17 January 2011

DUIT MENGALIR MCM AIR PAIP...

betul la org ckp...time nak berpindah rumah baru ni...
duit keluar mcm air....huhuhu...
ekceli sy belum pindah lg ke green villa...
insyallah ujung bln 2 kot kalau x de ape aralnya...
tu pun kalau plaster siling dgn grill dah siap...
ikutkan memg x sabar pun nk duduk umah sendiri...
tp tu la...byk benda nk di settle kan...
brg2 rumah pun nak kena beli jugak...
maklumlah, skrg ni sy duduk rumah mertua...
brg2 yg ada kebanyakannya semua hak milik umah tuuu...
jd nyer, semua brg kena la sy beli baru...
brg2 letrik dah tentu laa....
tu pun nasib baik byk brg2 hadiah masa sy kawin dulu belum guna...
jimatlah jugak kat situ....
smlm pegi settle kan utk buat kitchen kabinet...
alhamdulillah, dah settle, tinggal tunggu cina tu dtg pasang jer lg...
tinted utk cermin tingkap/sliding door pun dah siap pasang
plaster siling mgkin pas chinese new year baru boleh pasang...
perabot2 dgn brg letrik kena confirmkan ajer laa...
nak bwk masuk umah pun x leh lg...sbb grill lum siap...
tp tu la...nasib baik bajet sy sedang2 elok...
x der la sampai ter'over' bajet...huhuhu...
utk sape2 yg nk pindah umah baru ni...
kalau boleh kumpulkan duit byk2
baru kita senang hati nk pindah umah baru...


4 comments:

PuaN su SU said...

betul2 akak....ri tu masuk umah kecik kami ,,,manyak pakai duit...nxt our syurga mmg thg jimat...adoiii

Purpleheart said...

tk apa..buang duit pun ke rumah sendiri..lgpun kalo dah pindah nk buat itu ini kn leceh nk berkemas..apa2pun cat dulu atau nk btulkn apa2 pun..

PUANSTOBERI said...

tgh menyimpan gak ni nak masuk umah baru yg tak tahu la bila. huhu. walo brg da ada, tp dtg la 'nafsu nafsi' yg hasut suh beli yg baru. hihi

ArELeEz said...

kene wat calculation a.k.a kira2 secara berhemah. he3..