29 June 2010

FOTO-FOTO MELANCONG KE KUCHING SARAWAK




alhamdulillah syukur kpd tuhan
perjalanan kami ke sarawak dipermudahkan seperti yg dirancang
ni la antara gambar2 kenangan kami di kuching sarawak
x ke maner sgt pun
cuma berjln di sekitar hotel sajerk
dpt merasa menaiki sampan ke menyeberang sg sarawak
utk memborong kek lapis sarawak
dpt juga merasa menaiki kapal sarawak river cruise
menyusur sepanjang sg sarawak
brkesempatan juga ke pasar satok utk mencari terubuk masin
alhamdulillah walaupun x kesemua tempat kami sempat melawat
tp kami puashati, padanlah dgn masa yg ada
3 hari 2 mlm sajer
makanan kat sane pun ok walaupun agak mahal
kami diperkenalkan dgn ayam panggang wong solo
kalau kat msia mcm ayam panggang tu jer
tp yg specialnya ayam tu dicicah dgn sambal
best sambalnyer tu, ade rasa sambal belacan
nasi yg mcm kon dlm gambar tu pulak
nasi goreng thai...harga RM9 satu pinggan
sbb ade ayam goreng, ikan masin, telur mata, udang goreng
dgn ulam timun....huhuhu....
okla...tu jer la serba sedikit cerita kami kat sane
kami slmt tiba di lcct jam 6.15 ptg ahad tu
smlm pun sy terpaksa sambung cuti 1 hari lagi
seharian mendobi dan merehatkan diri...huhuhu...

18 comments:

Diarihatiku1976 said...

yg penting aku dapat kek...

RaFFLeSiA MeRaH said...

diarihatiku ~ huhuhu....yer la tuhhh....

antalya said...

suka tgk aksi sang suami posing depan kamera.sangat2 bersahaja

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya ~ aksi sang isteri x bersahaja la yerk...huhuhu....

puterikurekure said...

wah! seronoknya...~

ni sempena anniversary ye kak? hehehe.

Puteri Satu said...

tuh beg aku ek...????

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterikurekure ~ anniversary lum sampai lagi....huhuhu...

puterisatu ~ bukannnnnn.....

ArELeEz said...

bestnyeee..! jeleslah! akak stay hotel ape?

RaFFLeSiA MeRaH said...

areleez ~ habourview hotel...

POSH76 said...

bessnyer nanti nak gi gak ler...tak pernah gi sarawak hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

posh76 ~ boleh ajerrrr.....naik air asia...murah sajorkkk...

aNIe said...

Seronoknya orang tu jalan2 pi sarawak...!

kak Erna said...

salam RM..macam dia orang buat nasi goreng tu ye..tak kan guna tangan pulak..bolih jadi macam tu sekali tingginya..sedap ke..

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak erna ~ dia guna acuan berbentuk mcm tu...masa dia hidangkan dpn kita, baru dia bukak acuan tu...rasanya biasa2 ajerrr, mcm nasi goreng biasa jer cuma specialnya ade ayam, udang, telur mata, ikan masin dgn ulam timun diletak kat sekeliling nasi...tu jerr...

SURIA AMANDA said...

restoran and hotel tu dari airport jauh x? apa nama tempat tu coz esok family Lisa akan ke sana..diorang x tau lokasi..just utk hantar adik Lisa daftar Unimas jer...inform eh kak kat email Lisa suriaamanda@yahoo.com

CuTeMiUt78 said...

wah..ko berhoneymoon ke sarawak ke...best tu..

hajarus said...

cantik2 pic nyer... biler la hajar nak g sarawak plak... ;d

Ibu Iman said...

kt malaysia? sarawak bkn dlm malaysia ke kak?