak pi solat, dua kali menaip niiii, sah2 byk spelling error, paham2 kan jer la yerrrr....