03 November 2008

Kerja Sabtu Ahad & Perang....

sabtu pagi kul 8.30 am dh otw ke ampang, nak settle kan langsir yg belum abih lg tu...dkt kul 1 pun lum siap2 lg, rasa dh x larat menjahit, sib baik mak aku tolong same...suami kata blk lewat pun takper, kalau boleh nk siapkan jugak langsir tu, huhuhu...haru betul...last2 kul 6 baru bertolak balik umah...sampai2 umah tgk suami aku dh pegi rawang pi gunting rambut, kat meja mkn tgk2 polistrin kosong tinggal tulang ikan jerrk...hiksss, sian dia...isterinya x buatkan lunch utk dia sabtu tu...nasib la yerr...mgrib dia sampai dgn rambut yg dah pendek...hikss, mcm budak2 jer muka dia tiap kali potong rambut...mlm tu buat mihun goreng jerrr, aku xde selera pun, last2 tgk jer suami mkn...(ooo ye...selasa tu aku kena sakit perut yg teruk...ni sakit org pompuan la, jarang kena, kali ni baru 3 kali kena pun, rabu tu aku terus cuti sbb badan lemah2...mlm jumaat tu pulak tah nape sbb x mkn sgt dah 2 hari, mula la angin masuk dlm badan, x lepas kuar lak tu, jenuh nak tido mlm tu, last2 kul 12 tgh mlm, dia wat hal buang2 air pulak...siap muntah2 pulak tu, huhhh, baru la boleh tido dgn aman...legaaaaa....)

pagi ahad pi beli sarapan kat pasar pagi, sarapan kuih jerrr...pastu terus siap2 masak nasi, buat ayam sambal dgn udang masak lemak cili api cmpur kcg pjg, lupa nk snap gambar...pastu terus buat keje pasang langsir...suami aku pulak nak cuci cermin tingkap...tapi stop lunch dulu...pastu baru sambung...bermula adegan bergaduh, huhuhu...mula dia mintak aku lap tingkap yg dia dah cuci tu...tahla, aku penat tul masa tu...mcm x larat jer...buat pun mcm cuci x cuci jer kot...last2 dia kata suruh aku tido dia boleh buat...hahh...dah marah la tuuu...dh mcm tu jgn ditegur laa, kena la buat hal sendiri...aku pun wat keje kat dapur, lap tingkap kat dapur, cuci bilik air....dah settle semua aku senyap masuk bilik iron baju pulak...tgk2 dia masuk bilik amik wallet duit, terus bwk keter aku tah pi mane tah (biasa mesti bitau aku nak gi mane...tapi aku agak dia pi bank and terus isi minyak keter...agak2 jer la ni kat paler otak...hahahaha), stgh jam pastu dia balik...aku intai dari tingkap bilik, tgk2 dia cuci keter aku ngan cuci motor dia...hahaha...dlm2 marah aku tu, nak jugak dia cucikan keter aku...lega rasanya...tapi perang tetap perang lagi...kul 6 aku siap2 mandi dan lepak kat dpn tv sambil baca paper...huhuhu...ader org merokok pun kat luar umah ptg smlm....pastu dah siap mandi, dah siap smbhyg magrib leh guling2 atas katil...maka si isteri ni pun nak menamatkan perang yg dah lame sgt rasanya...hahahaha, pi ngendeng2 kat si suami tanyer nk mkn nasi ke tidak, dia jwb...masak ajer laa....hahhh, dah ok dah kot...aku tgh masak2, ader org dah bangun ngadap tv sambil merokok...wekekeke....lepas mkn, ngadu2 sakit pinggang, aku jwb, byk wat keje siang tadi...dia gelak2...x sampai ati, volunteer jer la nak ngurutkan pinggang dia tu...alaaa, urut apepun aku x tau, takat picit2 gitu gitu jerrr pun, hehehehehe...tu la citer aku....ooo ye, memang smlm tu dia pi bank n isi minyak keter, mlm td dia hulur aku duit utk bayar bil2 and pagi ni aku tgk penuh keter aku dgn minyak petronas tuhhh...ahahahaha...thanks my hubby....love u....hiksss...

15 comments:

CuTeMiUt78 said...

keh..keh..keh.. biasa ler tu.. lumrah rumah tangga kan.. gaduh2 manja tu namanya.. heh..heh..heh..

aNIe said...

Hehehe...rafflesia...tu perang2 manja tu...biasalah ye...bila bergaduh ngan suami mana boleh lama2...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

haahh...gaduh2 manja aposlahnyerr....rajin somi hang erkk..

ILA said...

Kau ni nak pindah umah baru @ saje2 jer nak tukar langsir ??
ehhh..kau duk ampang ye??
familiar tak tmpat sna???hmm~~

RaFFLeSiA MeRaH said...

cutemiut78 --> hikss, yer la tuuu.....manje ekk...

kaklady --> tu arrr...paling lame pun 1 hari...tidak pun stgh hari jer...

lovelyzz cornerzz --> time rajin gitu lah dia...

ila --> ampang tu tmpt aku masa hidup bujang dulu, la ni pun kerap gak ke sane, puterisatu still tinggal di sane....

zino said...

itu nama nya gaduh2 bawa bahagia.. hehe kiranya asam garam berumah tangga lah..

RaFFLeSiA MeRaH said...

zino --> asam ngan garam jer ker? kunyit x yah buh ke zino? nanti x kuning x menyelerakan pulok...hiksss....

PuteriSatu said...

hiks...mana gambar ngurut pinggang??? lupa nak snap gak ke..??? laariiiikkk.....

YanDarwisy said...

Aceceh...gaduh2 manja gitu. Minyak dah penuh pun tarik muka lagi ker?

iman_qaisara said...

ekekekeekek klaka laaa... perang2 manjesss gittewww...

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterisatu --> takde maknanya aku nak snap gambar aku ngurut tuuu, nanti org ingat aku ni tukang urut lak...hehehehe...

yandarwisy --> mane ader tarik muka, lum tau minyak dh penuh pun dah ok...hehehehe...

iman qaisara --> hehehe...memang saje nak memanje...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

romantiknye

RaFFLeSiA MeRaH said...

siti bum bum --> hiksss...romantik ke gitewwww??

antalya said...

sonok baca citer akak

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya --> thanks sbb sonok baca...len kali nak baca citer yun pulak gaduh somi isteri...hahaha....