03 June 2008

Cerita Semlm Jer...



gambar kat dlm feri lagiiiiii...hehehe, ingat nak pi cuci gambar, tapi x pi pi pun lagi, akak ipar dah siap dah cuci gambar pi langkawi ari tu...tapi yg pasti kat desktop aku skrg ni duk terpampang muka aku ngan abg awie yg hak duk dlm cable car tu haaa...sukerrrr tgk gambar tuuu...ingat nak cuci besarkn skit size gambar tu, nak letak dlm frame hias kat bilik tido...

2 minggu ni abg awie balik awal, nak2 minggu cuti sekolah ni dia bwk keter pi keje, ape lagi, pi keje kul 7, balik keje kul 4.30...huhuhu...sukati dia jerrr, dia ckp dia rindu nk bwk wira itam dia tuuu...dah 5 bulan sejak kami kawin, memang langsung x penah bwk dah, bukan jer x penah bawak, rupa wira tu pun dah x penah tgk kat sg. penchala tu, selama tu la wira tu duk menginap kat gombak umah abg dia...memandangkan cuti sekolah skrg ni, abg ipar x der nak antar anak ke sekolah...so, pas balik langkawi ari tu member hangkut ler wira bwk balik umah...

ptg smlm balik keje, terkejut badak aku tgk wira itam dah terparking kat sebelah umah, tapi wira tu tahuuuu tempat dia kat luar porch, huhuhuhu...dlm porch tu dah tentu viva biru nyer space...bukak2 pintu umah, member tgh baring2 atas sofa sambil nengok tv, aku pun duklah sebelah dia...tudung pun lum tanggal, cium tgn dia n bla bla bla...dgn penuh tertibnya dia jemput aku minum...wakakakaka...rupanya member dah siap wat teh susu 1 mug, teh o (utk aku) 1 mug lagi...pastu dlm 1 pinggan ade apam balik, wekekekeke, terharu pun ader, nak gelak pun ada....dh mcm aksi surirumah sepenuh masa pulak laki aku ptg smlm...aku pun hirup lerrrr air teh o tuuu sambil ckp ape tau? sambil2 pejam mata nihhh, aku pun ngayat lerrrr...Ya Allah bang...sedapnyer teh o ni, x penah lagi la org rasa teh o sesedap ini, ni mau x cukup 1 mug ni bang....muehehehehe...lepas tuuuu biasalah aktiviti aku membasuh baju, sambil tu wat mee goreng utk mkn mlm kami, pukul 11 dah masuk tido....

19 comments:

yun said...

semoga kebahagiaan itu akan berkekalan..aminn

RaFFLeSiA MeRaH said...

yun...insyallah, tapi yg pasti kebahagiaan tu tetap bersulam dgn dugaan dan ujian yg berenda renda...hehehehe....iman kena kuat dikkkkk.....

cendawanintim said...

bestnyer baca n3 uols yang hepi2 tuh...moga sampai bila2...Amin.

teh o satu!hiks

Ceera said...

harus dipuji tu, tapi cam over je pujian tu, hehehehe

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

mkn mee goreng jek kerr...almaklumla beras dh mahai...ekekekeke...

HAPPYIRFA said...

salam kak..
sy punya key chain langkawi mana?

RaFFLeSiA MeRaH said...

cendawanintim ---> time hepi camtu lah, time gaduh malas jer nak citer kat sini...huhuhuhu...

ceera ---> ekekekeke....overdue ke overdos?

lovelyzz cornezz ---> bukan pasai beras mahai...tp saje nak jaga body, huhuhuhu....

happyirfa ---> alamak...keychain tu dah perabih bagi kat kengkwn opis akak la pulak....1 pun x tinggal dah kat tgn ni...camno tu...hehehehe...coklat ada la lagi, tapi nak bagi camno...huhuhu...

IdaShah said...

sorry kak..br nie jenguk blog akak. bz sgttt..

syiokk kan bercuti kat langkawi.

RaFFLeSiA MeRaH said...

idashah ---> rasa x cukup 3 hari pi sane...seminggu kot baru puas betul...

NBK466 said...

Ni wajah2 'mabuk' naik feri ke apa? he..he..he..Jangan maree...

RaFFLeSiA MeRaH said...

nbk 466 ---> x mabuk punnnn, tapi muka ngantuk tuuu, sbb x tido sampai ke pagi....gini la rupanya...

DarLingsz said...

wow...syok ye..frame le cpt2..syg oo dok simpan2...

sya said...

wah.. lama kak sya tak masuk blog ni... tiba2 bila buka.. amboi mak merahnya.. silau sikit anak mata he he he

ILA said...

wauuuuuuuu!!!SEMAKIN DARRRRINNGGGG kau yeakkk;)

13may said...

senyum ajer baca :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

darlingsz ---> dah pi cuci, skrg nak pi cari frame pulak...huhuhu...

kak sya ---> haá, memang lame dah kak sya x nyinggah, sy pun lame x nyinggah kat blog akak...silau ekk? nanti arrrr sy kurangkan silau tu nanti yerr...taruk tinted kerrrr...ngeh ngeh ngeh...

ila ---> mcm tu pun ko rasa aku daring? huhuhuhu....daring tu daring la kot, tapi x cekci pun...

13may ---> lame x nyinggah, lame x nampak...alih2 hang duk nyengih jer kat sini yerrr....

Masy said...

teh o ekk.. pasni nk neskefe tarik satuuu!!!~

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy ---> budak ni asyik nak ngorder jerrr...

ida.. said...

wahhh romantiknyerrr.. semoga kemesraan itu tidak akan padam....