14 November 2008

Kesian Kat Dia...



INI CAHAYA....



DAN INI MATA....

bila dicantumkan jadilah cahayamata....
sebut cahayamata, semua org akan bayangkan baby...
baby yg comei2, baby yg tgh titon gitu...
cute jerrrr duk ader dlm bedung...
dulu time pertama kali aku tgk baby adik aku...
aku leh nitis airmata...
hepi sgt dpt anak sedara....
yerlaa....selama 32 tahun lum merasa jadi mak sedara...
mane x hepi nyerr...

kali ni aku nak tunggu pulak cahayamata sendiri...
tapi x taulah bila tuhan nak bagi zuriat buat kami...
ikutkan dah hampir setahun kami kawin...
23 disember bulan dpn cukuplah setahun...
sedar x sedar kejap ajer masa berlalu...
alhamdulillah setakat ni aku dpt rasa nikmat perkahwinan tu...

berckp pasal zuriat...
aku tahu, suami aku dah teringin nak dpt baby sendiri...
dah teringin nak kelek anak sendiri...
6 bulan pertama kawin dia diam ajer...
masuk 7 bulan dia dah start bagi hint skit2 pasal hal ni...
yg pertama 2 bulan lepas : bila kita nak ade anak ekk...
yg kedua 3 mlm lepas : bila lah nak ader baby dlm ni yerr...
(sambil usap perut aku yg x tau ader baby ke takder tu...hehehe)
yg ketiga mlm td :
kisahnya dia kena bisul skit kat tepi mata kiri...
aku ckp kat dia, sib baik bisul kat mata jerrr...
kalau bisul kat bontot...jenuh nak duduk...
dia jwb cenggini : nak dpt cahayamata kot...
sbb tu dia tumbuh kat mata abg dan bukan kat bontot...
hahaha...sabor jer la suami aku ni....

apepun dlm hati aku memang aku terlalu kesian kat dia...
dan kesian kat akuuuu...huhuhu....
tapi aku redha atas ketentuan tuhan...
ape yg Dia jadikan itulah yg terbaik utk kita...
dan perancanganNya adalah perancangan yg paling tepat...

26 comments:

Dandelion said...

dah lama xkomen sini. sabar lah kak. Allah tau apa yang terbaik utk kiter dan bila masanya. insyaAllah semoga ada rezeki Allah bg nanti, amin :)


Ina

cendawanintim said...

awakkkkk, saya dulu 3 tahun menunggu...memang perit pengalaman yang di lalui..

berikhtiar lah sebelum terlambat, perubatan tradisional dan moden...pegi mengurut dan lakukan amalan dan petua bersama2...Insyaallah...

Jangan lupa banyakkan doa, banyakkan juga bersedekah...Insyaallah

Saya juga akan doakan agar impian awak tuk menjadi ibu akan tercapai jua..amin.

sya said...

Sabar.. InsyaAllah akan ada rezeki, ini kuasa Allah kita hanya perlu berusaha dan banyak berdoa k.

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

nk gelak pun ade biler baca...heheheh...mudah2an...masinla mulutnyerr...heheheh

DYLA said...

kak,
rezki ni kite taktau bile Allah nak bg. yg penting kite mesti usaha & berdoa.....

dyla doakan akak cpt ada k....

kasihlatifah78 said...

sabor jer la... dia nak bagi ko ngan somi ko berehat dulu... kalo dah mcm aku nih.. haa...mmg tak menang tgn...sekejap yg ni melalak.. sekejap yg ni meraung...


p/s : apapun aku syorkan ko cuba lah mana keadah perubatan... moden ker tradisional ker... mudah2an ada rezeki ko..

RaFFLeSiA MeRaH said...

DANDELION --->>>>

haáh, mane ngilang?? insyallah, mudah-mudahan tuhan akan bagi rezeki dan makbulkan segala doa akak selama ni...

--------------------------------

CENDAWANINTIM --->>>

oooohhh mcm tu ker? yerlahhh, sebenarnya ape yg kita alami ni bukannya cuma kita sorg pun, kalau bukak web dr. hamid arshad tu, byk yg mcm ni...apepun anggap jer tuhan nak menguji kita...

-------------------------------
SYA --->>>

thanks kak sya, insyallah kami usaha mane yg termampu...

--------------------------------

LOVELYZZ CORNERZZ --->>>

dlm2 sedih tu sempat lagi buat kelakar kan...takperlah, just nak menghiburkan hati, ape salahnya...

-------------------------------

DYLA --->>>

akak setuju tuuu...cuma masa jer belum sampai dia nak bagi kan, sabar ajer laaa....

-------------------------------

KASIHLATIFAH78 --->>>

hikssss...dah melalak meraung tu memang normal la sebagai budak2, dan bila dah ader anak tu maknanya dah ready la dari segi dengar jeritan melalak meraung tuuu...hahahaha....pengalaman semua tu jadi mak budak...tu baru dua, org yg anak 12 tu, aper citerrrr....takat ni belum berubat mane2 lagi...cuma usaha sendiri jer dulu....

Anonymous said...

sabar la...klu ada rezeki x ke mana. byk2 kan berdoa, minta di percepatkan zuriat.

antalya said...

moga2 tepat ramalan dia tu..bisul kat mata tandanya nk dpt cahaya mata..aminnnnnnnnnnn

RaFFLeSiA MeRaH said...

ANONYMOUS --->>>

memang tiap masa doa mintak tuhan makbulkan doa kami tuuu...insyallah, tuhan tu maha mendengar maha mengetahui dan masa mengasihani setiap hamba Nya...

---------------------------------

ANTALYA --->>>

hiksss....tu lah, akak ckp gak kat dia, mujur2 masinlah mulut abg ni....idea dia ni kdg2 kita x jangka jerrr...tetiba jer kuar idea tah hape2 dia tu....

Masy said...

takpe2 insyaallah nanti ade laa tu huhuh

[yAN!e][pUTraJAya] said...

yanie pun teringin nak ada cahaya mata sendiri....

cuma lom ada calon utk papa jer..

he he eh...sebab yanie lom kawin...

ish...bila la nak kawin nih ek..

eida.. said...

salam kak.. nasib kita sama.... ida 3 dis ni genap 2 thn kawin... dah 2 kali misscarriage.. bila kawan2 dapat anak, or pgnant kdg2 menangis sendiri... kalo tak dah 2 anak kami... tp tuhan belum nak beri.. yang pastinya dia ingin menguji... dan kita harus tabah dengan ujian ini... insyaallah sampai satu masa Dia akan beri jua... insya allah amin...

su said...

salam kenalan...su dah add link blog rafflesia merah ni dah!siap jd follower lagi..jgn marah ek!hehe..


mcm su da masuk 7 thn da tanpa kehadiran cahayamata...mcm2 yg su tempuh...sedih...kecewa...mcm2! org nampak kita ketawa...dlm hati siapa yg tau...

kalau su kat skolah....dok kantin mkn sama2 dgn kawan...diorg cite pasal anak2 diorg...sronok dgr! tp dlm hati....menangis...bukan su x usaha...cuma kita xde lagi rezki dr Allah kan...

kita sama2 bersabar yer...(kuar airmata!uhuks!)

CuTeMiUt78 said...

emm.. betul kot pe yg laki ko cakap tu.. tak per la.. usaha lagi.. insyallah ada rezeki ko..

ija said...

salam kenal..insyaalah..masin la mulut dia hendaknya..mudah-mudahan akak segera memperoleh cahaya mata sendiri..doa ni utk saya juga..winkkk...

zino said...

inshaAllah satu hari nanti di makbulkan doa dan hajat tu..

KV said...

insyaallah ada rezeki dariNYA.

13may said...

insyaALLAH...nanti ada rezeki..

jgn putus doa :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

MASY --->>>

insyallah...mudah-mudahan yerr...

-------------------------------

YANIE PUTRAJAYA --->>>

takper laa...rezeki memasing, tuhan nak bagi sekejap ajer dh dpt, apepun percaya pada qadak dan qadar tuhan...

-------------------------------

IEDA --->>>

betul tu ida...tuhan nak menguji hambaNya, samaada sabar ataupun tak....apepun kesabaran tu la yg menguji samaada kita ni beriman ataupun tak....

----------------------------------

SU --->>>

oooo ye kerrr...itula, apepun kita bersyukur dgn ape yg tuhan bagi pada kita...mcm su pun kena bersyukur, ader org lebih 10 tahun pun lum ader anak...bila kita redha, kita dah terima ape yg tuhan takdirkan buat kita....

-------------------------------

CUTEMIUT78 --->>>

insyaallah...mudah-mudahan masin la mulut suami aku tuuu hendaknya, tapi kalau x masin pun takperla, mgkin lum masanya lagi tuhan nak memberi rezeki itu....kan...

--------------------------------

IJA --->>>

salam kenal jugak...mudah-mudahan doa2 kwn blog pun akan jadi semangat utk akak...

--------------------------------

ZINO --->>> KV ---->>> 13MAY --->>>

thanks byk2, doakan sy selalu...

KEKASIH 'ATOK' said...

Sis jgn sedey2 ye.. mungkin rezeki akan datang tu.. sis banyakkan makan asid folik.. doktor kata asid folik tu bukan dah mengandung je baru makan..tapi yg tgh cuba nak ngandung pon buleh makan.. kawan saya dah cuba dan menjadi. tapi better akak ngan abg sama2 pegi klinik.. tgk kat mana kurgnya.. kdg2 kedudukan rahim terlalu tinggi pon masalah jugak kak.. kita cuba yang terbaek.. :)

nizza-abira said...

Berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul...

I know what u feel, sis!

haJa*darLingZ said...

semoga tabah ye..insya-allah ada rezeki tu nnt.cuma lmbt or cpt je..take care

rosmona said...

SALAM...minta izin menyinggah kat sini.. sabar la kak, saya pon masuk 2 tahun menunggu baru dapat..mmg sakit n kena bykkan sabar..kite jgn henti doa dan usaha yer..insyaallah, sampai masa rezeki akan tiba..

Shasisa said...

InsyaAllah.. Rezeki Allah x kemananya.. cuma kena lebih bersabar je la kn..

Yatie said...

Insyaallah .. ada rezeki adalah tuh, yg penting jgn tensen2 .. :)