25 September 2007

Meh Nak Citer Nihhhh...

syyyyyyhhhh...jom ngumpat weiii, hehehe...teruk ehhh, bulan2 pose ajak org ngumpat, xsesuai langsung, huhuhuhu...bukan nak ngumpat lerrr, ni nak citer jer kat korg, share2 citer kan, mcm biasalah kan, alaaa...wat2 x paham lak korg nihhhh, ni nak citer pasal akak kelantan yg kat umah aku tu...kalo korg ingat lagi, dulu aku penah citer kat blog ni pasal kisah adik dia nak kawin pas raya puasa ni, yerlaa, skrg ni kan aku dah jarang2 balik umah sewa, so, citer tu memang tergantung takat tu jer laaa....utk yg x sempat baca entry tu, aku rewind balik citer aper kat korg yerr, dia penah citer kat aku yg adik dia nak kawin pas raya ni...okla, tu normal la kan, yg aku x cayer nyerrr...dia bukak citer rombongan belah lelaki tu nak dtg kelantan bwk bas 3 biji ngan van 3 biji...huhuhuhu, nak kata anak dato yg lelaki tu x der sedara datuk datin pun...kaya sgt kot tu aku x tau laaa...tapi adik dia dah bertunang pun lebih 2 tahun...kalau byk duit, korg leh imagine la kan...ok, dan time tu memang aku ckp dpn2 kat dia aku x percaya....mcm berlagak pun yerr family lelaki tu, aku kata kat akak kelate tuuu...hehehe...skrg mulut dah ala2 laser dah...yerla, dah rasa mcm kena kelentong pulak ngan citer2 x masuk akal ni, kot sebuah bas tu leh lagi aku terima, sebiji bas pun dah cecah seribu lebih bajet nak sewa bas tu, ni pulak 3 biji, mau 10 ribu nak kena bayor....korg rasa kelentong ehhhh....

pastu balik umah puterisatu, citer kat diorg, diorg ckp ape, sah2 ko kena kelentong, huhuhuhu...pehtu borak2 dpt idea...nanti time balik umah sewa tu ape kata ckp kat dia kita smgt nak pegi kenduri tu nanti, hehehe...nak gak tgk rombongan lelaki teramai pernah dtg kenduri kawin...huhuhuhu...so balik ri tu ckp ler kat kaki kelentong tu cam gini "kak ina! mak sy, adik ipar sy, adik sy ngan baby aqilah mcm teringin jer nak pi kelantan kawin adik kak ina nanti, mintak ngan ida kad nanti yer, senang nak pi sane tahu jalan, lagipun diorg nak gak tgk rombongan belah lelaki yg kata ramai nak dtg tu, sbb x penah tgk lagi kan", huhuhuhu...pehtu dia jwb ape, "haáh, nanti kak ina mintak ngan ida kad kawin, tapi dengar kata x jadi bas, katanya 2 keter 3 avanza" aku jwb "haaa...x jadi dah, kan dah kata, berlagak jer keluarga diorg tu kan, amboii seragam bwk avanza yerr, kemain lagi", agak2 korg pucat x gigi akak tu? huhuhuhu....

ahad baru ni aku balik lagi ke sana, dia pulak yg bukak citer "ko nak tau, kad diorg tu dah siap dah, tapi yg mengongnyer tunang ida tu buat kad x der plan rumah, kata ida sbb sumer kengkwn dah tahu jalan ke sane". Aduiiii...dlm ati aku rasa nak sepak jer akak niiiii....tapi tahan tahan gak ati niiii...sambil ckp kat dia "x penah dengar lagi la seumur hidup sy kak ina, org wat kad kawin x der plan umah, kalau nak buat tu wajib la org yg wat kad tu mintak plan umah, kurang2 x der plan kat kad pun org akan kepilkan pulak plan umah tu pada kad kawin, nampak sgt bodohnyer bakal adik ipar kak ina tu yerrr, namer jer sekolah tinggi tapi mende2 camtu pun x leh pikir, tapi kan, diorg ni mcm x nak bagi kitorg dtg jerrr kan" haaa...amik ko, mulut aku dah x pakai insuran dah pun.....dia jwb lagi "tu laa, mengong betul, takperla nanti kak ina suruh adik kak ina yg kat klang tu lukiskan plan", laaa, aku jwb "kak ina jer la lukis plan tu, x kan x reti kot nak balik umah sendiri", jwbnyer ape? "x reti aku"....aku jwb balik "lorrr, kak ina pun bih kurang bakal adik ipar kak ina tu jugak mengong yerk"...huhuhuhuhu....geram dah sampai kemuncak, last sekali aku jwb...nampak gaya xder la nak pegi kelantan....huhhhhh, ingat aku kebulur benor nak pi kenduri adik dia tuuuu...padahal aku saje nak nengok akal dia tu panjang ke pendek...rupa2nyer leh tahan dia bersilat ngan aku, ape idea aku seterusnya?? ader nanti aku sms ida tu sendiri tanyer hal niiii...hehehehe, no fon dah ader kat tgn aku....ekekekeke....jahat aku kan.....tapi korg rasa x camane aku geram ngan perangai org camtu? berlagak x kena tempat....dan boleh kata bodoh sombong, aku dah byk kali kena kelentong sebenarnya, tapi maleh nak layan...kali ni melawan la jugak sbb dah x tahan....huhuhuhu....manusia ni kan, bila dpt hobi kelentong org, dia cam dah syok jer...ader jer idea dia nak reka citer yg x betul....x rasa dosa ke ekk, nak2 bulan pose niiii...Ya Allah Ya Tuhanku, sedarkan lah org yg mcm ni, dan mudah mudahan kau kikiskanlah sifat sebegitu pada diri aku nihhhh....Amin...

24 comments:

::QasiehFirdaus:: said...

hahahha nampak sgt la dia kencing.. ape laaaaaaa

Anonymous said...

hahaha uish bukan main lagi akak laserkan dia. kiter baca pun takut. itu mesti marah dah meletup ek. sure dah lama sabar kan. elok gak org mcm tu sesekali kene bg dia sedar sket..

Ina

akirasuri said...

ho ho ho.
pernah kenal orang yang macam ni.
sebilik.
hahak!
masalahnya apa yang dikelentongkanya tu semua kantoi.
huahuahua.
kitorang dulu cukup anti ngan budak tu..
hahak..

Yatie said...

amboi ko, mulut bleh tahan ye .. hikhikhik .. sabar .. sabar .. tapi org cenggitu mmg aku pun suka bagi sedas dua .. biar dia nganga cari jalan nak bagi jawapan .. pelik la napa org suka nak kelentong2 nieh .. dah benda kecik cakap aje la benda kecik .. buat apa nak malu2 ye tak ... mentaliti org, biasalah .. kita mmg susah nak paham kan ..

RaFFLeSiA MeRaH said...

qasiehfirdaus : sib baik x bau hancing....

ina : tu arrr...geram sgt dah...

akirasuri : haaa, tau kan caner rasa kena kelentong, gitulah rasa akak...

yatie : hehehe...time aku dah geram x sedor dah ayat laser aku bagi tuuu ko...lantak situ....

Masy said...

hahaha sonoknyee kenekan org yg berlagak sombe ni kak. x kire laa bulan puase ke bulan mengambang ke. huahahha sonok sonok *tumbuh tanduk*

akak call je ida tu, tgk camne lak katanye hihihih

NBK466 said...

Mungkin sedara mara pengantin mmg driver bas (kilang mahupun sekolah) tuh yg memula ingat nak bawak bas 3 biji tuh (tak semestinya penuh penumpang... he.he.he.) Tetiba lak rasa cam susah nak parking kalau masing2 bawa bas (yg 3 biji tuh) akhirnya tak jadi bawa bas & bawa kereta instead...he..he.he..

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : ekekeke....tumbuh tanduk kerbau ker tanduk rusa? huhuhu, nak call ehhh? nanti akan dipikirkan....

nbk466 : ekekeke, pemandu bas kilang?? tul gak ekk....

achik said...

macam2 perangai ek.. jenis suka cakap besar la tu.. huhu..

err leh tahan laser gak akak.. hehe ;p

mama ranggie said...

amboi akak kiter sowang ni,laser gak ek??tp,ok aper..owg ckp besar mcm tu patut kono..

Mummy Rizq said...

ckp ngan dia.. bulan bulan poser ni tak baik kencing mengencing.. haa.. ha....

ah kim said...

Hahaha! Manyak pusing la itu olang ho! Hehe!

yun said...

ahahaha...avanza 3bijik tu pon mcm xleh caya je kak

RaFFLeSiA MeRaH said...

achik, mama ranggie, mummy rizq, ah kim, yun : huhuhuhu...itu olang memang kaki kelentong maaa....

ILA said...

ala aiii..aku tak leh baca semua ler...busy banget nie..
tpi aku dpt rasakan entry kau nie "pasai attitude manusia"

atau pun senang cakap @ jgn menidakkan,
RIZZZ TGAH NGUMPATTTT ORANGGGGG!!!!!
HAHAHAHAHA!!!

yun said...

sy sokong apa yg ditaip dgn hurup beso oleh k.ila itu.
wink :-P

RaFFLeSiA MeRaH said...

ila : ekekekekeke...memang ngumpat punnnnn....

Kak Lady said...

hahahah...sabar aje lah RM...menyakitkan hati betul kan? Dah patut le kene laser...

Leeds Al-Malique said...

haipppp!!!

bulan pocerr x leh ngumpat. hehe

tapi kalau aku kena ngn org ceni, aku rase mesti lebih laser dia kena. haha.

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak lady : memang cekit ati la kak lady, kalau x laserkan, memang x puas hati betuiii...

leeds : hehehe...ko lagi laserjet dari aku yerk...

IndahSakura said...

Salam RM,

Lama tak jenguk sini. Kesuntukan waktu sebenarnya.

Apapun, moga kita dijauhkan dari sifat yang sebegitu dan sentiasa mengingati diri ;)

wan said...

Erk, beraninya!! *tabik spring*

Kengkadang geram gak kat org gitu kan, tp jenis org gitu selalunya kantoi sendiri. :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

indahsakura : takper...paham tuuu....aáh, memang harap2 diri kita x jadi cam dia...

wan : tapi jenis org gini pandai bersilatnya....kita masuk kiri dia masuk kanan...huhuhuhu...

kakLuna said...

orang mcm tu sebenonya berpenyakit mental la sket..sbb dia x de apa yg org ada..tu la dia ada2kan.