06 August 2008

Malam Tadi...

ni ler menu mkn mlm tadi, tapi yg x best tgh2 perap ayam, suami kata x dpt mkn kat umah...huhuhu, terpaksa la mkn sorg2, bila dah mkn sorg, memang pakat mkn ciputttt jer lerrrr....masakan ape? yg piring leper tu kacang bendi ye puan2, hehehe...celur jer wat ulam, yg satu lagi tu sambal kentang ikut peberet suami, dah dia lak x mkn kat umah...aduiii, pagi ni nak x nak aku bekalkan jugak dia makanan2 mlm td, huhuhu...abih, sape nak mkn dah masak bebyk camtu...oooo, yg satu mangkuk lagi tu ayam goreng berempah, leh arrr tahan rasanya...ni ikut resepi kak hanieliza kat intenet....

skrg ni tv tuhhh dah pandai nengok aku, ekekeke....sbb aku dah x brape nak layan dia dahhhhh, sbb aku dah ader boipren baruuuuuu...ni arrrr boipren aku...jgn jeles yer tv...ekekeke...sementara tunggu hubby balik...ape lagi, layan lerrrr intenet dulu....ok arrrr, just nak update jerrrr....

27 comments:

antalya said...

agaknye kurang kick sbb xperap ayam nye lama kot

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya --> x perap lame ape yun, 2 jam duk merap tuuuu....huhuhu...

NBK466 said...

Lain kali kalau takde org nak makan, poslajukan kat den..buleh den buat bekal gi keje..he.he.he..

cemut said...

wahhhhhhhhhh nampak sedap la ayam tu kakak..mesti somi syg kan..
rugi nye somi kakak xdpt alik mkn,mesti die nyesal xmkn masakan kakak tu.

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ehh..samolak lauk kiter smlm pun kentang campo ngan fishball...pehtu sambal sardin cili padiii....heheh...

Masy said...

nk kene kick gaknye ayam tu hihi

sy paling suka bendi dibuat ulam - x pyh celur lg best! rangup je nyam2

Ayu said...

haa itu pasal ko bleh internet dgn aku malam-malam kannnnnn :P

ida.. said...

amboi sesedapnya lauk kak... meh dtg antar sket.. hehhe... mmg kalo dah ada laptop tv jd no 2 kan... hihihi

cendawanintim said...

lorrrrrrr, sekang dah ader bopren baru yer..bopren lama jangan ditinggalkan..huhuhu..

RaFFLeSiA MeRaH said...

cemut --> akak bab rempah2 ni kureng skit, tapi saje nak ubah selera jerrr tuhhh...somi dpt rasa, tapi lauk dah bermlm laa, hehehe...bekalkan dia pagi smlm bwk pi keje...memang balik umah tgk bekas tu ader tulang ayam jerr, sedap la agaknyer...huhuhu...

lovelyzz cornerzz --> laa ye kerr, cam dah janji lak yerrr...

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy --> ooo x yah celur ekk, x penah lagi lerrrr ngap bendi yg mcm tu...tapi memang lagi byk zat yg belum dicelur, kan...

ayu --> haáh, memang tu la pasalnye leh gedik2 ngan nko mlm2 tu...huhuhu...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ida --> nak antor? alaaaa...dtg umah akak la senang, kesat kaki jer masuk ghumah...pastu nyuap jerrr, haa...kan senang.....

cendawanintim --> boipren lame sentiasa di hatikuuuuu...

akumasihdisini said...

hi... aku kembali...jengok laa blog aku sama yer...cian dia makan sorang2...

suhaidamohaini said...

akak....sedap nyer lauk-pauk 2...agk2 x abis anta la kat sy...hehehe

nanonano said...

wahhh..
nampak simple je..
tp cam mabelesss...

RaFFLeSiA MeRaH said...

akumasihdisini --> ari tu jenguk gak blog ko...duk diam x update2, aku ingat ko ilang utk kali kedua...ngeh ngeh ngeh...insyallah, nanti aku add link blog ko kat blog aku yerr...skrg dah ader pc ok skit, leh rayau2 kat blog org mlm2, ujung2 minggu kerr...kan...

suhaida --> memang x abih la mlm tu, tapi akak bwk pi opis, hubby bwk jugak...memang dah licin ler jwbnyerrr....

nanonano --> nampak sedap ker? huhuhu...rupa jer sedap, silap2 rasanya tawar...ekekekeke....

gula_kapazz said...

wah.. cik ngah da ler time buat lawatan kat blog oak, kome x makan lg.. huhuhu nmpk sungguh lazat.. kena p turun mkn neh huahehehe

zino said...

sedap tu.. lain kali tak ada orang nak makan.. email ke BTR ya hehe

Mummy Rizq said...

sambal kentang memang best.... bendi tu tak ada cecah sambal belacan ker???

(^oo^) bad girl (^oo^) said...

Very fine......

haJa*darLingZ said...

yeh2...bolehla kite ngchat memlm kan..bg add ym....kite pun dh ada boipren baru..nnt kite kasi tunjuk...

Yatie said...

kalau sambal kering kentang + tempe tuh lagi sedap .. dah lama tak makan tempe .. huhuhu .. alahai, lapar plak tgk ayam berempah tuh .. hehehe ..

elly said...

Makin comei makin cantik makin bergetah ko punyer blog

shimahz said...

huh.. lapar perut tgk lauk tu tau.. eee

RaFFLeSiA MeRaH said...

gula_kapazz --> kalo tgh lapor, tgk nasi ngan kicap pun jadi, huhuhu...

zino --> hehehe...boleh ajo....

mummy rizq --> takdok la pulak, lagipun hubby x brp sgt sambal2 belacan ni...

RaFFLeSiA MeRaH said...

haja --> boleh jerrrrr...dah add smlm kan...key, bila2 free kita borak kat boipren baru kita yerr...

yatie --> aá, sedap tuuu, sambal aku ni berlinang ngan minyak, geli lak tekak mkn bebyk...huhuhu...lapor, masak lerrrr cedappp2..

RaFFLeSiA MeRaH said...

elly --> mekasih sbb puji melambung ko tuuu...

shimahz --> laparr? siannn....