16 June 2008

Aktiviti Padat...

Huhuhuhu...nampaknya ramai member blog duk komen kat entry aku sblum ni pasal kuih buah melaka ekkk...tapi yg pastinya kuih tu x wujud pun smlm...ekekekeke...sbb aktiviti dari sabtu sampai ke ahad tu memang terlebih padat...plan yg x dirancangkan pun leh menyelit ari sabtu ngan ahad tu...pagi ni plan nak menaip blog citer2 bab aktiviti aku sabtu ahad yerrr...

Sabtu

Pagi sabtu sarapan nasi lemak beli kat luar jerr...isteri awie ni bila time cuti dia dpt sakit malas nak wat sarapan...huhuhuhu...pas sarapan, dlm kul 10 suami pi keje...aku cam biasa arrr wat keje2 umah, sapu2 lantai, basuh2 baju, sidai2 baju sambil layan tv...kul 12 mata dah mamai...ngantuk makan nasi lemak kot, sedar2 dah tergolek sorg2 atas katil...kul 12.30 rasa cam panas sgt cuaca kat bilik, berbahang betul rasanya...bangun2 call suami tanyer kul brape nak balik, dah la x memasak ape lagi tengahari tu...suami kata dia dah otw balik umah...huhuhu...ape nak mkn pun x tau jap lagi ni...last2 dua2 org mkn maruku jerrr...plan2 suami ajak pi low yatt nk servey komputer...(jgn mareeee yerrr, hamba ni kepingin skali nak memiliki sebuah laptop, hehehehe) bukan pee...nak mengubati rasa kebosanan tuan hamba kat umah mlm2 tu...sementara nak menunggu kekanda awie balik keje...ekekeke...sementara nak tunggu jam kul 3, adik ipar lak dtg ngan suami dia bwk anak sorg dtg umah...suami dia nak pasang tinted keter kwn dia...last2 tinggalkan jer diorg kat umah, yg kami pi meronggeng ke low yatt jln bukit bintang sane nun...huhuhu...dkt kul 6 ptg baru kuar dari situ, terus menuju ke masjid kg baru smbhyg asar...pastu pi cari buah kat pasar chowkit...nak bwk pi serdang tgk mak mentua...(rupa2 nyer mak mentua dah kuar spital ptg jumaat ri tu), gerak ke serdang dkt nak magrib, sampai2 sane suami ajak mkn nasi, huhuhuhu...kalau gi sane, memang pakat mkn nasi lerrr...ikutkan segan tul ngan diorg kat sane...padahal baru kawin, tapi duk pakat mkn umah org...aduhhhh, malu nyer akuuuu....tapi mlm tu kak ipar takdak...yg tinggal adik ipar yg bongsu ngan anak buah sorg....dlm kul 9 lebih gerak ke puchong nak amik brg kat umah mak sedara kat puchong kinrara....singgah jap jer pun kat situ...borak jap ngan mak sedara, kul 10 dah gerak balik umah....gitu2 gini kul 12 gak baru dpt tidonyerr...zzzzzz...

Ahad

ari ni pulak pi sarapan roti canai kat kedai mamak...tgh2 sedap mkn, tetiba ckp kat awie tingin nak mkn mee goreng mamak...huhuhu...yeyyy, dpt gak mkn, order pun sepinggan jer, share 2 org....pas mkn, lepak2 kejap kat umah, pukul 1 dah gerak ke kenduri anak kwn opis kawin kat kelang...sampai kat kelang kul 2 lebih...buat pun kat dewan...so, selesa sgt, parking pun senang...time nak balik baru nampak keter puterisatu baru sampai, huhuhuhu...pi terkam aqilah dulu, ngada jer budak tu ikat tocang satuuuu....aku dah gomol dia, baru aku gerak balik kl...singgah kat petronas solat zohor, pastu suami nak pi potong rambut kat rawang tapi call2 abg tokey kedai tu kedai dia lak tutup, suami ajak pulak pi hkl tgk sedara dia masuk wad, call2 kata dah balik umah...last2 terus pi lawat kat umah dkt subang...kami sampai situ x ramai org lagi, yg ader cuma anak2 dia jerrr...waaaa...ramai sungguh anak2 sedara suami ni, cantik2 lak tuuu anak dara pak abu tu...huhuhu...kami mkn mihun goreng kat sane, isteri pak abu tu bukak kedai mkn kat bawah tu, siap pi goreng mihun lak kat kami, x lame kami sampai tu, dkt 20 org pulak dtg melawat, last2 mcm kenduri pulak kat umah diorg tu...dah la umah flat...huhhhh...meriah sungguh ptg smlm....gerak dari situ terus balik umah, dlm kul 6 gak sampai umah...x lame pastu abg ipar pun sampai utk majlis jemaah mlm td...mlm ni kami semua dijamu dgn buah-buahan...kempen jimat cermat kot...wekekekeke, yg nyata perut aku x tahan dgn buah semata, sib baik ade adik ipar pompuan dtg gak mlm td...ajak dia buat cekodok tepung + udang + ikan bilis + bawang + cili padi potong2 = sedap, nyam nyam nyam...huhuhu...sambil mkn buah sambil mkn cekodok....la la la la...dktg kul 11 semua dah bersurai, aku pun masuk tido...zzzzzzzzzzzzzz...penat (suami aku dah lame belayar....)

18 comments:

antalya said...

kan best kalo ada gambo sekali

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya ---> hp x dak kamera, kamera pun takdak....huhuhu, sedih....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

sennag tul somi ko blayar erkkk...cam den...den dulu yg belayarrr...

RaFFLeSiA MeRaH said...

lovelyzz cornezz ---> aku jarang tido awal dari dia...melainkan kalau dia lewat balik...aku belayar jer la dulu....

NBK466 said...

Aik..pengantin 'baru' pun malam2 pun keBOSANAN???? he..he..he..

cendawanintim said...

lorrrrrrrrm, nasik lemak, roti canai tuh....dua ari berturut2...adehhhhhh

ayumkay said...

salam,

kita manusia hanya mampu merancang.

tapi bila buat nnt jgn lupa post gambor lam blog ekkk. sedap tu buah melaka :)

Eida said...

banyak tol aktiviti awok eks...

Kak Lady said...

Rafflesia...nampaknya aktiviti rm minggu ni banyak dihabiskan dengan sedara mara...berkumpul ramai2 seronok ye...dpt makan cekodok plak tu...heheheh

IdaShah said...

huhuhu bizi nya. tp seronok kan pegi jalan2.pastu spend masa dgn family

Masy said...

byk betoi aktiviti makan dan lawatan heheh.

akak! takleh lg ke masuk blog org huhuhuhuhu~

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy ---> belum boleh lagi, ari2 duk klik, x boleh boleh pun...agaknyer masy kena invited akak dulu kot...sbb sorg dua member blog jd gak camtu tapi diorg invited akak ikut e-mail baru leh masuk and add address blog diorg kat list akak...

Pisces said...

RM... aku rindu kat ko.. muahahahhahaha....

ShaLinZz85 said...

amboi...sibok benau akak yer..

mama ranggie said...

hehehe..teringin makan mee goreng mamak ye?lepas ni g test ye!mana lah tahu!

manje said...

salam

huhu penoh betol aktiviti dia... :)

KV said...

woh, padat nya jadual.

Faizah_Haris said...

salam singgah...
nice blog's....
waaaaa bes nyer g langkawi tuuuuuuu....ishkkk ishkkk...bila laa saya nak g ke sana ne...heheheh