24 September 2007

Jawab Tag Ien Dulu...

Sejak bila anda mula berpuasa penuh??
Sejak darjah 3 (dlm kelas ader 3 org jer yg pose penuhhh, ada la rasa bangga gak, hehehe)

Pernahkah anda ponteng puasa dan apakah alasannya??
Ponteng pose?? time bendera merah naik jer la ponteng pun...hehehe...budak baik, budak baik....

Adakah anda pernah bermain bunga api dan mercun??
Bunga api penahla main masa kecik2 dulu, mercun memang tobat aku x berani, dengar bunyi mercun meletup pun aku dah benciiii....caner tuuu...

Juadah apakah menjadi kegemaran anda sewaktu berbuka??
Kalau kat kg, masa zaman2 arwah tok aku ader lagi, aku suka sgt mkn cendol yg tok aku buat sendiri, time nak mkn tu taruk air gula merah ngan santan pekat (paling sedap bila bahan2 tu letak dlm peti sejuk dulu, bestnyerrrr.....)

Lagu raya manakah yang anda suka??
Masa lagu-lagu baru takdak, suka ngan lagu2 lame, cam lagu dj dave, sudirman, azlina aziz, skrg ni dah mula suka lagu2 baru cam lagu ct tuhhh....

Tahun ini anda beraya di mana??
Mesti aarrr kat pahang lagi....desa ku yg tercintan cintun tuuu....suasana kg jauh beza ngan suasana bandar bila time raya dan memang x penah lagi duk beraya kat kl ni selama aku idup....tahun depan? huhuhu...x tau menau lagi laa...

Pernahkah anda bertugas di hari raya??
Tak penah arrrrr.....

Apakah kenangan paling manis di hari raya??
Masa kecik2 suka beraya ramai2 ngan kengkwn, sampai ke ptg kumpul duit raya, tiap kali balik umah mesti kira duit raya....huhuhuhu....skrg? uwaaaaaa...start bagi budak2 lak duit raya, kopak aku tahun niiiii.....ishh, jimat2, tahun ni x nak kuar duit raya arrr, bagi kuih raya kat bebudak tu cukup arrrr...

xnak tag sape2, ekceli ader mende nak citer, nak ajak ngumpat skit, takper, korg enjoy dulu ngan tag aku ni yerr...pehni aku citer kat korg citer selanjutnya...

17 comments:

13may said...

hoh! ada hati nak ngumpat....

pompuan pompuan...

hahha hahah

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may : wekekeke....ko nak dengar x nak? kalo x nak jgn ngaco citer2 owg pompuan niiii....

Anul said...

budak skang bagi duit raya 50 sen kena juih bibir je..siut kan

RaFFLeSiA MeRaH said...

anul : ekekeke....ye kerrr, xder lagi takat ni aku kena juih bibir sbb aku x penah bagi 50 sen, paling kokak pun singgit aku hulur...

mama ranggie said...

seronoknyer beraya di kg...pahang kat mano cyg oi???

RaFFLeSiA MeRaH said...

mama ranggie : kat tgh2 antara temerloh ngan maran....jom la beraya kat pahang tahun ni, bwk keter baruuuu....hehehe...

s * h * i * m * a * h * z said...

wah.. rajin btol pose.. dr darjah 3 da pose penuh.. huhu.. respect gitu

s * h * i * m * a * h * z said...

jgn ngumpat kak.. dosa besar tu. ni bkn takut kene kritik 13may tau.. ni semata2 krn takutkan Allah.. biarla org tu.. yg pntg die tak amik gaji akak aek.. :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

shimahz : huhuhuhu...yer arrr, akak simpan dulu citer tu pas raya yerk....hehehehe...

Masy said...

woo ade entry mengumpat gak bulan pose ni kak? bole bole.. layaann hahahah

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : nak tahu ekk...jap akak round blog dulu....pehtu kita ngumpat 2 org yerk...hehehehe...

ah kim said...

Hehe! Tag puase sama laye ho?

RaFFLeSiA MeRaH said...

ah kim : huhuhuhu....dah dekat nak layer laaa akim...jap lagi ader lagu layerrr pulak....

cikdinz said...

nak jugak ngumpat tuh.. ish..ish..ish....

minnie said...

cak!!!! saje nak meyemak kat sini....

RaFFLeSiA MeRaH said...

cikdinz : hehehe...owg pompuan...

minnie : mane ader nyemak minnie, ok jerrrr selalu2 dtg sini....

Shumierain said...

samala gan diriku,
daku pun suka lg2 raya yg lama2 ni..org ckp evergreen n malar segar..tiap2 taun dgr pun xjemu kan..