08 July 2010

ALARM KETER K.O

smlm rabu
mcm biasa la kat umah sy ade pasar mlm
wajib singgah beli memcm huhuhu..
tp smlm nk dijadikan citer
pegi pasar mlm dah siap2 beli itu ini
tup2 pegi kat keter alarm lak x ok
jenuh duk menekan, aduiii...sampai sakit2 jari sy ni
call asben sy dia kata cuba dulu kot2 boleh
dkt 15 minit sy duk menekan, pun x leh gak
dh la masa tu ujan makin lebat
last2 berpayung jln kaki jer balik umah
tinggal la keter kat area pasar mlm tu
sib baik la umah x jauh sgt
maghrib baru asben sampai umah
pas solat terus pegi bubuh bateri alarm kat kedai
so...settle masalah....

9 comments:

sI tEDI said...

kan boleh cara manual?

RaFFLeSiA MeRaH said...

tedi ~ x nak alarm bunyi ning nong ning nong kat pasar mlm tu pulak, maluuuu...ahakss....

Anonymous said...

bunyi ning nong tu kejap je...
pastu dpt masuk kete, tekan la button utk stop alarm tu..

btw, akak dah call developer Green Villa tu?

RaFFLeSiA MeRaH said...

anonymous ~ ooohhh...gitu kerr?? hikhiksss...den x tauuu....ari tu dah call...ni sape yerr???

ArELeEz said...

nasib baik bwk payung kan..

Anonymous said...

silent reader blog akak. nak login x dpt. x tau knapa. so, terpaksa guna anonymous.
developer kata bila bole dpt kunci ek?sy ada bli unit kat situ gak.

antalya said...

huishh kalo yun yg jadik gitu..jenuh nk jln kaki blk kota damansara hihihi.alarm keta yun pon kekadang tu weng gak.ketuk2 sket ok je blk dia.saje ngengada

RaFFLeSiA MeRaH said...

anonymous ~ bagi lah email, leh kita share2 citer pasal umah kita tuuu....senang skit nak berhubung, takat ni x tau pun sape pemilik green villa yg lain, ni dah jumpa sorg...dah ade geng...yey...ni email akak : viva_biru@yahoo.com (cepat2 email tau....x sabar nak dpt jiran...hehehe)

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya ~ ooo...ketuk2 yer...terpikir gak nak mengetuk tp segan kat org lalu lalang nak gi pasar mlm masa tu...tu pun wat2 berlakon cam tunggu org, padahal tgn duk picit2 alarm tuhhh....hehehe...