06 January 2009

Gambar Vs Masakan



sblum wat keje...
kena posing2 dulu....
senyummmmmm...jgn masam masammmmm....





kalau u all nk tau....
ni lah asam pedas ikan pari...
dan inilah kali pertama aku buat...
dan memang menjadi...sodappp...
hahahaha....
sebenarnya kan...
resepi ni baru belajar dgn kak ipar...
rupanya senang ajooo buatnya...



sape penah mkn jering??
hiksss...sape x mkn petai, memg x gemor lerrr...
jering ni buat dgn jering bersemai...
tumbuk skit2 dulu pastu dicelur...
pastu masukkanlah bahan2 lain...
slurrrrpppp...sedapnyerrrr.....

24 comments:

Faizah_Haris said...

cedapppppp nyerr....adoiiiii dah lama tak makan asam pedas ikan pari neh

RaFFLeSiA MeRaH said...

faizah haris -->>>

akak pun x sangka gak leh menjadi walaupun firstime buat...hikss...

----------------------------------

puterikurekure said...

wah.
pandai akak masak.
saya tak makan dua2 lauk tu.
hehehe~

ceria je akak pepagi ek. bagusss...

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterikurekure -->>>

masak tu boleh la skit2, tu pun kena belajar dulu baru pandai...kalau tak, hampehhhhh jugak....ooo, skrg ni memang nak ceria ceria hidup (kira termasuk dlm azam tahun baru, senang citer)....

----------------------------------

antalya said...

aihhh tiap2 hari possing syok sendiri ni ada apa2 ke?

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya -->>>

hehehehe...sekadar suka suka ajerrrr, x der kena mengena dgn yg idup atau yg pengsan...

-----------------------------------

ArELeEz said...

wah3..! tukar header gitu! hiks..

RaFFLeSiA MeRaH said...

ARELEEZ -->>>

masih dlm pembinaan lg tu...skrg tongah wat kojo....kira baru pailing ajerrr tuuu...hikss...

----------------------------------

Nurmala said...

apa ni kak
kita tak makan ikan pari ngan jering.. masak la yg kita leh makan..wakakaka *macam la kita dapat makan pon* hehe

bozzobattousai said...

salam singgah,
masak lemak jering? alamak...bozzo tak makan jering...

ILA said...

uiii..dah le dtg sini time tghari.lapor.mlihat masak asam tu.bakkk..resepi.
Yr face skin klihatan btambah cerah sejak kahwin ye..produk apa yg kau pakai..

senyum2 & ceria selalu..:D

su said...

siyessss! nampak je lauk2 sume nih perut su berbunyik! hahahaha!

ija said...

wow...sedapnya kalau tgk akak tempek makanan..mmg selera saya lah..

zino said...

kalaupetai tu ok lagi tapi jering... tak berapa minat le pulak hehe

cendawanintim said...

lauk pauk tu nampak yummy...saya lebih ske makan jering mentah ajer..

allelujah_alle said...

wahhh...sedap2 jering + ikan sungai... wehhhh cedapnyer,,,

jue said...

sedapnya kak..sy sk asam pedas ikn pari tp smp skrg x penah masak..

sbnrnya,klu tgk ikan tu kat pasar/pasaraya..jadi mcm x lalu..tp klu yg dh siap masak xpe..huhuhu~ pemalas la tu kaedah
nya kan kak ;p hehehe

ei_da.. said...

amboi akak ni mmg suka masak yerr.. ada award tuk akak sila ke blog ida yerr...

RaFFLeSiA MeRaH said...

mala -->>>

nanti senaraikan menu2 peberet mala yerrr....hikss tp akak nasihat dkt2 nak tawin ni lupakan dulu arrr hasrat nk mkn bebesar ni, takut kena fitting baju sanding byk kali lak nanti...hiksss, jgn mareeee...

----------------------------------

bozzobattousai -->>>

memang ramai org x mkn jering sebenarnya....

----------------------------------

Ila -->>>

nanti tiap kali aku tempek gambar masakan, aku watkan sekali bahan2 dan cara membuatnya k...ishhh, aku pakai produk clean & clear ajerr, tu pun sbb aku dah edit gambar tu, kalau x, takder licin mane punnn...
huhuhu...

-----------------------------------

su -->>>

sori su...x niat nak bunyikkan perut su tuuu....hiksss....

----------------------------------

RaFFLeSiA MeRaH said...

ija -->>>

hehehe...sebenarnya dah x der idea nak update blog...

-----------------------------------

zino -->>>

bukan penggemar ulam la yerrr...sy memang dari kecik dibiasakan dgn ulam2 mcm ni...sbb tu dah besar jadi peberet....hikss...

-----------------------------------

cendawanintim -->>>

aihhhh...jering muda tu pun memang peberet akak...mkn dgn kulit2 dlm dia tuuu...memang sedap arrr....

----------------------------------

allelujah_alle -->>>

ape mende lerrr nikname blog ko ni, tergeliat lidah aku nak nyebutnya...huhhhhh...sebenarnya masak lemak tu taruk ikan bilis jer, ikan sungai takde....hehehe...

----------------------------------

jue -->>>

haá...kaedah pemalas la tuuu, muehehehe...akak pun pestime buat pun....umur pun dah separuh abad baru berjaya buat....sib baik menjadi....

-----------------------------------

eida -->>>

ishhh...time rajin jer tu, kalau tak, takder nyerrrr....oohhh, ader award ker??? tqvm....

-----------------------------------

kak ayu said...

cantik gambar kat atas tu Reff. semakin terre mengedit gambar.. tahniah :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak ayu -->>>

boleh la skit2 kak....dulu2 langsung x pandai....

-----------------------------------

[yAN!e][pUTraJAya] said...

haih...
terasa kelaparan di opis ku
melihat kan gambar2 di blog mu

hehhehe

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

technology said...

I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!
wholesale jewelry