29 June 2007

Pelupa Ohhh Pelupa....

citer pagi smlm, masa otw nak naik jejantas kat opis aku, memang kebiasaan lalu situ ader sorg tua, india muslim kot, dah tua, agak2 aku umur dlm 70 lebih kot, dia memang sorg2 duk tgh2 jejantas tu mintak sedekah...dah lame aku lalu situ, dekat sebulan aku pandang dia...tercuit gak ati tgk keadaan dia, tongkat satu, beg lusuh satu, tongkat sebtg sambil pegang cawan kertas...minggu lepas seminggu aku lalu situ langsung aku x nampak...tapi kesian tu memang ader kat ati aku nihhhh, last2 smlm aku hulur dia duit singgit masuk kat dlm cawan kertas tu...sambil dia jwb alhamdulillah (lega ati aku dpt bagi dia duit singgit) pastu duk pk mesti dia dpt beli ape2 yg dia teringin nak mkn nanti..kdg2 duk pikir gak, bagi kat org2 mcm ni, tah ye tah tak dia susah, tah ye tah tak dia ni peminta sedekah, tah2 dia ni sindiket jerr...tapi yg penting niat aku ikhlas nak bagi sedekah kat org tua, cukuplah kan...yg lain tu tuhan punyer kerja...

lepas tu pulak citer ptg smlm time balik keje, dlm lrt mak sms...chewaah, skrg ni mak aku dah pakai henpon, kemain bergaya lagi dia...tapi ngan henpon lame aku jer laa, kengkonon aku nak beli henpon baru kat dia, tapi dah beli2 aku lak nak melaram ngan henpon baru tu kejap, last2 sampai skrg x bagi2 kat dia, ari tu dah kata nak bagi balik henpon baru ni kat dia, dah dikatanya dia dah biasa ngan henpon lame aku tu, dah pandai antor sms, dah pandai jawab call tu dah kira oklah kata dia...emmm...sambung citer, dlm lrt terima sms mak, katanya dia dah masak gulai ikan kapas tengahari tadi, masak pun byk, petai pun sempat dibeli ngan tokey ikan bwk van dekat umah adik aku tu...perut aku pun duk berbunyi x renti dari kul 3 lagi dan memang niat nak balik situ ptg smlm, oklahhh...x lame pastu dpt lagi sms mak aku, huhuhu...(amboooiii, sukanyer bersms la niii...)duk sms pesan mintak beli buah ngan kacang goreng tanpa kolestrol (jaga badan nampak...hehehehe), ok jer la aku jwb aku....

sampai pandan indah ader sms lagi, adik aku pulak duk mintak beli losyen baby dia, losyen utk bagi baby tido nyenyak kata dia, bedtime ke ape name losyen tu, oklaaa...sampai kat pasaraya tepi station lrt ampang tu pi lah cari losyen tu dulu sbb bahagian baby kat tingkat 1, pi kaunter pun x yah beratur langsung x der org pun, kalo kat tempat sayur2 kat bawah tu siap lah beraturnya punyer panjang nak sampai ke kaunter...oklah, dah kat kaunter, budak cashier tu pun duk masukkan dlm plastik sumer, dah slash harga bagai...tetiba korek2 purse dlm handbag, alamak...mane purse aku ni haa...kuarkan abih barang2 dlm handbag tak jumpa pun purse tuuhhh...mula laa memori pusing blkg...lorr, tinggal opis la nihhh, kompem tinggal kat sane...sib baik aku naik lrt pakai pas bulanan, kalo tak mesti dah sedar masa kat station lrt kat opis tu lagi, leh la patah balik masa tu...

dah kompem purse takder, ckp kat budak tu tak jadi lah nak beli sbb purse tinggal kat opis, wakakakaka....kalo ramai org mahu gak merah muka nihhh, sib baik sekor umat pun takder beratur kat kaunter masa tuuu...last2 balik camtu jer laa, call adik kata x dpt nak beli purse tinggal kat opis...lelame tgh jalan2 tu duk pikir2, kalo duk tinggal atas meja opis tu, sah2 ler ngan ic ngan kad segala maler kena curi...call gak member yg selalu balik lewat kat opis tu, tapi langsung x jwb call aku...aduiiii, camane ni...pastu teringatlah sebelum balik tadi, masa tu dah kunci segala laci meja aku, duk snap gambor meja aku, snap gambor meja adik aku sbb dia nak sgt tgk keadaan meja dia camane...balik umah tu bukaklah balik kamera tgk gambor meja aku, kot2lah ader purse aku kat meja...alhamdulillah, sah2 la dlm laci aku...fuhhh...lega selega-leganya....kalo tak kompem mlm tadi lena diulit ular la jwbnyer...muehehehehe.....ptg ni nak check bebetul dah ader ke tak purse dlm handbag...huhuhuhu...mokcik dah tuo nakkkk....ekekekeke...

10 comments:

yun said...

yarabbi..camne leh terlupa nk bwk balik wallet nih? malu gak tu dah beratur kat kaunter baru perasan wallet xde. ni hr ni dah simpan wallet bebaik kat dlm handbag ke? hehehe

ezatulhaq said...

8myheh heh heh xcited sgt meghitung hari agaknya sampai lupa lupi minah ni

ezatulhaq said...

8myheh heh heh xcited sgt meghitung hari agaknya sampai lupa lupi minah ni

kemat said...

so..confirm la nie purse tu ader dalam laci..syukur selamat

tintaHati said...

Nasib baik...kalau tak ada yg tak kawin nnt...hahaha... ;P

cehh tak da kaitan langsung kan? ;D

bang_gugar said...

salam,

hehehehe..
lama tak jenguk disini..

makin sihat ye..

ingat ke tak lagi dah makan belum ni?..

kalau belum boleh belanja saya sekali..

hehehehe
(",)

Iman Mawaddah said...

Mak aii..terkejutnya saya tengok mata ni.

Kak RM..akak telah ditanda harga oleh saya. Jangan segan silu ziarah taman saya ya..hehe

akirasuri said...

ha ha ha.
sungguh pelupa. erk! sama seperti saya. ha ha ha.

lepas ni kita tubuh geng pelupe ek :))

kakLuna said...

banyak makan semut ye kak?hehe

sib baik ada dlm laci...cuak jugak, kot2 ilang sgala barang...nk ganti IC pun skrg dh kene caj...jenuh la :)

minnie said...

Salam..
Wah kak Rm, mentang-mentang la tgh darah manis.. berangan kot... tu yang lupa tu...

Jgn marah yea kak..