13 May 2008

Mcm2 Peringatan....

Peringatan Buat Aku....

1) x sempat nak jwb lagi tag yun ngan puterikure-kure, dah dkt seminggu dah ni, boleh dimaafkan ke x? huhuhu....

2) skrg ni tgh batuk, jangkit ngan abg awie...tgh2 mlm wat perlawanan berkokok somi isteri, hehehe...abg awie kata kalau kita dpt sakit, tu tandanya penghapus dosa2 yg lalu...huhhhh, byk la dosa aku kan...dosa ngan mak, dosa ngan suami, dosa ngan adik beradik, dosa ngan kengkwn....uwaaaaa......

3) album gambar kawin tertinggal kat kg, sib baik mak sedara lum balik lagi, mintak dia amikkan bwk balik kl, ader masa nak ke puchong pi amik album, sekali amik gula nira kabung, mak kirim ngan mak sedara beli kat pekan sari chenor...hehehehe, wat kuih buah melaka, sedappppp pakai gula tuuu....

4) hujung bulan ni insyallah nak pi langkawi ngan abg awie (24 - 27 Mei 2008) tapi gi reramai, ngan kak ipar sorg, pehtu anak buah dia 2 org...huhuhu...lari niat nak berhoneymoon, wekekeke...x per arrr, save bajet minyak ngan penginapan...

5) buat utang - smlm amik bedak muka revlon rege RM30.00 ngan member, pastu td order produk tupperware RM26.00 (masuk buku utang lerrrr...hehehe)

6) ade minit mesyuarat lum ditaip lagi, draf dkt 10 mukasurat...huhuhu, tekak x sedap, mood nak menaip pun kureng...

7) huhhh...solat lum lagi...td tido dari pukul 1 - 2, konon2 kunci alarm hp pukul 1.45, rupanya aku pi set pukul 2.45, sib baik ader member masuk solat, kalau x haru sampai ke pukul 3 x bangun2 tido...huhuhu...

8) hp bisu aku dah bersore...sblum tido td godek2, pastu saje ketuk2 kat dinding surau tu...ohoooooo....elok dia bunyik...haa, amik kauuuuu....

17 comments:

nizza-abira said...

awat la tak genapkan 10 perkara kak...?hehehe...nak pi langkawi tu yg tak tahan...

RaFFLeSiA MeRaH said...

nizza-abira : cukup arr 8 dulu...tu pun rasa dh panjang dah, hehehe...jom la pi sekali, leh jln sesame...time tu cuti sekolah, so booking pun kena awal, kalau x alamat x de tmpt penginapan la jwbnya....

Masy said...

gaya2 macam ade sambungan je ehehehhe~

suhaidamohaini said...

byk nyer peringatan..tp paling best yg no.4....dok mengitung ari la kak....sy pun honeymoon kat lgkawi gak

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : tgk la dulu...nak sambung cam lerekan citer sembilu tu ke tidak...:D

suhaidamohaini : insyallah...harap2 pi sane nanti enjoy laaa, bila tarikh animun tu ida? tah2 same tarikh kot...leh jumpakkkk, ekekeke....

cendawanintim said...

yang lawan batuk somi isteri yang tak tahan tuh..

RaFFLeSiA MeRaH said...

cendawanintim : hehehe...acara sukan terbaru tuuu...

yun said...

owh xpe..xwat tagged tu pon xpe

ILA said...

uiii..dapat petua baru dari kau,kalau hp 'mengong' tu..kena ketuk kat dinding surau.baru okey gitu...alhamdulilahhhhhh~~~

RaFFLeSiA MeRaH said...

yun : betul kerrrrr...oooo, slmt slmt....huhuhuhu...

ila : aá...try la kalau hp ko mengong, tapi aku rasa ko pi cari masjid lagi cepat elok...huhuhu...

HAPPYIRFA said...

salam kak..
gi lgkwi naik keta ke naik flight?
kalau naik flt buleh jumpa he he.

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : naik keter jerrrk, planning nak beli brg lebih skit, hehehe...susah kot nak naik flight, lagipun pi pun ramai2...kalau takat 2 org tu ok la kot naik flight, ni nak ngondong bebudak 2 org...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

wahh..ader pringatan lgikkk...ni den pun nk bg pringatannn..rjin2 berkokok...spy nanti dpt hasil..ahakkk...usaha tauuu..kuikuikui

risanur said...

byknye peringatan...risa pun nak wat jugakla peringatan cam ni..

terutama pasal hutang..tu yg penting...

jelesnya..lawa la background kat RM..jeles ar...

IdaShah said...

sape paling teror berkokok kak? akak ker hubby hehehe

slmt bercuti ke langkawi...:)

~eira~ said...

nak ikut g langkawi blh x?

muahahaaha!ngaco je kan mama!

puterikurekure said...

kak...tak online ke? :)

saya dah tukar url baru. check it out k?

batuk ek..sila makan ubat ye. :)