28 June 2007

Persiapan Tawinnn....

KAWAN 1
-bunga telur dah siap
-berkat vip dah siap
-langsir umah dah siap
-cadar dah siap
-barang hantaran - jam tangan , baju kemeja, seluar, sapu tangan
-mak andam dah decide x comfirm tarikh je lg
-kad khwn dah decide x comfirm tarikh je lg
-baju nikah dah tempah

ni yang belum buat..

-blm amik borang nikah dan segala hal ttg itu
-beli brg hantaran yg selebihnya itu
-beli tudung dan selendang nikah dan juga kasut

KAWAN 2

slm..semua,saya pun byk lg persiapan tak dibuat utk kenduri yg insya-allah mgkin awl bulan disember..lgpun pyh gak nak pi beli brg sama2 dgn tunang coz dia kat shah alam n saya plak kat penang..last jumpa pun masa dia dtg hari bertunang pd 17hb feb lepas.. yg saya dh buat adalah pi kursus kahwin tp c.abg tu belum lg...bz jer dgn keje dia..nak pi survey baju akad nikah,baju kenduri pun belum lg dibuat..brg hantaran pun baru beli brg mekap(sikit2 yg nak pakai)tulah tntang baju..my mum suruh beli kain n tempah tp tulah tak pasti cmna..warna tema pun tgh dok mencari yg sesuai..masa bertunang hari tu dah pakai baju warna purple..hantaran bertunang plak dr saya utk dia(warna gold) n dia plak kasi warna purple..boleh sesapa tlg suggest kan apa2 idea utk warna tema, dan apa yg patut dibuat..rasa2 kena mula dah kan sikit2..

KAWAN 3

Iezza pun x tau gak nak wat pe lagi. Majlis lagi 6 bulan lebih. Yang iezza dah wat pun beli sourvenia utk VIP itu pun baru beli paper beg aje....Pastu sekarang iezza ngan family tengah sibuk wat bakul telur dari newspaper.....Yang lain iezza x wat lagi...........Kadang2 kalau pikir naik sakit kepala di wat nya.....Mcam fiance iezza senang aje dia tak perlu pikir apapun, yang perlu dipikirkan pun barang hantaran ngan borang tuk nikah.Yang lain family dia uruskan.Anak bongsu la katakan tu senang aje dia.X de nak pikir apa.

-------------------------------------------------------------------------------------

Itulah antara persiapan kengkwn PCM yg nak langsung bulan 12 tahun ni, aku?? huhuhu..yg dah ader skrg ni cuma takat cadar, kasut ngan quran utk dia jerrr...lelain, tarakkkkk beli lagi, hehehehe...cuma sabtu lepas gi beli towel kecik yg nak masuk dlm satu bekas plastik tu jer, nampak cantiklah jugak kat mata aku ni, kat mata adik aku, kat mata mak aku....so itu plan cenderamata nak bagi tetamu...maybe saputangan diganti ngan telur tapi mak still nak beli gak bunga telur, mungkin jumlahnya terhad...rasa2 takder telur ni cam x bape nak meriah majlis kawin kan? tapi takkan nak bagi saputangan, pastu nak bagi telur lagi dok? hehehehe...fening, feing (bagi idea, bagi idea)....minggu ni nak pi beli kasut aku, handbag aku, perfume aku, kemeja dia, tali pinggang/wallet dia, towel dia...nak tahu ape aku nak bagi? emmm...ni list dia...

hantaran untuk dia :

1) Sirih Junjung
2) Pot Pori
3) Quran
4) Kasut
5) Wallet / Tali Pinggang
6) Kemeja
7) Towel
8) Kek atau Dodol (salah satu antara dua)
9) Buah

hantaran untuk aku :

1) Cincin / Mas kawin (Ni x masuk dlm hantaran tu sbb jadi 8 hantaran)
2) Pot Pori
3) Sirih Junjung
4) Handbeg
5) Kasut
6) Perfume
7) Buah
8) Duit Hantaran

15 comments:

McBudu said...

Tahniah kerana akan mendirikan masjid. Semoga kekal sehingga akhir hayat.

akirasuri said...

wah wah wah!
dah nak berdiri kukuh masjid tu :D
mudah-mudahan dipermudahkan urusan. amin :D

minnie said...

Kak RM,

Salam.. Akak! Cuba akak gk posting saya "Kenduri", mungkin bleh dapat idea skit...

Masy said...

yey kawen! *lumpat²*

yun said...

rilex kak jgn risau2 ye
insyaallah dgn perancangan yg rapi, teratur..semua nya akan jadi senang :-)
bunga telur tu mmg nk kena ada gak. wat bunga pahar. 100cucuk ckup la

happyirfa said...

mesti byk benda kena buat utk persiapan kahwin.kena byk sabar.
buat satu2 dan jgn kelam kabut..
he he

Eida said...

baju² untuk penanggah tak ada ke...orang yang tukang urusan majlis nanti.

sonok tengok majlis orang comey². Teringat masa aku nikah dulu...nikah, bersanding, kenduri dalam masa sehari jer...pastu tunggang langgang ler...terkejar²

s * h * i * m * a * h * z said...

bagus2.. da start buat preparation.. apepun jgn sampai membazir ye.. moga majlis akak nanti mendapat barakah dan diredhai. amiin

Kak Lady said...

RM...semoga segalanya berjalan lancar hingga ke hari yang ditetapkan....

mysha said...

seronok dengar persiapan kawin ko dan kawan-kawan..seronok kan....aku?:(

IndahSakura said...

Wahh seronoknya RM nak kawin. Moga dipermudahkan segalanya :)

kakLuna said...

a'ah bunga telur kene ada dalam 100 cucuk, utk kawan2 jauh yg datang.

bab2 borang nikah, buat lebih awal lebih baik, nanti tergesa2 nak org tu sign, org ni sign pulak..hehe

ween said...

jangan lupe jemput ween.. oh ye, pza kecik mana nih???

achik said...

semoga persiapan berjln lancar..

Purpleheart said...

Ambui, dah nak tawin terus tukar gambo ek.. jangan lupe jemput ek.