04 March 2009

BALIK LAMBAT....

smlm sy terperangkap dlm kesesakan jlnraya...
mula tu ingat nak kuar lewat skit...
sbb member bgtau jln dkt parlimen banjir n jem teruk...
sy pun tunggu la kat opis smpai kul 6...
turun2 parking...aduhaiiii....
keter2 dh beratur nak kuar dari bangunan opis sy ni...
huhuhu...satu2 keter nak gerak tu amik masa 10 minit...
aihhhh....jenuh kalau camni...
ingat nak patah balik naik opis...
tp duk pikir2 nanti kul bape lak nk smpai umah...
redah jugakla....
nyet nyet nyet keter sy bergerak...
nak keluar dari bangunan opis sy ni amik masa dkt 1 jam...
dah kuar tu pun jem teruk lagi....
sampai simpang nak ke jln ipoh, leh pulak jln tutup...
aduiiii...sabar ajer laa...
ikut pulak jln phg nak lalu bulatan phg...
ingat nak tembus kat pekeliling....
dah jln dkt bulatan nak hala ke pekeliling tu tutup jugak...
aduiiiii...mane lagi jln sy nak lalu ni...
terpaksalah pusing bulatan, terus ke jln tun razak...
melalui national library wat u-turn kat marinara....
nyet nyet nyet....kul 8.30 baru lepas dari pekeliling...
rupanya jln ipoh nak ke pwtc nak ke sentul tu banjir...
huhuhuhu....patutlah jln tutup....
jln nak menghala ke parlimen pun teruk jem...
tp oklah still gerak lagi....
dah masuk jln duta nak ke tmn tun dah ok dah....
tapi keter masih byk, kesan banjir masih ader...
smpai2 umah tepat kul 9 mlm...
suami sy dh siap mandi...tgh ngadap mkn....
so mlm td x der masak2....
suami sy beli kedai ajer nasi goreng kg + bihun tomyam...
dah settle semua keje umah...terus terlelap...
sedar2 pagi td kul 6...ngelabah ler memasing....
huhuhuhu.....penat punyer pasal.....
tp x per la, bukan selalu pun terperangkap jem mcm tu...
kurang2 leh belajar memahirkan pemanduan sy....
hehehehe.....

17 comments:

Masy said...

tp lenguh laa lutut kan.. huhuh

antalya said...

merasa pengalaman sangkut dlm jammed teruk kat kl.sangat2 mencabar minda kan.seb baik la viva tu auto

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy --->>>>

kaki tgn semua lenguh....boleh akak bersila la kejap sambil drive smlm tu...hikss...

-----------------------------------

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya -->>>

memang mencabar dan mengajar erti kesabaran, checheche.....

-----------------------------------

mama_Lieya said...

ishh sin baek tau ikut jalan laen..
kalau mama mau koling2 mr abah ler tunjuk jalan balik..

mama tau pegi n balik ikut jalan yang sama ajer

RaFFLeSiA MeRaH said...

mama lieya --->>>>

alhamdulillah la...jln2 area2 sini tau la skit2....sbb opis dah 2 kali pindah...so, jln2 kat sini dah biasa la selagi diorg x ubah jalan.....

-----------------------------------

puterikurekure said...

waaaa...lamanya terperangkap dalam jem.
cian akakku ini.

ez said...

akak..smlm memang jam giler..org smlm g putrayaja bila blik adoi..kat jln tun razak tu..x tau nak kate..bile kuau kete jln pon da terhuyung ayang..lenguh lutut..heheh

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterikure2 --->>>>

pecah rekod balik keje sampai umah dah kul 9...takperla, sekali dlm hidup...kot2 pasni kena lagi, dah ader pengalaman kan kan kan...

-----------------------------------

ez --->>>>

akak pun lalu jln tun razak gak smlm....huhhhh, sampai umah memang rasa nak terbaring jer terus....

-----------------------------------

CuTeMiUt78 said...

emmm.. kl jammed teruk ya.. banjir kilat. kira ok la ko, expert gak jln2 kat situ.. sib baik auto..klu manual.. adoooii haru ler.. penat weii bawa manual klu jlm jammed ni

Little Angel said...

salam..
jom singgah ke online shop kami:

http://cute-littleangels.blogspot.com

banyak pilihan baju baby n kanak2..branded..berkualiti..harga pun ok..pelanggan terawal akan mendapat diskaun istimewa!!

Purpleheart said...

Mujur auto, kalau manual lagi ketaq lutut sume.. tak apa rm, ini sume memang dugaan pada pemandu, lebih-lebih lagi keje kat KL.. orang kata kalu nak ilangkan penat kaki, rendam dengan air hangat bubuh garam. Kata orang nak lancarkan perjalanan darah.

RaFFLeSiA MeRaH said...

cutemiut78 -->>>>

memang nasib baik betul....tapi tu pun lenguh gak nekan brek nekan minyak...

----------------------------------

little angle -->>>>

thanks lawat my blog....insyallah, kalau ader masa i masuk blog u key...

-----------------------------------

purpleheart -->>>>

aá...ader gak member bitau rendam air garam tu, tapi x cuba lagi nak buat...insyallah, nak try jugak la nanti...skrg ni kaki asyik sakit2 ajer...

-----------------------------------

Yatie said...

tgk gak dlm paper, mmg banjir teruk sampai ke bumbung kete air masuk .. lepas nieh kena bawak air makanan dlm kete, tetiba terperangkap bleh picnic2 dlm kete gitu :)


p/s: aku dah tukar add blog ye .. thanks ..

RaFFLeSiA MeRaH said...

yati --->>>>

hehehehe.....nak picnic dlm keter lak yer...ok gak tu....ooo, aku dah add address blog baru ko...tq..

-----------------------------------

Fadh said...

lainkali ko bawak bekal roti...kalau jem ko sapu ngan roti pas2 bleh menambah naikkan ko punya berat badan ha ha ha

zino said...

o samo lah den