27 June 2007

Rasa Itu Telah Bermula...

Rasa ape? masin? kelat? manis? tawar? tak aaaarrrrr...rasa jantung dup dap dup dap bermula dari mlm tadi, sampai x leh nak tido sampai ke pukul 1 pagi masih lagi terkebil-kebil mata aku dlm gulap gelita bilik sambil berteman lagu2 kat radio sebelah katil aku...alahai mata, nape la x nak tido lak, sok mulalah mata layu mayu kat opis...semua ni bermula dari calling fiance aku...

Dia : Ayang kat mane tu? rumah sewa ke umah adik? (sambil dengar bunyi tgh kacau ape dlm gelas)...

Aku : Kat umah sewa, bunyi ape tu? tgh mkn ker?

Dia : Haáh, tgh buat susu...(wekekeke...baru wat entry pasal susu kat blog, dia lak sibuk minum susu)

Aku : (dlm hati, mesti teh susu ni yg dia minum) minum susu ape?

Dia : Susu anelene...(wakakaka...nampak gaya x mcm aku la x suka minum susu kalo cenggitu)...

Aku : alaaa, ni mesti susu anelene ader perisa coklat kan?

Dia : Eh...takderlah, susu anelene putih tu...nanti dah kawin ayg kenalah wat susu ni tiap2 mlm yer...

Aku : hishhh...x der perisa yer, ayg x leh telan la kalo yg x der perisa, yg perisa pun susah nak minum...tapi bagus kan minum susu ni, kuatlah tulang abg yer...nampak gaya ayg jugaklah yg selalu sakit sendi...(hehehehe...sambil gelak2).

Bla, bla, bla, prong prang prong prang...tah hape2 diborakkan, biasalah sesekali borak kat henpon ni memang x reti nak benti, tu pasal malas nak mula borak ni, maklumlah jarang engage mcm tu, mesti idea tu byk dah terkumpul kat kepala ni kan...dan akhirnya....

Dia : haaa...ni abg nak gtahu, abg dah bincang ngan family abg, kalo sebelah ayg x der halangan, kita kenduri 23hb Disember tahun ni jugak yerr...umah abg mungkin minggu depannyer pulak, 30hb Disember...

Aku : gurlppppp...rasa tengkalan air liur masa tuuu...oooo, ye kerrr, nak wat tahun ni jugak yerk...emmm, nanti ayg ckp kat mak, ari tu pun dia ckp bebila pun x kisah, janji jgn waktu terdekat ni dan jgn lambat sgt pulak...tapi kan bang, biasa ujung tahun kat belah pantai timur musim ujan, kalo banjir ke hape ayg x jamin tau...

Dia : ooo...ye kerrr...alaa, takperlaa, doa2 mudah mudahan x der ape2 time tu nanti, lagipun elok gak wat time ujan ni, sejuk skit memlm...(wakakaka...gatai, gataiiiiiiiiiii, menci, menci....)

Aku : emmmm...yerlaa, skrg ni x mcm dulu, hujan x tunggu ujung tahun pun, kekdg tgh tahun pun musim ujan gak...

Dia : so, ahad ni kita gi beli barang2 hantaran utk ayg pulak la yerrr, nak beli ape yer...

Aku : kasut ngan handbag jer la kot barang yg nak kena beli awal2 ni, lain2 tu takder aper sgt nak beli skrg...

Dia : ehhhh...takkan kasut ngan handbag jerr kot...mende lain x kan takder...

Aku : ooo...nak tambah lagi ker? ape kata beli minyak wangi, sbb ayg memang peminat perfume...abg tu yerla x suka pakai perfume, ayg pun x nak bagi abg perfume....(wekekekeke....kekdg pikir2 aku ni cam x memain lak kat dia...teruk aihhhh, cubalah belajar hormat kat bakal ehem ehem tu skit...kan)

Dah stop borak, mulalah rasa tu dtg, ape kena lak aku ni ekkk...hepi ke, takut ker, sebak ker...tahhhh...memcm benda nak pikir, yg ni nak kena ader, wuishhh, bukan senang nak buat masjid ni yerk...tapi sumer org nak kawin sama mcm aku kot...tapi yg aku dah rasa skrg ni bahagiaaaaa sgt2...hehehehe, mcm caye x caye jer dah nak kawin...yg buat aku x sabarnya minggu ni leh pilih2 kasut, leh pilih2 handbag, leh pilih2 minyak wangi...bestnyerr.....

p/s : utk kwn aku name anis, jgn sedih2 atas dugaan yg ko terima skrg nihhh, kalo dia jodoh ko, korg tetap akan bersama....aku doakan selalu kebahagiaan ko...jgn sedih2 tau....

32 comments:

yun said...

alhamdulillah..tahniah. Selamat pengantin baru in advance ekekekeke
dok baca tajuk ni td mmg dah agak dah ni mesti pasal nk kawen ni. Semoga segala urusan akan berjalan lancar ye.

yun said...

eheh lupa plak nk komen pasal background baru ni
cantikkkkk

RaFFLeSiA MeRaH said...

YUN : macihhhh....dtg nanti tau, bukan jauh pun kg kita kan yun...hishhh...musykil betul la x tengok background umah sendiri ni, org lain leh nampak...heran2....amik gambar skit yun...hehehehe....

Sunan_Jati said...

wah background baru...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

SUNANJATI : tolon, tolon, aku x nampak background umah akuuu, dah cam buta celik lak nihhhh...aduii...

::QasiehFirdaus:: said...

ahaha.. besh nye li hantaran... ish.. jeles lagi!!!

Anonymous said...

Kene paksa diri minum susu kak. Org pompuan ni byk pk so byk guna calcium. Makin meningkat usia makin byk benda nk kene pk hari2. Hehe oleh itu minumlah susu. Tak pun cuba cari Calcium-Magnesium supplement. Mcm kiter, makan Shaklee nyer so slalu gak skip minum susu.

Tak sabauuu nak tgk hantaran hehe.

Ina

happyirfa said...

he he..
wah tak lama lagi merasa makan nasi minyaklah kita yer..semoga segalanya berjalan lancar.
kalau dah peknen kena belajar minum susu ,nanti sakit gigi sbb baby dlm perut kongsi kalsium dgn kita.

kak produk garnier tu bagus tak?tingin gak nak cantik cam fasha tu..

kakLuna said...

wah ehem2 akak minum susu anlene, nak menguatkan tulang yek...

normal la tu kak, perasaan nak kawen mcm tu..eksaited sebenonya...

tapi mmg happy sangat,kan...maklumlah nak bina masjid.. :)

Mak Su said...

lemari dah ada ker? mak su nak disposekan lemari kat umah mak su tu.. boleh simpan gebar

Mummy Rizq said...

tahniah.. tahniah.. kalau dah dpt tarikh tu bagus laaa..

susu? aku memang penggemar susu. tetambah lg sekarang anlene dah ada susu dlm kotak tu. tinggal tuang & minum ajer.. x payah bancuh bancuh...

RaFFLeSiA MeRaH said...

QASIEHFIRDAUS : jgn ler jeles, nanti awk pun same gak pi beli antaran ngan ehem2 awk tuuu...hehehe...

INA : itula, nak kena cari jugak something yg sangkut paut ngan susu walau ape bentuk sekalipun, hantaran? malu aaa nak tayang kalo buatan sendiri nihhh...hehehe...

HAPPYIRFA : mudah-mudahan nasi minyak tu menjadi la nanti yerr, apepun doa kengkwn sentiasa diharapkan...produk tu baru 2 hari akak pakai, lum nampak kesan pun lagi...

KAKLUNA : tulang dia jer kuat nak wat ape kalo tulang rusuk dia ni rapuh mcm dahan kayu reput, wakakaka.....harap2 hepi sampai ke akhir hayatlah kehidupan akak nanti...

MAK SU : lemari bujang ader 3 buah, mentara nak beli baru nanti pakai yg tu jer la kot dulu...mak su nak jual ngan sy ke ni? hehehe, murah2 nak la beli...

MUMMYRIZQ : bila dah ader tarikh ni rasa makin dekat lah pulak arinya...makin dup dap lak jantung aku nihhh...ko kira penggemar susu la tuuu...

Masy said...

wah.. musim kawen :)

*hukhuk*~

Sunan_Jati said...

wah cerita yang menarik hehehe!

IndahSakura said...

eh eh..bulatnya mata...cantik sangat :D

RaFFLeSiA MeRaH said...

MASY : kawin pun bermusim yerk, ingatkan durian jer bermusim, hehehehe...

SUNANJATI : nanti aku citer lagi menarik dari ni yerk...hehehe...

INDAHSAKURA : masalahnyer tuan rumah x leh nampak dinding dia sendiri...aduii, tension, tension....

Kaklong said...

salam,

akak doakan mudah segala urusan. kena doa hari2 mulai drp sekarang..:D

dah sihat ke anggota yg sakit tu?

s * h * i * m * a * h * z said...

wah.. beshnyeee.. beshnyee... jgn lupe jmput tau

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLONG : insyallah kak, doa memang x putus lepas solat, dah x der la pulak rasa sakit mcm ari tuu....

SHIMAHZ : eh...wajib la kena jemput sumer yg ader kat blog akak nihhh....jgn riso...

ezatulhaq said...

congratulation & celebration ..alhamdulillah dah kurang competitor aku dengan bakal terbinanya masjid ko ngan tunang ko ..semoga mendapat barakah dari Allah ..

RaFFLeSiA MeRaH said...

EZATULHAQ : mudah-mudahan...amin, lame x nampak ko, blog dah update ka??

minnie said...

Kak RM,

Salam.. tahniah... seronoknya.... boleh la kita g makan kenduri... yeay!!!! akak jgn lupa jemput kita yea..

achik said...

patut la x leh tido... mesti fikir dan rasa macam2 kan..

6 months to go.. ;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

MINNIE : eh...memang dijemput sumer org kat blog akak ni, jgn risau la minnie...dtg tau kalo dpt kad nanti...

ACHIK : 6 bulan? alamaksss....x lamenyer lagiii....

Sunan_Jati said...

wahahaah
6 bulan lagi weh...
dam dim dum...
hehehe!

tintaHati said...

Waduhaiii romantika sungguhh! Memang kena langsung cepat2 ni...

psst: sejuk2 mmg best kak! Hehe...

mysha said...

hi RM...

mekasih layan msg aku...rupanya aku emnganggu ko malam tadi tgh bahagia tersenyum-senyum..hehehe...aku terima jek apa yang berlaku, dan aku redha walau apa pun yang terjadik...aku pasrah jek...

DiaHarris said...

susu? saya pon baru nak try minum susu?

amboi.. mmg sgt happy kan nak kawen... tak sabo2 nak beli barang2..

**cepat2 sket eh!

RaFFLeSiA MeRaH said...

SUNANJATI : dam dim dum tu bukan cam nak kawin, tu nak sambut merdeka...huhuhuhu...

TINTAHATI : wekeke...sejuk ni kdg2 best gak, tapi kalo sejuk sampai menggigil satu badan kena bwk pi jumpa doktor...hehehehe...

MYSHA : aku anggap ko aku, tu pasal aku x kisah nak layan msg ko....redha tu la yg patut kalo kita dah usaha yg termampu..

DIAHARRIS : sumer org nak kawin mcm ni yerkkk...dah tua2 ni baru la nak rasa...hehehe...

NBK466 said...

Haiyyaa...baca ini N3 terus flashback maso saat2 den decide nak kahwin dulu...he..he..he... Moga semuanya berjalan lancar hendaknya yek...

RaFFLeSiA MeRaH said...

NBK466 : tengkiu....mudah mudahan...

~comei~ said...

nangis laa baca ayat last tu... huhuhuh