23 June 2008

Batuk & Rokok...

sabtu - masak2 utk lunch, ingat suami balik awal...last2 kul 9 gak baliknyer, masak byk, sib baik adik ipar dtg wat tinted kat umah ngan anak buah dia...ajak dia mkn same tghari tu, tapi diorg tolak kata nak settle kan keje dulu, last2 kul 8 baru siap pasang tinted keter org tu...pas magrib ajak gak diorg mkn sbb nasi dh masak byk...kalau diorg x mkn, memang jadi makanan bakul sampah la jwbnya, aku pun dah mkn lepas diorg tu balik...ingatkan suami dh mkn kat luar...rupa2 nya x lagi...dahla nasi tinggal skit...nasib lerrr, mula tu dia kata cukup jer nasi tu separuh pinggan...last2 menghirup dia, kuah masak lemak daging aku buat tuuuu...emmm....lum rasa lum tau...mlm tu aku basuh periuk yg dah kosong...wekekekeke....tapikan, bila suami sendiri cukup berselera mkn ape yg kita masak, alhamdulillah, aku puas hati sgt...rasa seronok tgk dia mkn.....

ahad - pagi mkn roti bakar jer sbb suami ajak pi mkn kat tesco, dia nak potong rambut, ingat nak ke rawang tapi abg tu still x bukak kedai...haa, tahu2 potong rambut kat saloon tu bayar jer 15 ringgit, x sampai 5 minit, siap...hasilnya? ok not bad and memang memuaskan hati kedua-dua suami isteri ni...hehehehe....pas kuar dari tesco menuju ke serdang tgk mak mertua pulak...tgh jalan mintak suami singgah kat caltex nak beli gula2 woods, x tahan batuk x renti2 dah naik nak muntah batuk, dah naik luka dah tekak aku ni...singgah arrr kat caltex...duk tanyer tokey cina tu woods kat mane yerr sambil tu memang batuk x tahan2 lagi dah...dia tunjuk kat rak sebelah kanan dia...time nak bayar tu mintak dia dunhill 14 (suami aku la nyer makanan rasmi dia). Nak tau cina tu ckp ape? Ayaaa....sudah batuk mau mrokok lagi ka?? (kurang asam punyer apek...ade ke muka aku ni muka merokok...sabor jer laaa) aku jwb...mana adaaaa...ini husband punyer laaaa, x main la mokok2 ni....huhuhuhu...nak gelak pulak ngan apek tuuu...pastu terus ke serdang, lepak kat sane sampai pukul 6....

13 comments:

mama ranggie said...

x elok lg ke batuk tu...

puterikurekure said...

ishh...cian dia tak baek lagi batok2 tu..

tu la...dah kata, jangan merokok..(hehehehhe)

cendawanintim said...

lorrrrrrrr, pegi klinik ke tak nih??

iEn said...

waah romentikk nyeeer.. jaga kesihatan tuuu! hehe

shimahz said...

shima pun penah kene tegur sbb belikan rokok org.. ceh.. ampeh sungguh.. msti nampak daring je pmpuan bertudung beli rokok.. ahakss

RaFFLeSiA MeRaH said...

mamaranggie ---> lum elok lg, tp ari ni dah kurang skit la nak banding smlm...

puterikure2 ---> huhuhu...saje jer kan...

cendawanintim ---> takkkkk :( kalo pi pun sure batuk same cam x pi klinik, cuma kalo p klinik dpt antibiotik kan...ntahhhh...x pi pun....

ien ---> ape yg romentik tu ien? hehehe...

shimahz ---> tu arrrr...wat malu tul apek tu, sib bek x de customer lain masa tuuu...kalo x nebal jer muka ni ha....

antalya said...

apek tu saje sakat akak je..jgn la marah. dia tau akak tak isap rokok tu. akak belikan utk somi hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya ---> memang dia nyakat pun....sbb dia pun gelak same...

^@yue^ said...

tak pegi check-up tekak tuh?

mkn byk2 Woods/Strepsils pn xleh gak..consider ubat batuk x berlesen tuh...

tintaHati said...

suh suami akak kurangkan merokok la...asap rokok tu leh effect org yg xmerokok tau...huhu

RaFFLeSiA MeRaH said...

ayue ---> huhuhu...kalau dah x baik2 sampai ujung minggu ni, aku nganga jugak la kat dpn doktor tu nanti...hehehe...skrg dah ok skit dah...kurang dari smlm...

tintahati ---> hehehehe, rokok tu dah cam nyawa dia dah...kalau x der rokok, boleh mati kot...so, jauh2 kan jer dari dia kalau dia mokok...kdg2 tutup jer idung tahan napas....

IdaShah said...

apek salah paham hehehe...
minum air asam jawa kak

RaFFLeSiA MeRaH said...

idashah ---> belum try lagi laa takat ni...