21 October 2008

Menu Berbuka Mlm Tadi...



jgn terkojut tgk menu aku mlm td...
2 menu cuma beli, buah betik ngan papaya tu pun dah tentu la beli...
roti jala tu ehsan dr meeting kt opis ptg smlm...
ayam smbal dan daging masak lemak tu yg kelmarin punyer...
haa, ni menu masak sendiri arrr....bkn beli okek...
just panaskan jer, nk buang syg lak...
yg dlm periuk tgh rebus pulak, tu labu nk wat cekodok...
tapi perut dh kyg, siap2 bancuh tepung, simpan dlm peti ais...
insyallah, ptg ni tinggal goreng ajer...
ooo ye, lupa nak snap gambar sup daging aku...huhuhu....
buat pun dah kul 9 lebih...suami aku request nk buat bersahur...
nak x nak buat la jugak...
bukan ape...just utk memenuhi selera suami sendiri...hikss...

ekceli mlm td mkn sensorg ajer, suami aku blk lewat...
mkn pun lalu x lalu, selera x selera....
biasalah, kalau dh mkn sorg2 memang camtu arrr...
apepun ari ni aku still berpuasa lagi, insyallah...
kalau abih ari ni, tinggal 3 hari lagi...
sempatlah kejar syawal nampaknya....k la...tu jer nk update...

24 comments:

haJa*darLingZ said...

wahhhh...bnyknye makanan...pepaya tu my peberet...bkn citer pepaya okeh...huhu

Masy said...

fuh dah mcm org berbuka time puasa bulan ramadhan hehehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

haja --> mkn byk pepaya, leh lawaskan pembuangan kita..sure berjalan lancar proses tu nanti, huhuhuhu...

masy --> hiksss...tul tul...

@yue said...

huu..mmg nmpk punuh mejanya....

RaFFLeSiA MeRaH said...

ayue --> x penuh sgt arrr, tu baru separuh meja jer aku snap....

DYLA said...

banyaknya menu buka....

sendat peyot nnti..

antalya said...

fuhh byk giler

RaFFLeSiA MeRaH said...

dyla --> memang sendat pun dyla, mengah, org pahang kata seéh...hikss...

antalya --> jgn org nyer gilerrr sudahhh...

HappyIrfa said...

sama2lah kita berpuasa.
posa ganti ke posa 6?

Jue Hairul said...

wah byk lauk..best best

ayumkay said...

perghhh makanan punyalah banyak alih2 makan sorang jer..huhuhuu sabor jelah. cepat2 kejar jgn sampai ketinggalan syawal :P

akak dah raya dah dik :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa --> puasa 2 in 1 jer la senang...

juehairul --> boleh arr tahan bestnyer...tapi sbb mkn sorg2, yg best pun jadi x brape best...hikss...

ayumkay --> tu la pasal kak, nak wat camane dah abe kena keje...sy ni pun takat ter'raya'gak ni...tu pasal straight jer sy pose kak...

ILA said...

terrrkezuuuutttt akuuuu
dtg siniiii...terasa bergelappp jerrr..
rupanyaaa..kau dah tukar walpaper..
ehhh..riz!!
next time snap gambor tu..dekat skit lerr...at les aku bley nengok makanan tu lebih dekat..skurang2nya aku dpt cium bau gak lerrr;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

ila --> owhhh, kalau gambar tu besar, boleh kuar bau ka? huhuhu, ko belajar kat mane yerr? leh bitau aku...hiksss...

Yatie said...

erkkssss, makan berdua aje ke? meriahnya menu ...

aNIe said...

RM...amboi...banyaknya juadah berbuka...berselera nampaknya...tapi selalunya bila berbuka minum air makan sikit aje dah kenyang...

RaFFLeSiA MeRaH said...

yatie --> berdua lagi takat ni, x tau la kot2 tetiba ader org ke 3 kat dlm ni, memang suka sgt la aku, lagi ramai, lagi meriah...hehehehe...

kaklady --> memang betul pun kak, tapi sib baik la skrg musim ujan ptg2, haus tu kurang skit la nak banding cuaca panas...

kasihlatifah78 said...

uiiiii ...penuh makanan...berapa org punya stock tuh???

Purpleheart said...

Rm, wat kenduri ke apa ni? makan papaya kang jadi pepaya lak, hihihihi...

RaFFLeSiA MeRaH said...

kasihlatifah --> 2 org jerrrkk, hehehehe...tp mkn sorg2 time berbuka tu...sahur baru la berdua...

suepurple --> hehehe...pepaya pun x penah nengok...

puterikurekure said...

wah! banyaknye laukkkkkkk!!!!!!!

semalam kite makan sup ayam ngan macaroni goreng jek.

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterikure2 --> sedap la tuuu makaroni gorenggggg...

CuTeMiUt78 said...

amboi.. makan sorang.. cam makn 10 org.. byk nya makanan

RaFFLeSiA MeRaH said...

cutemiut78 --> hiksss...campur anak tekak, anak rambut, anak mata, anak panah bagai...huhuhu...