16 June 2011

RINDU NYERR.....

aduhaiiii lame nyer x update blog kan....
pas entry kat mekah ari tu langsung x berupdate...
sy sihat2 ajer dh skrg ni....mcm biasa2 ajer kehidupan sy...
cuma sy skrg ni sgt2 rindukan mekah/madinah...
sy rindukan lambaian kaabah sgt2....teringat ketika disane...
terbau-bau pulak cuaca disane...
rindu pd nikmatnya air zam zam di sane...
tp alhamdulillah, stok air zam zam masih ade lg utk diteguk
walaupun telah diagih-agihkan pd semua kwn2 dan sedara mara...
sy jugak teringat pd ustaz iskandar yg menjadi mutawif kami disane
harap2 ustaz pun masih ingat pd kami2 disini...
terngiang-ngiang selawat ustaz iskandar ditelinga sy...
sepanjang perjalanan kami ke madinah...
ustaz ajak kami berselawat ke atas nabi ketika bas menuju ke sane...
dan skrg ni tiap kali sy naik kenderaan,
sy sgt suka berselawat mcm ustaz iskandar berselawat...
syahdu dan hiba pulak bila berselawat tp terasa ketenangan dihati sy....
dan baru2 ni sy dgr ade sorg kwn blog akan ke sane jugak
hujung bulan ni, alhamdulillah....dah sampai masa dia kesane...
moga2 semuanya berjln lancar hendaknya.....




5 comments:

hajarus said...

baca n3 akak ni watkan hajar x sabar2 nak menanti 7 hari lagi... semalam dapat surat dr pihak andalusia.. mutawif hjr nanti bukan ustaz iskandar la kak... :(

RaFFLeSiA MeRaH said...

hajarus : akak dulu pun dpt surat dari andalusia memg kat situ bukan name ustaz iskandar pun jd mutawif, kdg2 dorg buat pertukaran jugak di sane....

ArELeEz said...

welcome back, kak! ;)

selawat nie mmg bagus. secara automatic hati yg kusut buleh tenang balik dgn b'selawat.

hajarus said...

ooo yer ker... kire hjr msh ade la peluang nak dpt mutawif ustaz iskandar kak... :D

eKa said...

bestnya...bila la saya dapat pegi.doakan ye...jejak saya di http://saya-suka-pink.blogspot.com/