18 September 2007

Restoran Nelayan Ngan Album Terpilih.....





elooooo kengkwn...jgn kecur ayaq liuq la no tgk gambaq2 kat ateh niiii, huhuhuhu...ni ler menu berbuka puasa ari minggu baru ni, smlm x smpt nak update entry, byk hal kat opis ni, ngan pc wat hal laa...ngan keje menimbun lerrr, so ptg ni ader la skit masa nak update entry blog...nak citer 1st masa ari sabtu tu, ptg tu bukak pose masak kat umah adik...aku wat karipap, huhuhu...keras la pulak kulit dia bila bukak pose ptg tu...pehtu ingat mlm tu dah janji ngan kwn fiance (kameramen yg kata nak tunjuk gambar contoh) tapi dekat kul 11 mlm jenuh tunggu dia ngan fiance x dtg2, kul 11 dia budak khairul tu call aku kata tipon kat fiance aku x jwb2 call, mula la jantung degup degap...huhuhu...try call dia, pun x berjwb...dlm ati sah2 ler titon tuuuu, hp silent la tuuu, dah paham dah perangai dia tu caner...call khairul tu balik kata kat dia dia tido la tuuu...sian budak tu duk tunggu dia...last2 dia kata mlm sok jer la kot kalau nak dtg sbb time tu pun dah mlm sgt mcm x syiok jer nak dtg umah org dah lewat mlm...ok2...abih satu citer, kul 2 fiance call aku kata memang dia tertido pas terawih, kengkonon nak baring jerrr lerrr....chehhhhh, nak cover salah dia, leh pulak pi umah org tu amik album lak pagi2 buta tu, last merayau duk borak ngan budak tu sampai ke sahur...huhuhuhu....idup dah kembali bujang ler katakan...

pagi ahad mak beli ayam kampung kat pasar tani, berpeluh rebus ayam tu sampai empuk...huhuhu...kul 1 baru siap rendang ayam kampung, nyam nyam nyam...sedap....pehtu fiance lak call ajak bukak pose same2, sian gak dah la selama pose 3/4 ari ni asyik bukak sorg2 jerr, sebelum ni x penah hidup cenggitu, lagipun leh ajak merayau ke kerinchi amik barang gift kirim kat member dari johor tu...pas asar baru bertolak dari ampang terus ke kerinchi pi amik barang yg aku kirim tuhhh, kwn tu beli gift kat air itam dpt la murah skit...emmm...cantik, bakul buluh, ingat nak bagi kengkwn yg dtg dari jauh ngan family rombongan hubby bulan 12 nanti...pastu gerak ke town balik, tghari tu fiance dah booking kat nelayan, huhuhhu...mkn dlm tongkang la aku nampaknyer ptg ahad tu...buffet nyer stail...best mkn reramai gitu, org memang x osah nak citer aarrr, meja penuhhhhh, tapi kat gambar tu x sempat la nak snap gambor udang 2 pinggan ngan sepinggan ketam, sbb dah terbalikkan dia masuk dlm periuk masak stimboot, huhuhuhu...sib baik perabih udang ngan ketam tu dia sebat....aku? surrender lerrrr, pas nasi masuk peyuttttt, rasa nak baring jer dahhh, nampak gaya rugi arrr bwk aku mkn stail camtu aaihhhh...nampak jerrr cam kuat mkn nihhhh....tu pun stop kejap solat magrib dulu kat situ....kalo straight x benti sah2 lerrr x leh masuk dahhhh....huhuhu....

ooooo...gambar bwh tu pulak contoh bentuk album magazine yg kwn dia yg kameramen tuuu...lawa la album tu, rasa kat opis ni lum ader lagi la yg kawin ader album cenggitu....takper arrrr, malas nak pk, so, memang dah decide la ngan khairul tu jerrr....bayar kat dia 2 ratus utk booking dah ahad tu...lebihnya bayar ansur2 jer dekat bulan 12, x abih bayor, pas kawin pun boleh, ni sbb kwnnyer pasal lerrr....rege cam aku sebutkan sebelum ni...pejam mata jer laaa ekkk...hehehehe...okay la yerrr....dah kelu ni sejuk....macih korg masuk blog aku walaupun aku x masuk blog korg....ni ader masa insyallah nak pi masuk la niiii.....

23 comments:

Yatie said...

tuh dlm gmbr tuh semuanya ko and fiance ko makan ke .. ayarkss ... gila byk tuh .. ke ngan org lain punya skali ... confused ... confused ...

Dandelion said...

Wah banyaknyer menu atas meja tu. Puas la ek makan hehe. Selamat buka poser untuk esok. Nanti buh la gambar makanan lagi. Tak dpt mkn tgk gmbr pun jadi la huhu ;P

Ina

Leeds Al-Malique said...

amboi ssedapp nyeeeee nampak! pagi2 ni dah lapaq ekekeke

btw, album tu cantek :) jgn dok pikir panjang2 lg hhehe

ayumkay said...

jgn dok pk pk wat penin paler jer, sambar je yg berkenan di hati.

menu tu mmg menyelerakan sungguhsss tapi takkan Reff makan ber2 ngan fiance.. ish ishhh bernafsu sungguhss.. hehehehe.

:)

Mummy Rizq said...

adusss... laparnya tegok makanan... steamboat erk!

tak berpeluang lagi nak berbuka kat luar puasa nie. maybe this saturday rasanyaa...

iEn said...

perutku dah berdondang dendang.. tahan godaan tol rakan2 duk post makanan wakakakakak!

RaFFLeSiA MeRaH said...

yatie : aáh...memang makanan tu aku ngadap ngan dia jer laaa, org len ngadap makanan diorg lerr, hehehehe...tu pun dah x muat meja ekkk...x cayer ekkk? cara aku mkn stop2 lerrrr, kul 9 baru gerak balik umah...

dandelion : ekekeke, kalau masak sendiri tu nanti akak snap gambar yerr tapi tunggu ari sabtu ahad jer laaa...hehehehe, ari lain? kedai mari, pasar ramadhan mari....

leeds : aku pun nengok makanan tu lapar gak...huhuhu...x nak pk dah hal album tu, dah bayar duit booking dah pun...

ayumkay : dah sambar cam helang dah pun, tinggal nak gigit jer lagi nihhhh....mkn berdua jer kak, tapi mkn skit2 laa, sebelum solat magrib mkn separuh, pastu mkn lagi separuh...tapi udang tu memang fiance jer la yg byk mkn nyerr...kita tukang kopek kulit udang jerrr...surrender dahhhh...

mummy rizq : huhuhu...sian lapor, takper...sabtu dah x lame, gi la mkn kat nelayan tuuu, 30 hinggit jer sorg, bebudak half price, tp tgk la jugak ape menu ari tuuu...call dulu....

ien : tahan dugaan dan cabaran bulan pose ni leh tambah pahala pose tauuu....:D

ah kim said...

Salam.

Wa punya tekak aa sulah kasi telan air liur manyak kali ho tenok itu gambat. Aiyak! Kena lali lulu la ho!

Masy said...

oh sungguh keji skalik ade gmbr makanan :p

ILA said...

best2!!!restoran nelayan tu.malah mjadi salah satu pilihan tmpat berbuka pose utk geng MSJBOX (kotak jerit)..tpi aku tak leh pgi..huhukkk:(

pasai lerrr..tang album tu lama sangat kau nak wat 'result'???
ada bnda lain lagi ler...yg kau kna pikirrr...
errr..aku booking 4 biji bakul comey dari kau okeyyyy!!???
walau aku tak pergi masa wedding kau, aku nak gakkkk!!!tak kira okeyy..ngeh..ngehhhh:p

13may said...

byknya makanannnnn...hahha

s * h * i * m * a * h * z said...

wah menariknye makanan tuuuu.. huh...
selamat berpuasa kak!!!

akirasuri said...

wah!
banyaknya makan..
ha ha ha..

lindosh said...

byk giler akak makan tu.. sedap2.. runtuh iman eheh..

yun said...

sy memang percaya sgt akak ngan fiance leh abeskan semua makanan itu :-)

NBK466 said...

MEeriahnya meja...brapa org makan tuh sbb air nampak satu jerk..he.he.he..

achik said...

uish.. penuh meja.. ;)

ah kim said...

Kak..

tatak masa mau kasi hapdet ho? Hehe...

Shumierain said...

Salam ramadhan,
New reader kat cni
tp atiku t'tawan dek template mu
yg cantek menawan...
n makanan yg m'yelerakan...

cikdinz said...

ni makan ke melantak ni. tak hengat dia punya bahan.
best gak kan....

Iman Mawaddah said...

Fuyoh..banyaknya makanan

ween said...

fuyyyooohhhhhh!! penuh meja tu... lapaqqq lapaqqqqqqq

Eida said...

aku nampak petai dalam sambal tu..walupun busuk tapi sedap woooooooo post kat sini 2 kilo leh?