01 August 2008

Yeyyy...Dpt Adiah....


balik keje singgah kat taman tun, ingat nak kuar duit, tapi parking jauh ler pulak kena jalan kaki, takper arrrrrr...kebetulan park dpn kedai secret resepi, huhuhu, nonong2 masuk dlm kedai...terus beli kek ngan pai...ingat malas masak jer mlm td.... tapi x leh arrr, awie tu sure nak mkn nasi gak....mlm td menu nasi putih + ayam masak lemak cili padi kuning + sambal sotong + goreng taugeh + pencuci mulut kami mlm td buah dokong dgn buah durian x abih kelmarin, tu pun x abih gak durian tu, simpan dlm tupperware taruk dlm peti ais...kalau dah masak nanti, leh arr buat tempoyak...huhuhu....gambar2 menu mlm td lupa nak snap gambar...


resit bil...


ni la dia sheppard's pai...


tgh mengentam, ader daging kat dlm dia....aku mkn time sampai kat umah ptg smlm sblum masak, tapi x abih gak sampai ke pagi ni sbb aku tersorok dlm peti sejuk, lupa nak bagi awie rasa...huhuhu...betuah punyer bini...


kek chocolatechip walnut ni mkn same2, tapi x abih pun...sbb dua2 dah kyg mkn nasi, pagi ni bagi awie bwk bekal gi keje, aku bwk pai yg x abih smlm...


pas mkn, tgh cuci2 pinggan mangkuk, gelas sudu semua, awie kuar kat garaj, ntah...ingat nak merokok ker, amik angin kerr, biarlah dia...wat keje x pandang kiri kanan arrrr, dah settle semua, terus pi kat sofa nak lepak same2 ngan awie...tetiba tgk2 kat atas meja ade bungkusan bebalut cantik, siap ader riben lagi, huhuhu....(memang tghari smlm dia dah sms bitau ade something for me, hehehe...) mekacih abangggg, tgk dia sengih2 jerrrr...


jenuh nak bukak ikatan riben tu haaa....huhuhu...


huhuhu...kotak perfume rupanyaaa....wawaaaaawaaa...pandai dia cari ape yg aku suka pakai dan suka kumpul....jenama vert delice by paris, bila aku tanyer dia beli kat mane...jawapannyer, KAT PARISSSSS...hah, sudah arrrr....malas nk tanyer lebih2..so, bukak cepat2 nk tgk isi dlm dia...haaaa, cantikkkk....


haaa....ni la isi dlm kotak ijau tuuu, cute jer botol dia....terus awie suruh aku semburr kat tgn, kat leher...huhuhu, nak sembur kat dia, x nak lak...dan sememangnya awie x suker perfumeeeeeee, okkkkk....




skrg aku dah ader 3 botol perfume yg aku suka pakai...shreeettttt, pagi ni aku nyembur perfume yg dpt mlm tdi....smgt nak gi keje pagi ni...huhuhu...

32 comments:

antalya said...

wah wah wahhh org tu dpt perfume. sonok kemain ye. tp lawak ar abg awie pi jwb beli kat paris tu. sure dgn muka slumber dia je kan ekekeke

cutemiut78 said...

amboi...bukan main lagi ler...cikngah ni dpt perfume ya..
best tu...emmm..bagus ler tahu citarasa bini tersayang...

mama ranggie said...

lomantik lor cik abg tu...jeles aii tau!hehehe...

~dyla~ said...

suker la tue dpt perfume... hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya --> tu arrr, selamba jer dia jwb beli kat paris...

cutemiut78 --> ekekeke...pasni cik ngah aqilah memang asyik wangi jer laaaa....

RaFFLeSiA MeRaH said...

mama ranggie --> time romantik tu jarang sgt ler mama...tapi kalau selalu sgt romantik pun x best gak kan...

dyla --> sukerrrrrrrr....

cikdinz said...

aduh, pantang tul tengok secret recipe ni. rasa mcm nak nyam-nyam jer...

RaFFLeSiA MeRaH said...

cikdinz --> memang pantang nampak la tu, yer cik dinz...hehehe...dh dpn mata memang nyam nyam la jwbnyer, nak2 pulak hak sendiri...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

wahh..nk suh bini dia wangi2 ari2la tuhh...ekekeke

nizza-abira said...

wah...dpt adiah perfume lg...
last niza dpt perfume dr hubby ni masa zaman bertunang...
la ni lom lah lagik... :(

RaFFLeSiA MeRaH said...

lovelyzz cornerzz --> hikhikhik, tu la pasal...nak kena sembur perfume tu tiap2 masa la pasni, nak2 time dia ader same...kan...

nizza-abira --> alaa, akak ni pun second time dpt, pertama kali time kawin dulu, suami buat sebagai hantaran...skrg dah 7 bulan baru dpt lagi, padahal perfume hantaran dulu lum luak pun lagi....hehehe..lagipun memang suker wat koleksi...

cendawanintim said...

wah333, wanginyer sampai sini baunyer...

adiah tuk ari khamis malam jumaat kah???larikkkksssss

RaFFLeSiA MeRaH said...

cendawanintim --> kuatnyer bau dia yerrr...aippp, mlm jumaat tu adiah dia lain pulak tauuuu...tu x leh citer kat blog sbb 18sx, hehehe...

Eida said...

bestnyer dia dapat hadiah!!!

tengok tu....sengih semalam masih bersisa lagi tu..

Ayu said...

syoknyaaaaaaaaaaaa hehehehe

QasiehFirdaus said...

salam kak RM..

ape khabr? sihat kah? lame tak ym same2..

amboi.. dpt perfume.. beh nyeeee

PuteriSatu said...

weh...rege berapa perfume ni...wangi tak..? naper aku tk bau pun ko pakai semalam..hiks... shreet sikit kat aku nanti eh....hiks...

aku dah plan nak beli perfuma..tapi nak beli lancome tuh...yang kaler pink tuh..

ida.. said...

amboii bestnya akak... lomantik gitew.. bertuah badan... sape tak sayang mini kan... hehheheh

Yatie said...

wah, gembira senyum ke telinga nampak:) cantik botol2 perfume tuh semua ..

zino said...

jangan lupa sembur perfume sebelum tidur jugak hehe

IdaShah said...

akak sedap nya kek tu..
amboi wangi nya smpi kat sini bau

RaFFLeSiA MeRaH said...

eida --> ader lagi ke sisa senyum smlm? huhuhu...x der arrr...

ayu --> syok arrrrr....

RaFFLeSiA MeRaH said...

qasieh --> sihat walafiat...

puterisatu --> x bau ekk? huhuhu, mane leh sembur byk2...nanti abih cepat...beli arrrr ko nak beli perfume ape pun, janji ko x guna duit haku...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ida --> ader gak org x syg bini ida, sbb tu ader kes pukul kes cerai...huhuhu...

yatie --> memang telinga aku pun ikut senyum, ko...huhuu....time dia nak romantik, time x romantik kang...hampehhhh....hati kering la jwbnye aku ni...

RaFFLeSiA MeRaH said...

zino --> memang sembur ler dkt nak tido...sbb kalau x sembur time nak tido, bila masa suami nak bau perfume kan? pi keje memang x jumpa suami pun...time pi keje pakai la perfume lain...hehehe...

idashah --> memang sedap, maklum ler mahal dari kek biasa...wangi yerrr...dah tentu arrr, name pun minyak wangi....

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

wah bestnyer dapat perfume

RaFFLeSiA MeRaH said...

crazy beautiful88 --> memang best punnnn....sesekali dpt kan...

13may said...

chewah!

:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may --> hehhh...ko jeles kaaa? huhuhukkk...

shafa said...

Rezeki datang lagi nampaknya...kos naik flight lebih mahal pada perfume nie...teringin gak nak p paris..

RaFFLeSiA MeRaH said...

shafa --> huhuhu...tu pasal ler isterinya x percaya....

haJa*darLingZ said...

ececeh2...dpt perfume..syok nyeee...