10 September 2007

Mak Fiance Masuk Spital Pulak...

ari jumaat mlm sabtu baru ni fiance call btau mak dia masuk spital ari khamis tuu, katanya jatuh kat umh time balik dari klinik, ingat xder ape2 laa, pastu terus bwk pegi spital sg. buloh, rupa2nyer doktor kata tulang kat pangkal peha dia patah, aduhhhhh...kesiannyer, terperanjat jugak time memula dia btau tu, yerlaa....ingatkan jatuh biasa jerrr, akak dia pun x sangka leh patah, time jatuh tu pun x la nampak terhentak kuat sgt katanya....tapi doktor kata memang tulang makcik dah x brape kuat, memang risiko tu ader, sebelum ni pun ader gak brape kali makcik jatuh, tapi ok jer leh bangun mcm biasa walaupun berjalan dlm umah cuma bertongkat...memang tgk dia ri tu berjalan pegang tongkat pun slow sgt, tapi dlm keadaan mcm tu pun boleh lagi dia berjalan pelan2 kejutkan fiance pepagi...huhuhuhu...sedihnya bila bayangkan kehidupan anak ngan mak niiii kan, terutama anak lelaki ni, besar tanggungjawabnyerrr....

smlm ingat nak mintak tolong hubby puterisatu tolong bwkkan ke spital, tapi duk pk stgh2 spital baby x dibenarkan masuk kat area wad spital, last2 terpaksa mintak fiance jemput kat umah pegi sekali ngan dia, kebetulan mak pun nak ikut same...kul 11 fiance sampai kat ampang, pi teman dia lunch dulu, maklum ler skrg ni dah start jadi org bujang kat umah tuuu....tinggal berdua ngan adik bujang dia jerr, huhuhuhu...pose nanti pun x tahu la camane, dulu2 mak yg tolong kejut pepagi bangun sahur...silap2 bangun sahur nanti hirup air sejuk jer kottt...ekekekeke...

sampai kat spital dlm kul 1 tghari, tgk makcik terbaring kat katil, akak dia ader 2 org yg dtg bwk anak2, riuh rendah ngan bebudak jer kat situ...masa tu makcik baru nak mkn tengahari...alhamdulillah akak2 dia jenis peramah terutama kaklong dia...kata doktor, makcik kena operation utk dimasukkan besi kat bahagian yg patah tu, kalau tak memang makcik dah tak boleh berjalan...tapi aku tgk makcik smgt dia tinggi, mkn pun masih selera lagi, kalau aku silap2 dah x nak telan ape2 dah kot duk pikirkan sakit tu lagi, duk pikirkan nak operation lagi, huhuhuhu....sampai ke pukul 4.30 baru gerak balik, rupa2nya fiance ni jenis manje ngan mak dia, huhuhu...baru tauuuuu, alahai anak omak....time jumpa peluk mak, time balik peluk mak....tapi dia pun citer, nak banding adik beradik lain mak dia rapat ngan dia, 2/3 hari kalau fiance gi memaner xbalik umah, mesti balik tu makcik peluk fiance erat2, kalau anak2 lelaki lain x pulak camtu...tu ape yg dia citer aarrr....huhuhuhu....ni nanti pas operation maybe kaklong dia bwk balik umah kat serdang, memang umah kat sg. penchala tu jadi umah org bujang la jwbnyer 3/4 bulan ni nampak gaya....

kul 5.15 dah sampai ke ampang, fiance ajak mak mkn dulu...singgah kat gerai order makanan, mak mkn nasi goreng ikan masin, aku order nasi goreng paprik, fiance order nasi putih campur ayam masak berlada, pehtu kitorg order rojak buah, perrhhhhh...pedassss....tapi licin gak kitorg bedal...kul 6 dah sampai umah....dak aqilah tu tgh mengamuk baru balik dari jusco, ekekekeke...ngengada tul budak kenit tu....keylaa....

7 comments:

Ceera said...

orang tua kalau jatuh memang cam2, mak kita pun jadik cam2 jugak... jatuh tak la teruk mana, tapi sampai kena operation bagai. Tulang dorang dah tak kuat kan.

Kesian la tunang awak eks, sungguh2 jadi bujang lepas nie, hehe

Anonymous said...

Nenek kiter pun dlm 2 3 bln lepas jatuh sket je terus patah pergelangan tgn dia. Kene simen sbln. Sblm tu tahun bila ntah jatuh beskal. Beskal hempap dia. Tulang blakang retak. Tp xleh wat apa. Doktor kata ubatnya rehat aje n duk diam2. Tp Alhamdulillah la still leh jln n wat keje lg skrg. Org tua mmg mcm tu kan. Harap mak fiance akak cepat sihat nnt.

Ina

yun said...

semoga kalian berdua tabah menghadapi dugaan
aminnn

Masy said...

psst akak! apsal kata 'mak fiance' plk, sebut laaa 'bakal mak mertua'. x romentik tau hahahaha

moga bakal mak mertua akak cepat semboh ye ;)

ILA said...

Aduiii....of cos sedikit sebanyak kau turut RISAUUUUU!!!

kau perlu,kuatkan semangat tunang kau & jgn lupa lawat bakal mak mertua tu yeakkk...

13may said...

alehaiii...mcm mcm....kesian

moga cepat sembuh...

s * h * i * m * a * h * z said...

lorrr