20 October 2008

Posing N Beraya Lagi...





hiksss...
dedua ni sakan lak bergambar cuti weekend baru ni....
yg gambar aku lak, cam syok sendiri jerrrrr,
maklum lerrrr snap gambar muka sendiri...
apepun best gak posing2 ni kan...
k la, nk citer kisah sabtu ahad...

sabtu..
pagi cuci baju cuci segala bagai...
tunggu puterisatu dtg umah tumpang mandi...
umah depa xdak air...
tu yg sempat amik gambar aqilah menakal kat umah aku...
nak bagi dia ralit, bwk dia naik buai luar umah...
kalo x, x larat nk kejar dia...
huhuhu...
kul 2 gerak ke keramat umah member wat mkn2..
aku naik satu keter ngan mak aku...
puterisatu 3 beranak kat keter diorg...
kul 3.30 baru smpai umah member...
sesat marat gak laa...
mkn mee kari, mkn nasi impit, mkn kuih raya...
berrrrrkkk...kyg perut...
kul 4.30 baru gerak balik ke sg. penchala...
puterisatu ngan mak aku terus blik ke ampang...
kul 5 dah sampai umah...
suami aku pun dah balik keje masa tu...
pas solat asar, kul 5.30 gerak ke kota damansara...
umah abg ipar wat mkn2...
mampu mkn pun takat nasi tomato stgh senduk...
memang x larat betul dah...
gitu gini dah pukul 6.30...
gerak pulak ke umah adik ipar kat area situ gak...
mkn meehun sup jer kat situ...
padahal nasi lemak ader, nasi impit ader...
segala kuih muih karipap, seri muka semua ader...
huhhhh...x larat, x larat...
pas magrib terus balik umah...

ahad...
sarapan pagi kat kedai mamak...
mkn roti canai 2 keping...
last2 yg sekeping lg share 2 org..
blik umah masak ayam sambal ngan masak nasi...
kot2 suami nk mkn...
kul 12.30 mata memasing dah lalok...
dua2 terbongkang kat sofa dpn tv...
sedar2 dah pukul 2, panasss...planning nak ke kajang...
pas mandi, pas solat, tunggu suami mkn nasi dulu,
pastu terus gerak ke kajang...
kul 4 lebih sampai sane...
menu mee bandung, mee soto, nasi impit, cocktail
berrkkk...kyg lagi...
gerak ke bandar sunway pulak...umah member wat mkn2..
sampai sane kul 5.45...
menunya nasi pulut, laksa penang, laksa lemak...
dan kuih muih segala...
aku pun mkn nasi pulut kuning dgn laksa jerr...
lelain x leh masuk arrrr...
tapi yg haru balik umah mlm td duk tibai nasi gak...
hahahahaha.....
kul 10.30, mata dah x tahan, tido...

12 comments:

CuTeMiUt78 said...

wah..penuh betul aktiviti makan dan makan erk.. camni blh bertambah ler berat ko.. cantik arr gambo2 tu.. ko buat camne erk..skee tgk..

RaFFLeSiA MeRaH said...

cutemiut78 --> selagi masih di bulan syawal, selagi tu la aku dpt mkn preee...huhuhu...guna photoscap, nanti ader masa aku ajor ko yerk...

ILA said...

HU ALA AIIIIII!!!
KENYANG GILA KAU YEAKKKKKKK!!!!!
aku ni...layan sgat mkn2 since bulan posa til now..sementelah byak jamuan raya.berat dah naik 3 kg lebih..
muka pun dah chubby...
aduiiiiii!!!!
sakit hati tuuuu..huhukkk

RaFFLeSiA MeRaH said...

ILA --> jgn la sakit ati sebab dek badan chubby ko tuuu...yg penting sihat, nanti takdela org kata, suami ko bagi mkn x cukup...huhuhu...

Masy said...

lagi mau makan nasik padahal nk kuar gi open house tu heheheh

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy --> suami akak memang camtu, kalau satu hari x dpt nasi, memang x kenyang betul katanya....isterinya ni pun ape kurangnya...tgk tu, balik umah cari nasi jugak...

antalya said...

posing jela kak..xde sape nk melarang..wat koleksi gambo sendiri byk2 ye

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya --> hehehe...tu arr, dari x suka bergambar, elok lak jadi hobi pasni...mane pegi, lame x nampak...

YanDarwisy said...

Amboi...senyum meleret akak. Senyum hujung Syawal ker? Makan selagi boleh tapi jgn terlebih muatan...

eida.. said...

posing jgn tak posing kak oiii.. heheh... sakan beraya lg kan... this week last lerr open house kan...

RaFFLeSiA MeRaH said...

yan darwisy --> tu sengih di pagi hari...huhuhu...

eida --> haá, last raya, takat ni lum ader jemputan lagi kat memaner....

haJa*darLingZ said...

arossss posing ye x...