17 November 2008

Hujung Minggu Yang Santai...



ahad smlm x kemane-mane pun...
kegiatan menyantai n mengemas umah...
tgk ye puan2...akulah yg tukang vakum kapet tuuu...
hiksss...senang ajoorrkkk keje aku...
ooo...bilik air tu part somi aku lerrr....
dia tgh rajin tu jgn ditegur-tegur okekkk...
siap baring2 lagi dlm kolah tuuu...
mcm acara renang kupu2 xdak air...hikss...
pas vakum kapet dpn kapet blkg...
acara lekat cadar kat tilam pulak...
hohhh....segmen ni kena berdua...
kalo wat sorg2, alamat sesak napas ler haku...
tilam somi aku beli ari tu tebal @ berat...
x terdaye dek aku sorg ngangkatnyerrr....
so...tu la cadar yg baru dibasuh...
cadar lain seme antor dobi x berambik...
hahahaha....kedai dobi tu lombapppp....
sblum raya antor, smpai la ni x siap2 manjang...
satu gambar lagi tu pulak....gmbr halaman umah...
dah terang laa tu...kalo x umput sampai ke buku lali...
sabtu ptg ari tu jemaah yg biasa ratib kat umah tu wat keje...
wat keje mesin rumput selepas ujan...hahahaha...
ingatkan x jadi, rupanya leh gak mesin time tanah lecah2 gitu...
oklaa kan...lapang skit laman kitorg tuuu...
sejuk mato den nak mandang...
haa...satu citer lg...nmpk wira itam tu dak?
tu keter somi aku...dah 2 bulan x bergorak...
maklumla, pi keje naik motoroooo....hehehehe...bahasa pe tu?
2 minggu lepas dia nk idupkan enjin... tup2 bateri kong...
so...tersadai smpai la ni....
time diorg nak motong rumput kat situ...
kena la nolak keter tu ke dpn skit...hehhhh...
ni biras aku ler citer (somi akak ipar aku)...
mula dia tanyer aku, awie ader langgar kucing ker?
hohhhh...tercengang lerr aku....
dia kata ader bangkai kucing kat blkg keter tu...
huhuhu...tp mustahil ler laki aku langgar kucing tu...
sbb keter tu x penah bergerak....pk pk pk pk....
ooo...mgkin la kucing tu dh nak mati n dia cari pot kat situ...
katanya dah tinggal rangka...ooo...tragis sungguh kematiannya...
akhirnya biras aku tu pi tanam rangka kucing tu lerr...



ni menu mkn tghari kami smlm....
asam rebus ikan kembung + kcg bendi...
goreng ikan (x tau name...hehehe), ulam timun...
sambal ayam dan goreng lg ikan bawal...
(tp dh licin xdak dlm gmbr) sbb berebutkn bawal garing itewww...
simple ajoooo lunch kami berdua smlm....
gambar mngga muda cicah kicap tu dh tggl skit...
dh tinggal separuh somi aku tibai...
huhuhu....suka asam gak rupanya lelaki sorg ni yerr...
x nyangkaaaa sungguhhhh...

19 comments:

antalya said...

hubby suka cicah mangga muda...aminnnn harap2 ini petanda si isteri bakal berbadan dua..aminnn lagik skali

RaFFLeSiA MeRaH said...

ANTALYA --->>>

akak dah dpt rasa dah yun nak komen cenggitu...time taip entry tadi dah rasa mesti ader yg komen mcm tu...huhuhu...x nyangka pengomen pertama rupanya...hahahaha....apepun akak tolong amin kan same....

ILA said...

Aku cadangkan padang tu buat main badminton..kau main dgn suami kau lerr..
best tuuu...
bley kluar peluh:D
mehhh..dtg blog aku..bukan mangga muda jerr..mangga dah masak pun ada:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

ILA --->>>

boleh ajer kalau betul2 nak main tapi masalahnya kalau dah name cuti tu, kalau x meronggeng keluar, duk perap jer dlm umah x kuar2...huhuhu....

CuTeMiUt78 said...

wah..tu bukan santai tu.. tu bantai mengemas namanya.. ko tak ambil gambo laki ko berenang gaya kupu2 tu ke.. oh.. laki ko suka makan mangga muda.. eh ke ko ada apa2 kot...

DYLA said...

sedap tgk cicah tu...

comel ar hadiah kawin cadar munge2 tue..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ko punyer menu mesti ader ulam kannn

cikdinz said...

apsal lah dibiar kan keter tu tak start langsung. kan dah kong...

edyan7 said...

hahaha... adik kucing mati pulak... tapi tak de bau ke? hmmm... rajinnya suami isteri rukun dan bahgia mengemas umah...

iman_qaisara said...

syedapnyeeee uhhuuhhuuh

eida.. said...

wahhhh syok cuci kemas umah bersama-sama bila dah siap pun leh santai sesama kan...

RaFFLeSiA MeRaH said...

CUTEMIUT78 --->>>

memang dedua cari bantal la pastu, badan dah ponekkkk...huhuhu, mane de lagi, x tau la kot2 dah ader tp aku x tau...hehehehe....

------------------------------

DYLA --->>>

dah mkn lagi sodapppp...ooo, tu kwn yg bagi, dpt dua hadiah kawin berupa cadar, memang suka sgt pakai cadar tuuu....

-------------------------------

lovelyzz --->>>

memang aku membesar dgn ulam ulaman, nenek aku, mak aku memang dah ajar aku dari kecik mkn ulam, memang sampai skrg la aku suka mkn, tu pun aku dah jarang2 mkn ulam berbau cam petai jering tu, sbb somi aku kureng skit mkn ulam cenggitu...kalau aku bujang dulu, leh kata tiap kali aku mkn nasi aku nak cari ulam mcm tu...

---------------------------------

CIKDINZ --->>>

biasalah...suami sy tu jenis balik keje dah mlm, memang sampai umah x kuar2 lagi dah sampai ke mlm...ari minggu ekk? ntah nape dia x penah idupkan enjin keter tu...hehehe...takdok jawapan utk soklan cikdinz tu lerr...

---------------------------------

EDYAN7 --->>>

lame x jumpa yer yan, akak pun dah lame x round kat blog yan skrg ni, ooo...sbb x penah pegi kat area keter tu la yg x tau ader bangkai kucing tuu...duk perati keter tu dari jauh ajerrr...time rajin berkemas jer yan, kalau time malas tu, rela merayap tah kemane....

---------------------------------

IMAN QAISARA --->>>

yg mane sedap tuuu? hehehe...

---------------------------------

EIDA --->>>

memang menyeronokkan, bukan sbb apepun, sbb kerja kita ader org tolong buatkan...bahagia hidup ketika tu....x kan lupa la sampai bila2...kan, kan....

----------------------------------

zino said...

hidangan tu nampak mengancam..

su said...

adeh! terliur su membace nyer!!!heehehehe...

lavender said...

uhuhuh lecor lidah tgk buah mangga tu kak.. adehh la...

Nurmala said...

heee.,..
pakai cadar kahwin ek..

Nurmala said...

awak, kita link awak ek..
kita x-change link nak???

RaFFLeSiA MeRaH said...

ZINO --->>>

kalau dah terancam tu bahaya kalau x mkn...hehehehe....

---------------------------------

SU --->>>

terliur ekkk...sabar ajer laa...

---------------------------------

LAVENDER --->>>

pi cari buah mangga muda cepat2, kang kempunan lak...hikss...

---------------------------------

NURMALA --->>>

bolehhhh...takde hal nyerrr, huhuhu...cadar hadiah kawin tu kena pakai, baru la berkat utk si pemberinya...hiksss.....

[yAN!e][pUTraJAya] said...

lari topik sket ek kak...

pandai akak edit gambar...hehheheh