15 May 2009

NAIK PANGKAT KER?

PUTRAJAYA 14 Mei – Berkuat kuasa 1 Julai ini, pegawai kumpulan sokongan yang berkhidmat 15 tahun atau lebih serta masih berada dalam gred lantikan akan dipertimbangkan untuk kenaikan pangkat ke gred yang lebih tinggi.

Berucap pada perhimpunan Hari Pekerja Sektor Awam 2009 di sini hari ini, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak turut mengumumkan beberapa skim perkhidmatan akan dinaik taraf juga mulai 1 Julai.

Kata beliau, langkah itu adalah sebagai menghargai sumbangan 176,066 pegawai kumpulan sokongan bagi perkhidmatan persekutuan.

Kerajaan juga, katanya, bersetuju menggubal dua skim perkhidmatan yang baru iaitu pegawai penyediaan makanan dan pembantu laut serta menaik taraf lapan skim perkhidmatan termasuk skim perkhidmatan operator mesin prosesan data, pembantu tadbir rendah (PTR) dan jaga.

"Langkah itu akan melibatkan 20,637 penjawat awam. Keputusan kerajaan ini akan melibatkan kos tambahan sebanyak RM170.4 juta,” katanya.

Najib berkata, beliau yakin usaha yang diiringi keikhlasan demi menunaikan amanah kepada rakyat membolehkan perkhidmatan awam memberi perkhidmatan terbaik untuk negara.


‘‘Perkhidmatan awam mempunyai fungsi yang cukup signifikan dalam mencorakkan pembangunan negara dan usaha ini akan membawa negara megah di persada dunia,” katanya

p/s : insyallah, kalau ader rezeki kitorg2 yg menjawat jawatan kumpulan sokongan ni....hiksss.....

12 comments:

antalya said...

insyaallah jawatan akak termasuk skali dlm 8 skim tu

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya -->>> mudah-mudahan, amin...ya rabbal alamin...

@yue said...

aminn..murah rezeki..

ez said...

tahniah akak..
alhamdulila

weeda said...

tahniah kak :)

fiesyah said...

amin...tahniah kak!

LoVEaQshA said...

Lega dgr sume nie,alhamdullilah..
Mudh2an murh rzeki kita erk kak!!

ima shhs said...

moga2 dimakbulkan Ilahi...murah rezeki..amin

[yAN!e][pUTraJAya] said...

insyaAllah kak..
nanti naik ler pangkat akak tu...

kalau gaji naik..kita kongsi sama2 yer kak...kekkekke

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

DYLA said...

untung la akak.

CuTeMiUt78 said...

insyallah kot ada rezeki ko kan

徐若瑄Vivian said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色