20 June 2008

Batuk...

aku x sihat...kebatukan...huhuhu...dah naik senak perut aku ni batuk dari smlm lagi, gula2 woods aku dah telan dkt 6 biji...gula2 strepsil pun dah abih 6 biji, ubat batuk woods pun aku dah telan bercamca camca...still x ok gak haa, makin teruk lagi ader...mlm td rasanya aku dpt tido tah brape jam jerrr, duk layan batuk aku ni...sib baik bantal peluk aku kat sebelah x komplen bising dia nak tido...aku lak siap tanyer dia lena ke x lena tido mlm td....dia ckp, x yah la risau, abg ni kalau bom jatuh pun lum tentu sedar...ekekeke...ni kat opis ni duk kong keng kong keng dah haaa...sampai naik malu dah kat member sebelah nyebelah...aduiiii, mata pun dah ngantuk ni...sok cuti nak tido lame2 arrrrr, replace x tido mlm td....kalau x ok gak, sok gi klinik....

16 comments:

~dyla~ said...

kene minum air suam byk2...
moga cepat sembuh ye kak.

puterikurekure said...

tul tu. minum air suam banyak2.

kalau saya batuk2, ubat saya hanyalah sebotol coke sejuk. gas coke tu boleh pecahkan kahak kat tekak saya. legaaaaa...

RaFFLeSiA MeRaH said...

dyla ---> tgh nogok air suam la ni...dah berulang ke toilet tah brape kali dah...

puterikure2 ---> gitu pulak dah, huhuhu....kalau akak minum coke, leh kuar angin, bukan kuar kahak...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

hrp2 batuk mberi petanda tuk berita baik ler..ahakkk

Faizah_Haris said...

batuk ek?cian......dah try madu+limau bancuh ngan air suam?...setengah2 org serasi..

cendawanintim said...

lorrrrrrrr, bercamca camca, rasa cam nak amik sukatan wat kek la pulok...

minum air suam bebanyak tau...

jaga diri bebaik..

RaFFLeSiA MeRaH said...

lovelyzz cornerzz ---> kalau ader tu memang syukurlah sgt2...

faizah haris ---> tu la, balik nanti nak try la minum madu...suami memang madu tu ler dia tonggang tiap2 pagi...x tingat pulak madu tu elok utk batuk...

cendawanintim : nak bagi cepat baik, kasilah byk camca skit, nak cepat baik punyer pasal...thanks amik berat...

mama ranggie said...

makan strepsil..memang berkesan kak!

RaFFLeSiA MeRaH said...

mamaranggie ---> dah mkn dah, tetap rupa ini gak...akak memang cenggini, batuk tu x sah kalau x cecah tempoh sampai seminggu...mkn ler ubat ape pun...degil...

shimahz said...

skrg mm musim batuk n demam.. jg diri k.. moga cepat sihat

antalya said...

kesian nye..eh kiut la donald duck tu

RaFFLeSiA MeRaH said...

shimahz ---> aá, musim...rasa x larat dah nak batuk 2/3 mlm ni...

yun ---> hehehe...copy paste jer gambar itik tuuu...

Masy said...

makan ubat okeh!

akak ni kenapa laaa xleh masuk blog org huhuhuuhuhuhuuhuuuhuhu~

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy ---> dh mkn mcm2 obat dah pun, dia nak tunggu sampai seminggu betul gamaknyer...ha, tu arrr, akak pun heran bin ajaib gak nape x leh masuk sampai skrg....

Purpleheart said...

Rm,
pi beli kembang semangkuk, rendam dalam air panas, pastu campur dengan gule batu..

atau minum madu dan minum air suam..

satu lagi petua, rajin2 kumur dengan air garam dan air suam.. jangan telan, masin woo..

ni petua orang tua2 yea

RaFFLeSiA MeRaH said...

suepurple ---> thanks sue, x terpikir pulak petua kembang semangkuk tuuu...insyallah, ptg kang beli kembang semangkuk tuuu....x tahan tul batuk kali ni, sakit2 perut semua....