22 October 2008

Cerita N Gambar Mlm Tadi Pulak...



sblum bayar bil maxis, merata tmn tun kitorg round pi cari kedai kek...huhuhu...ni gara2 isteri awie tingin mkn kek, 1 slice pun jadi la bang...dh bitau awal2 ptg smlm...



ni resit dia...huhhh, mahal rupanya 1 slice tuh...ingatkan 4 ringgit lebih kerrr, 3 ringgit lebih kerr....tau camni, pi beli kek secret recipe lagi bagus...



ni la rupa kek nyer...jenuh nak milih...mula nak beli 2 slice, tapi duk pk2 suami aku bukan jenis suka kek sgt pun...takat sesudu dua pun dah cukup bagi kat dia...



tgk haa....x sampai 2 minit dh tinggal byk ni, aku 4 sudu, suami aku dah tentu 2 sudu...huhuhuhu...best best....memang sedap rasa dia...



meroyan aku kuar duit sampai 200 mlm td kat mesin maxis tuuu...uwaaaaaa, rasa nak potong jerrr line broadband tu...tapi sebenarnya lum puas lagi ader intenet kat umah ni....nengok la, kalau dah jemu nanti x yah pakai jerrrr....tgk resit maxis tu, satu 150.00 (utk maxis), satu lagi 50.00 (utk bil fon maxis aku)..



ni pulak menu mkn mlm td....bolehla tahan, resepi pertama kali cuba, sotong goreng tomyam, rasa boleh tahan tapi rupa x berape nak cantikkk....x sempat nak snap gambar dia ajer sbb masa tu henpon nyer memory dah penuh, malas nak delete gambar2 yg ada....berkkkkkk....kygggggg dua2 org....



ni lak muka tuan umah posing2 lagi time mula2 sampai opis td...hikssss, best gak tayang muka kat blog ni selalu2 kan....

20 comments:

CuTeMiUt78 said...

wah.. sedapnya kek.. klu aku tak cukup 1 slice tu.. paling2 pun 2.. resit maxis tu utk pe erk.. bila nak ajar aku buat photo cam ko..

RaFFLeSiA MeRaH said...

cutemiut78 --> sekadar nak merasa jerrr pun...resit tu bila kita pi bayar kat mesin kiosk tu, dpt la resitnyerrrr...mcm kita bayar kredit card la jugak kat mesin bank tu ha....

DYLA said...

kak mahal kek tu serupe dah SR... sedap tak?

kak, entry asik makan je.. tpi akak maintain slim giteww...

PuteriSatu said...

OIT...sense...cam kedai ubat cina jek..wekekekek...

ILA said...

Salam riz!!
Tak dpt kek aiscreamnya ke???
kalau aku ..paling best secret recipe punya..aku beli yg low kolestrol.
amboi2!!!!! posing abis kau main2 dgn hp tu yeakk..
kalau wajah aku letak kat blog mcm kau ni...abislahhhhhh!!!siap ada org umpat aku kat blog dia.

entah napeee..tak abis2 org nak dongki:(

antalya said...

uiks..apsal yun xpenah kepenuhan memori kat fon pon..padahal fon sama

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

amboiii...ko ni ngidam klah org peknan la plakkk...hehehehe....ermm..kalau pk psal maxis mmg sakitt...tensen jerkkk..klau den tau...awal2 dh pkai prepaid jerkkk...satu lagik nk komennn...rajin tul bini org nih msakkk...byk tul lauk nyerr..sib baik bkan sebelah umh..klau x..leh la den tumpang skali mkn....hihihihi

Biarlah rahsia said...

lama tak tinggal komen kat sini...
sedapnya mkn mlm dia...
dulu2 sebelum ada anak...masak sampai 3 4 menu...skrg dh ada anak masak takat 2 menu jea...tunggu hari minggu br masak lebih.

bie.

Purpleheart said...

Isy tengok je pun dah boleh teka mesti sodap punye.. apatah lagi kalau dapat makan.. laaaagi la sodap..

cuba gi lagi taman tun tu kat blakang kedai selkom, ada kedai piza canada, sedap gak piza kat situ..

RaFFLeSiA MeRaH said...

dyla --> sedapppp sgt, x cukup 1 slice sebenarnya, hikssss....slim? kalau tgk bebetul xde slim mane la dyla...

puterisatu --> wekekeke...kat tmn tun x der name kedai ubat camtu aihhhh...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ila --> ooo...ader kek yg jenis low kolestrol ekk, x tau lak aku...ishhh, aku x suke betul kalau manusia tu ader sifat dengki mendengki nihhh....x senang idup org camtu...

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya --> ntah la yun...akak ni x berape nak mahir lagi sebenarnya bab2 amik gambar guna kamera hp akak ni...file gambar tu pun berterabur duduknyerrr...muehehe....

RaFFLeSiA MeRaH said...

lovely corner --> kalau mkn byk aku ni betul2 sbb peknen, memang aku syukur la sesgt nko...ne tau kan, kot2 rezeki lepas raya...hiksss, alaaa....rajin x rajin, tekak aku sendiri ni memang nk mkn same jugak sebenarnya...

RaFFLeSiA MeRaH said...

biarlah rahsia --> rasa mcm penah dengar jer blog ni, try bukak, x leh la pulak...huhuhu....memang betul pun, kalau dah ader baby, masa utk baby tu dah separuh dari masa yg ada skrg ni...x dpt nk bayangkan....

suepurple --> ooo ye ker, sebaris la tu dgn kedai cake sense tu yer, mgkin blkg kedai kek tu la kot kedai yg sue maksudkan tu...nanti la, lain kali rm try tinjau kat situ...

akumasihdisini said...

makan kek yer...tak yah aku yer...apasal ko selalu tepek gambo...malas nak tulis laa tue...pakai tepek gambo jer...

RaFFLeSiA MeRaH said...

akumasihdisini --> pertama, memang betul ckp cikgu tu...kedua sbb aku baru beli henpon ade kamera...senang dh nak tangkap2 gambor...dulu2 duk gilir2 pakai kamera digital dgn puterisatu...skrg ikut suka ati aku lerrr nak snap gambor pe pun...boleh terima dak alasan aku tu?

eida.. said...

uihhh akak teringin sgt nak makan kek tu.. ehem... ehem... cam ngidam jek.. hhhhihihi

RaFFLeSiA MeRaH said...

eida --> mudah-mudahan memang betul la ngidam kan...kalau x betul, frust lagi laaaa....mmmm...

nizza-abira said...

wah! meriah gitu dgn ntry mkn2 ni..
berselera ajer nampak...
okey ke kak pakai line broadband ni?

RaFFLeSiA MeRaH said...

nizza abira --> takat ni ok lagi, x der masalah pun...kalau problem pun x lame sgt....mgkin line yg problem nyerr...