14 September 2007

Slmt Berposeeeeeeeeeeeeeeeee......

slmt berpuasa buat kengkwn blog sumer, ari ni dah masuk ari kedua kita berpose hek, alhamdulillah, dah 2 mlm aku berkesempatan pi terawih same2 mak mcm tahun lepas jugak, nampaknyer mungkin ramadhan kali ni ramadhan terakhir buat aku sebagai insan yg bergelar anak dara, huhuhu, start tahun depan dah jadi mak dara la pulak...insyallah, jika segalanya diizinkan tuhan, mudah-mudahan segala perancangan akan berjalan dengan lancar hingga ke hujung tahun ni...walau apepun status, walau apepun situasi aku tetap bergelar makhluk tuhan, tetap bergelar seorg anak pada mak aku yg tersayang, walaupun tanggungjwb mak besarkan aku selama 32 tahun ni berakhir setelah aku diakad nikahkan nanti...tapi hubungan ni x kan putus sampai bila2 selagi hayat dikandung badan...selagi darah daging mak masih mengalir dlm tubuh aku ni....hohhhh...sedey la pulak....

ptg smlm bukak pose ngan lauk2 beli jerr, ngan kuih2 beli jerr...tapi gagah jugak nak masak ayam goreng masak kicap...pehtu langsung x usik lauk2 yg puterisatu beli ngan hubby dia tuuu...duk ngadap ayam aku masak tu jerr...chedappp weiiii....pehtu ngadap petai mentah, ape lagi....rasa x muat perut, tapi smlm memang kawal lerrr mkn nasi, sbb takut ngantuk time terawih...mkn pun x tambah, kebetulan nasi pun masak x byk, cukup utk sorg dua jer yg bertambah...kul 8.15 dah jalan kaki ke masjid ngan mak, memandangkan umah puterisatu dekat sgt ngan masjid, nak suruh antor naik keter pun x berbaloi aaaaaaa...ngan jem nyer lagi....masjid memang penuh ngan umat manusia, x muat dah kat tingkat bawah tu...terpaksa la manjat tangga naik tingkat atas....org kata permulaan puasa jer penuh ngan org, nanti dah tgh2 mesti masjid dah x penuh...insyallah, niat hati selagi x naik bendera merah, selagi tu la xnak lepas peluang pi terawih....

balik umah tgk2 adik dah masak nasi lagi, huhuhu...ape lagi, ngadap lagi ler nasi jwbnyer....dah mkn kul 10 sah2 ler x nak mkn dah pagi soknyer nihhh, dan memang 2 pagi ni sahur ngan kurma + air masak, makanan lain tahhhh...bukan x lalu tapi cam perut x laporrrr....ptg ni nak masak aper yerkkk...ntah, selagi x ngadap kedai, selagi tu lerrr x reti nak plan nak masak ape, hah...berita mak fiance? dia still kat spital tunggu turn nak wat operation, lamenyer makcik duk ngadap nurse2 kat situ....harap2 makcik sabar la yerrr, insyallah x lame lagi leh kuar spital, mudah mudahan sebelum raya dah boleh balik umah kat sg. penchala tuhhh (doa bakal nantu nihhh...heheheh). Dan 2 hari ni jugak lah fiance bukak pose sorg2 kat umah....kesiannyerrr...sahur pun sorg2, kalo sebelah umah tu boleh la jugak antor2 mangkuk tingkat ker kat dia...ni jauh ler pulak, huhuhuhu....tunggulah tahun depan yerrr abg, nasibmu akan berubahlah tuuu, sabar byk2...

mlm td borak ngan dia sebelum tido, discuss pasal kameraman kwn dia tuuhhh...nampak gaya minggu ni kena decide la ngan budak nizam tu...smlm dia call aku, kebetulan time tu tgh dgr ceramah, call dia balik tanyer pakej yg dia nak bagi tuuu...rasa cam puashati ngan ape yg dia nak bagi tu, dia kata ni rege kengkwn sbb dah kenal fiance aku dah 10 tahun lebih. Pakej yg dia bagi 2 sticky album (satu album gambar dia amik belah aku ader 140 keping gambar saiz 4R, satu lagi belah fiance aku dlm 100 keping gambar saiz 4R jugak), pastu dia bagi magazine album (20 page utk gambar dua2 belah pihak) gambar saiz 8R 4 keping, satu keping dia letak dlm frame, lagi dia bagi satu gambar poster saiz 16 x bla bla (x pasan dia sebut smlm) so...tu pakej yg rege RM1300, bayar ansur2 pun takper...hehehehe...cam amik utang tb kat courts mammorts lak dah....so, sok atau lusa dia dtg umah bwk album gambar....kalo ok gambar, nampaknyer terus booking dia jer la kot....lagipun dah tanyer 2/3 org member chatting keje amik2 gambar2 ni, diorg nasihatkan suruh amik dak nizam jerr...bukan senang nak dpt rege camtu kata diorg....ok yer, slmt berbuka pose, sorilahhh...x sempat lak nak bukak blog korg...jap lagi merayau kat saner yerrr, mentara pc ni x leh nak bukak program word ngan excel, nape tah pc ni jadi biol lak...ilang segala file....huhuhuhu....nak solat dulu, babai....

14 comments:

DiaHarris said...

selamat berposer....

ayam msk kicap adalah mknn kegemaran saya ok!!!

terliur nyerr.....

ah kim said...

Salam.

Wa suka sama lu pasat apa lu tau? Pasat lu lajin ma! Ini bulan puasa aa kita misti lajin la ho? Tamau lulok liam-liam selupa siput. Lezeki pun tatak masuk ho?

Okay la ho! Wa mau nyalan lain timpat. Telima kasih la ho!

Masy said...

selamat bpose kak..

td masa baca rasa mcm byk nk komen, skng ni lupe lak nk komen ape huhu~

iEn said...

slmt berpuasa.. waaaah.. cam lazat jeeek cik kak ni duk berceritaa.. hehehee

::QasiehFirdaus:: said...

uh.. selamat berposa.. :P

tongah said...

salam kenal...
salam ramadhan...

Kak Teapot said...

best tau posa pestime ngan lelaki bergelar asben ni...hehe. romantis gitew! al-maklum la berdua je kan, lagi best klu mase tu duk umah sendiri...rase cam best je nak masak wlpn mase zaman anak dara kemain malas nak masak...huahuahua!

NBK466 said...

Enjoy your last buka pose & sahur as a SINGLE lady..he.he.he..

ILA said...

okey ler tu rm1300.00
kalau court mamout ada 'bunga'.kat en nizam..ngam2 arga tu jugak..

Eida said...

jadi mak dara pun sonok jugak woooo...

ooo awak dah 32thn eks...tak der ler lanjut usia lagi, sedang2 tu..

RaFFLeSiA MeRaH said...

DIAHARISS : slmt berpocher...hehehehe, akak beser2 jer ayam masak kicap nihhh...

AH KIM : huhuhu...ah long maner lak niiii....

MASY : takper, simpan dulu komen tu...

IEN : slmt berpuasa...hehehe, lazat dan berzat...

QASIEHFIRDAUS : slmt berpose...

TONGAH : slm kenal jugak, thanks lawat blog...

KAK TEAPOT : hehehe...best ekk? insyallah best sampai ke tua yer kak...

NBK466 : enjoyyyyy la niiii...

ILA : wekekeke...ape kena ngena ngan courts mamoot niii haa...

EIDA : memaner status pun sonok kan eida...yg penting kita akan rasa dua2 status ni sekali dlm hidup, ye tak....umur sedang2 yerk...hehehe...

Yatie said...

gunakan masa before kawin nieh betul2 esp spend masa ngan family tercinta itu .. dah kawin karang, cam aku nieh dibawak jauh sampai ke luar negara .. rasa rindu betul nak borak2 ngan emak ayah and adik bradik yg lain .. kalau duduk dekat pun, akan tersgt la jarang masa yg ada utk spend ngan dorang melainkan dtg sesama ngan hubby ..

ada rezeki ko dpt anak awal, dah nak kena layan anak and bapak plak .. time utk family dah kurang .. so skang nieh pandai2 laa cari masa utk spend masa with emak tuh ye ..

cikdinz said...

salam ramadhan.

hape yg touching citer kat situ...

RaFFLeSiA MeRaH said...

YATIE : macih byk2 atas nasihat ko tuhh yatie, akan aku ingat sampai bila2 pasni nanti...

CIK DINZ : x tau la cik dinz tang mane touching nyer tuhh, huhuhu...