21 November 2008

Musim Kawin N Cuti Sekolah...



okler...tutup bab gambar kawin aku tuuu...
malu pulok rasanya duk lame2 tayang muka x cantik aku nihh...
kita bukak citer lain yer...
citer di hujung tahun tajuk dia...
uhuuuu...bila tiba ujung tahun...
bermula la musim org kenduri kawin...
la la tu jugak la...
terus flashback balik memori kawin aku dulu...
penuh dgn kenangan...penuh dgn pengalaman...
segalanya ujian tuhan...
bagi org2 belah pantai timur...
memang time2 cenggini time surprise bagi diorg...
suprise takutkan banjir...
huhhh...bagi budak2 memang seronok...
tapi bagi org dewasa seolah-olah itu satu bencana...
yerla...memang bencana alam pun kan...
ikutkan aku nasihat kan semua org yg nk kawin tu...
tolong la jgn buat time2 ujung tahun...
cariklah tarikh cuti sekolah bulan lain...
hahahaha...tapi kalau tuhan dah aturkan jodoh org tu bln 12...
tetap gak dia kawin bln 12 kan...
apepun aturkan la majlis anda pd tarikh yg x mengundang bencana...
bencana alam cam musim ujan, musim banjir cam skrg ni...
bukan susah pada keluarga pengantin ajer...
tetamu yg nak dtg pun payah kalau dah semua jln ditutup...

nak citer pasal kawin...haa...dah 4 kad kawin aku terima...
aku rasa empat2 pengantin tu aku x boleh pegi...
hahahaha....takperla, doakan mereka dari jauh ajer laa...
apepun slmt pengantin baru buat yg nak kawin tu...
yg belum nak kawin tu, cari2 lah calon anda sendiri...
hehehe....opsss...tu majalah rembatan aku kelmarin...
baca nyer lum lagi...x sompekkkk arrr...

yg satu lagi tu gambar balik keje smlm...
jem poyo poyo dkt jln parlimen nak nuju ke jln duta tuhh...
tension tension...nyet nyet nyet jer berjln...
sib baik ler jln tu bkn ari2 jem mcm itu...
kalau tak...tua dlm keter ler aku jwbnyer...
muehehehe.....

10 comments:

izawani/JEEN said...

Lama tak komen kat sini. Cantik gambar kawin. Nampak meriah dan seronok.

Akak ada gak tetengok tengok gambar kawin orang lain yang ditempah tu, kekadang nampak KOSONG... mungkin photografer kena pandai mainkan mood happy dalam gambar tu... kan ??

Terima kasih kerana share hari yang bahagia tu...

Nurmala said...

ye la...
semalam jem giler..
menyampah betul

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

yup...musim mgawan dh tiba...hikhikhik..minggu ni umh kiter pun ader lg org tawennn

kasihlatifah78 said...

musim hujan,musim kawin ngan musim beranak.... kawan aku dah 2 selamat meletup...senarai menunggu ada 5 lagi.. hahahaa...jemputan kawin pun da ader 2....yg blum samapi kat tgn pun ada gak..

CuTeMiUt78 said...

betul le musim cuti sekolah dah bermula.. makanya surat saman pun berderet terima..ko baru terima 4 keping je.. aku ni ada 7 kad yg perlu disama tau.. tu belum lagi kad jemputan sunatan (kt kg abg aku.. budak sunatan pun sekarang pakai kad tau..majlis ngalahkan cam org nak kawin je)kat sini pun dah mula ujan je.. minta2 tak la banjir lagi tahun ni..

@yue said...

"kalau tak...tua dlm keter ler aku jwbnyer".

imagine dh..bongkok 3 duk drive kete..ihiks...

YanDarwisy said...

Banyaknyer undangan akak hujung minggu ni.... mau fening layan nasik minyak ni!

rOhock said...

cantik la tu...nak elak kesesakan dengarlah era.....hahaha

zino said...

tadi pun zino ada jemputan kenduri kawin jiran .. hampir terlupa nak pegi.. nasib baik sepupu yg datang rumah cakap..

susah nya nak paking kereta.. baru teringat ada kenduri.. oops.. duduk dulu ya nak jengok kan muak sat hehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

skang memang musim kenduri kawin kak..

turn yanie jer lom lagi


hehhehe

sabar ek...

masih dalam proses mencari calon yg sesuai

(^_^)