06 September 2007

Aku Membebel Lagi....

tadi dah taip sampai abih, tinggal nak publish jer, tah ape aku tekan, sumernyer ilang, tinggal tajuk jer yg tinggal, rasa nak nangis, rasa bengkak jer ati nihhhh....sib x ngalir jer airmata doyong niiii, huhuhuhu...geramnyer, panasnyer ati, bencinyerrrrrrrrrrrrrrr....tgn ni tah nape duk x reti nak menaip dah kerr, sejuk sgt kot kat opis aku nihh, sbb tu jadi camtu....bencinyer tgk pc nihhh, rasa nak campak kuar bangunan....

bukan nak bebel ape pun, just nak bebel citer balik kg 31 ogos ri tuuu, ingat nak balik ngan yun (member blog sorg tu), dia beria sgt pelawa aku 2 beranak tumpang keter dia, memandang puterisatu ngan hubby dia lum decide nak balik ke tak sbb sabtu tu hubby dia keje, last2 diorg decide nak balik jugak...terpaksalah kensel ngan yun tu x jadi balik tumpang dia...jumaat tu pepagi lagi dah bertolak balik, singgah kat bandar temerloh sbb dah janji ngan mak andam aku tu nak tgk contoh gambar digital yg dia amik, tapi tu lerrr, skrg ni ati cam belah bagi nak amik pakej gambar ngan dia ke tak, tapi memang dah bitau dia terus nak amik ngan dia, tapi duk pk2 gambar yg aku tgk tu memang la blurrr...x cerah cam stgh2 gambar tuuu, huhuhu, skrg ni duk pk hal tu jerrrr, sebelum decide ngan dia, kenal lah ngan sorg kamerawomen ni, jumpa fotopages dia, penah chat ngan dia tanyer rege sumer, kebetulan budak ni suami dia org pekan, kira charge pengangkutan pun dia x amik mahal laa, pk2 balik beza rege dia ngan kedai mak andam tu beza RM150 better aku kena pi tgk la gambar real budak budak pekan tuu...kalau rasa cerah dan jauh beza dari gambar kedai mak andam tu...memang choose dia jer la jadi jurugambar aku nanti, dan terpaksa lah memalukan diri aku utk mengenselkan dengan kak andam aku tuuu...hehehehehe...

sambung citer trip balik kg aku tuhhh, sebelum balik umah, singgah kedai perabot, dah plan nak pi beli katil, tilam ngan lemari baru, huhuhuhu...selama ni balik kg duk tido atas katil bujang pupu aku. Dulu dia duk kat umah aku, mak aku yg bela dia dari kecik sampai dia keje, bila dah keje memang tinggal lah bilik dia kosong, sebelum adik aku kawin, mak aku yg duk situ, pas adik aku kawin aku lak yg ganti tempat mak aku, mak aku duk tido katil kat luar bilik, skrg ni aku dah ader bilik baru...huhuhuhu...so, sumer bebarang baru tu dah menghuni kat bilik aku tuu, ape lagi, balik kg ri tu terus rasmi bilik baru, tido pun lena x lena jerrr, hehehehe....kat bwh ni nanti aku upload gambor katil ngan lemari baru aku yerk...tapi malu sebenornya....x perlaa, aku anggap korg2 ni pun dah mcm adik beradik sendiri, syer suka, syer duka...boleh gitu?? huhuhuhu....

sampai kg memang berabuk la rumah, tahu lah umah dah lame tinggal, tu pun ader la tah bape kali balik, last balik ri tu berdua ngan mak aku, naik bas jerrr, tapi still berabuk gak kalau x bersapu satu hari, ni kan pulak berbulan x bersapu, sedih tgk keadaan umah yg tinggal, lagi sedih tgk kucen2 tu memang langsung terbiar dan x terjaga, sib baik mak sedara sebelah umah leh harap bagi mkn, tapi takat bagi makan jer laaa....takkan beria nak ngilap umah org pulak kan...tapi maybe bulan 11 nanti mak dah kena ader kat kg, yerlaa...bulan 12 dah nak kenduri, takkan mak nak balik time2 tu jugak....memang lah x logik mogik....huhuhuhu...tu pun balik 3 hari sempat la sapu tepi2 umah, bakar2 sampah bagai....sempat la merumput kat tepi2 dapur ngan tepi2 pasu bunga depan umah, laman umah memang x leh wat aper, rumput dah sampai ke betis, kena racun jer tuuu, takpun upah org mesinkan rumput tuhhh...rasa2 puas hati jugak balik kali ni walaupun x dpt nak settle kan sumer sekali kat umah tuuu, dah la 2/3 ptg tu duk berjalan ke umah sedara mara bwk baby berjalan, kenal2 org kg, kenal2 sedara mara....ahad pagi tu dah gerak balik ke kl, mak ajak balik lagi sekali bulan puasa ni, tgk la dulu....mak sedara pun ader yg kata nak balik kg, tapi x tau la bila....ingat nak tumpang dia balik jerr...

ni ader satu citer lagi, mlm tadi balik umah sewa aku, tetiba ader org eksyen ngan aku...sape lagi kalo bukan osmet aku yg minah budu tu, ader ke tgh2 sedap aku mkn eskrem dia eksyen ngan aku kata adik dia nak kawin pas raya pose ni, itu oklaaa...leh terima lerrr, kira nak menjemput aku ler kottt...pastu citer2 lagi leh kata rombongan belah tunang adik dia nak dtg 200 org, korg percaya dok? aku skit x cayer aihhh...selamber jer aku bitau dia....sy x penah dengar lagi lah kalau ramai itu yg nak dtg, pulak tu jauh dari muar sane nak kelantan, katanyer diorg nak berjalan....huhuhuhu...memang kaki kelentong laa tuuu, anak datuk pun rasa x semeriah itu aihhh....elok pulak bila aku kata x percaya tu, dia leh kata mak tunang adik dia tu memang berlagak, suka nunjuk2...dlm ati aku, benor2nyer ko tu yg nunjuk ngan aku, nak berlagak ngan aku....eeiiiii, geram jer rasa nak pegi kenduri tu nanti, tapi jauh benor la pulok....sempat aku jwb, rasa2 membohong la tuuu, silap2 nanti 3 biji keter jer pun yg dtg....byknyer duit bakal adik ipar dia tu yerkkkk....korg bayangkanlah kata dia 3 biji bas ngan 7 biji keter yg nak dtg, pehtu nak sewa challet lagi...nak jer aku kata, challet mane tuu? leh aku tumpang sekaki duk challet kat situ nanti, dah ramai yg nak duduk, mesti dpt murah....camane yer nak melawan org yg berlagak camtu ekkk....nak kena ader spy time adik dia kawin nanti...huhuhuhu...sape nak jadi spy aku, sape ore kelate kat sini, sila2 pegi menjengah kat umah osmet aku nihhh, hehehehe...kot2 ader yg x malu lerrrr....takpun nanti kena tanyer adik dia sendiri yerrr.....takut lak adik dia pun bersekongkol ngan akak dia.....apepun biarlah dia, dia yg kelentong, dia yg dpt dosa.....aarrrrrrr...nak pi solat, dua kali menaip niiii, sah2 byk spelling error, paham2 kan jer la yerrrr....

20 comments:

akirasuri said...

wah wah wah!
bau nasik minyak makin kuat ni :D
he he he..
mmudah-mudahan dipermudahkan segala urusan insya-Allah :)

Kaklong said...

salam,

akak plak eksited dgr org buat preparation nak kawin ni :D. moga mudah segala urusan ya .

dah ikut kursus kawin ke?

ILA said...

wah!wahhh!!!masuk2 sini jerkk..dengor org mgumpat yeakkk...woiitttt..jumaat nie ler woiiii..doshaaaaa tauuu!!!wahahaha!!!
Cik RIZ!!!
eerr..aku rasakan kau buat2 blur jerkk borak dgn dia..pcaya @ caya kira blakang..kalau k tak puasan hati tu..tersimpan kat hati..lama2 jadi bengkak lakk..yg pnting kita doakan semoga dia bahagia.kal.nak main tipu2 itu antara dia dgn tuhan & not our problem.ye tak??

pssttt..aku pun malehh nak layan org mcm tu.buat2 blur jerkk..hehekk:p

ILA said...

eer...RiZ, apa yg best kat Tmn NEgara??
kal.kau bley citer & tackle aku, sampai ler aku kat Temerloh tu nanti..hehekkk

aku tak ugut okeyyy..:p

cikdinz said...

apa punya besar lagak. orang cam ni tak kemana deh...

RaFFLeSiA MeRaH said...

AKIRASURI : macih lagi sekali...minyak tgh mendidih kottt, hehehehe...

KAKLONG : takper kak, kot2 ader rezeki akak, leh dtg pahang bulan 12 nanti...dah pi kursus dah kak, tinggal yg lelaki jer lum pegi...masa lum jumpa ngan dia dah siap2 pi kursus saing adik sy masa nak kawin dulu...heheheh...

ILA : ekekeke...aku ngumpat tu smlm, ari ni dah selesai ngumpat...hehehe...biar dia nanggung dosa dia tu yerk...

CIK DINZ : tu lerr...memang berlagak pun....

Anul said...

osmate..manusia mmg byk kerenah. I pn ada kawan pongeh tak ingat dunia. Agak2 la kan..igt zaman skola rendah ke leh kencing tahap katun..nk tipu pn yg medium size la ye dak..yg leh makan lg..apa daa

Anonymous said...

Tak sabarnya tgk gmbr akak jd pengantin hehe. Lebih krg sama je gmbr almari tu dgn almari kiter bli masa kawin aritu kak. Bilik kiter kt kg nenek tu kecik. Beli yg biasa2 je. Sudahnyer kiter xpakai pn sbb dah dok Jepun ni. Kirer nnt recycle je la utk adik2 kot2 nnt nk kawin sng perabot bilik pengantin dah ada hehe

Ina

lindosh said...

wahh.. tak sabar nak tengok akak naik pelamin nehhhhhhhhh :P

Purpleheart said...

Cantiknya katil pengantin dier.. bagusla gitu beli sikit demi sikit, tak ler beban sangat..

ween said...

sabor jelah ye!!

ka tosmet tu, cakap ngan dia, baik kawen kan jelah adik dia tu terus kalau dah ramai bnor nak dtg.. buat ngabih boreh jo..

Yatie said...

eh, bukan skang nieh blogspot dah ada autosave ke .. dalam seminit dua ko menulis dia akan save apa yg dah ditaip .. maknanya kalau ko tak publish lagi, and ditakdirkan internet tertutup ke apa .. ko bleh check kat bghn draft .. mesti ada rasanya apa yg ko dah taip tuh .. kalau dah takde, takde rezeki ko la maknanya ..

yun said...

ekekek kelako la plak baca citer pasal housemate akak tu

RaFFLeSiA MeRaH said...

ANUL : itula pasal, kelentong tahap cipan tulllll....

INA ; okla tuuu, nanti save bajet adik2 lain, x perlu nak beli bebrg tu lagi....cam akak ni sbb adik bradik lain dah x der, tinggal akak jer sorg lagi lum kawin...hehehehe....

LINDOSH : sabar lindosh...tiba gak masanya tu nanti kalau masa x mengundur ke belakang, hikhikhik...

SUEPURPLE : aáh...memang terpaksa wat camtu la sue, kalau nak beli serentak, memang x mampu nyer...

WEEN : memang kenduri tu kenduri kawin adik dia tu ween...hehehe, rombongan kenduri kawin la tuu seramai 200 orang...

YATIE : patut memang camtu, tapi memang dah cuba carik, takdak pun, takperlaa....lupakan jerr...hehehe...

YUN : kelakor campur gerammmm...grrrrr.....

tintaHati said...

wah wah wah....menghitung hari kak raf ya.. ;P

RaFFLeSiA MeRaH said...

TINTAHATI : huhuhu...ni lagu kris dayanti versi baru ker?

NBB said...

selamat berpuasa..

RaFFLeSiA MeRaH said...

nbb : mekasih byk2...same2 lah kita menghayati bulan yg penuh barakah ini....

Masy said...

salam ramadhan~

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : salam ramadhan n salam syawal, hehehehe....