14 April 2008

PWTC & Belajar Masak...

pagi sabtu pi beli jer bfast, aku nyer bfast tosei ngan roti canai, somi aku lak nasi lemak kukus + sambal sotong + rendang daging..huhuhu...sungguh besar selera somi ku ini...pas somi pi keje dlm kul 10, kwn dari subang lak dtg umah, kami dah janji nak ke pesta buku, kwn ni aku gelar dia zie, dlm kul 11.30 baru si zie ni sampai, pas gitu gini, dkt kul 12 gak baru kami bertolak ke pwtc, ingat nak bagi dia rasa naik viva aku, tapi kebetulan somi nak bwk keter ari tu...terpaksalah aku yg menenggek kancil si zie ni, lame dah x naik kancil, huhuhuhu...dulu2 dkt 5 tahun naik kancil pi keje balik keje...oooohhhh, dimana kah si kancil ku dulu...mgkin dia dah merayap kat bumi johor dah kot skrg ni...seddddeyyyy...

dkt kul 12.30 baru sampai kat pwtc, tu pun parking punyer jauh, jenuh aku ngan zie menapak ke pwtc tuhhh...dah sampai situ pulak, adehhhh, mcm org tawaf kat mekah pun ader...punyerlah jauh lorong nak ke pintu masuk...diorg saje wat camtu, sbb kali ini pesta buku byk site yg diorg buat...so, kalau x buat camtu sah2 org x pegi kawasan yg satu lagi tu....so, terpaksa lah ikut lorong yg disediakan...huhhh, rasa nk tercabut tapak kaki ni...kalau nak citer umat kat dlm tu, x payah citerlah ramainya...memang berasak-asak...especially gerai karangkraf, creative enterprise dan ader 2/3 gerai lagi yg sesak teruk...kebetulan kat gerai karangkraf tu sorg artis AF (Ebi yg gosip yg si mila tu lerrr) dia baru sampai...duk tunggu org nak sain autograf, yg aku x kenal sape...maklumlah baru tahun ni jer layan AF pun, si zie ni ckp kat aku...tgklah tu ha ebi tu haa...yg aku selamba jer jwb...tu ebi mane pulak tu, x kenal aku aihhh...(sabor jer lerr...) kwn aku ni bitau ebi AF baru ler aku tau mamat ni artis, huhuhu...kalau jumpa kat memaner, sah2 aku x kenal dia saper...sungguh lerrr malang nasib si ebi sabtu ari tu....kehkehkeh...

pas ke pwtc, si zie tu ajak teman pi pertama pulak nak repair henpon dia, sian pulak...dari situ naik lrt star jer laa, solat zohor kat situ, dkt kul 4.30 baru bertolak balik umah, zie lepak kejap kat umah, dlm kul 6 baru dia gerak balik subang...kul 7, kak ipar dtg 1 family nak tido kat umah, sbb dah plan nak meracun kat keliling umah memandangkan rumput kat kawasan umah tu dah separas lutut aku ni...huhuhu...mlm tu masak sambal peberet somiku, kali ini masak sambal ayam...sempatlah belajar camane nak buat sambal yg sebetulnya, hehehe, sebelum ni segan nak tanyer...so, dah tau buatttttt....tapi yg haru baru jer masukkan bahan2, gas lak takdok...sib baik abg ipar tu nak tolong pi kedai cari gas...huhuhu...somi ku pulak lum blk keje....dh settle sumer, somi ku pun dh blk, kami mkn reramai, pak mentua kak ipar pun ader same...pokcik tu org tgnu, pekat sgt sleng tganu dia...sampaikan aku pun x paham ape pokcik tu ckp...hehehe...pas mkn lepak2 dpn tv ngan kak ipar tgk konsert AF, somi aku, somi dia pi berurut kat kepong, dkt kul 11.30 baru balik...

pagi ahad x leh nak guling lame2, kul 6 dah bangun, lepak kejap, kul 7 dah siap mandi, mintak suami pi beli sarapan jer...pas sarapan, sementara tunggu diorg wat keje meracun, aku ngan kak ipar masak2 utk makan tengahari pulak, menu skit jer, masak lemak cili api ayam pencen ngan goreng kacang buncis...dptlah belajar satu lagi menu yg aku memang nak tau dari dulu lagi...alhamdulillah, pasni nak try buat sendiri pulak...harap2 same lah rasa dia...huhuhu...waaaaa, time ade adik beradik dia, somi ku ini cukuplah rajinnyer...alas kesat kaki dia basuh, tuala lap tangan dia basuh...ngan keter2 aku pun dia basuh sampai kilat2...kalau takkkkk, amboiii, duk menyandar jer kat sofa sampai terlena...pas zohor barulah settle semua and lunch same2...x sempat duduk, suami ajak ke serdang tgk mak mentua, kali ni pi ngan kak ipar ngan anak dia sorg...sampai sane ujan punyer la lebat...pas solat asar kat sane, dkt kul 5.30 baru gerak balik ke sg. penchala...mlm ni ader jemaah dtg, tah...aku penat sgt rasanya mlm td, pas isyak aku dah tarik selimut...dan pagi ni ader org majukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....(sape lagi, bucuuuukkkk aku lerr)

18 comments:

~qudwah_mardihah~ said...

salam, ohh..g jugak ke pwtc..macam ada nampak je..dalam ramai-ramai tu, berhimpit-himpit, penangan novel dan macam-macam ragam manusia dapat kita lihat....alhamdulilah...masy melayu amnya, suka membaca jugak..:)

Masy said...

majuk nape?

RaFFLeSiA MeRaH said...

gudwah_mardihah : mgkin kot kita dah berlaga bahu...hehehe...

masy : majuk cara org lelaki, memang buat kita x paham....

yun said...

biarkan je dia ngan majok dia tu..hehe boleh ke?

haja said...

bos kite pun kaki buku..pegi smpi 3 round..g ngn anjuran opis..then dia ngn kwn2..then dia g satu family...ha bygkan lah..

ayu_mkay said...

akak plan nak p hari jumaat lepas masa lunch hour.. dah sampai komuter.. sekali hujan lebat ya amat.

emmm pk2 kawan kata tak yah p sbb takut sampai sana pun hujan.. camne nak redah ke pwtc tu.
sudahnya patah balik ofis.

ILA said...

SABOOORRLERRR...
SI BUCHUK KAU TU NAK TUNJUK KUASA VETO JERRR...
kau buat2 blurrrr jerkkk...
jgn di lawan ckapnya...

saborrrrr yeakkk...my dear!!!muahhhhh!!!!
*hugs*

cendawanintim said...

RM,

Lor, buchuk tuh dah masuk kempen saya ker....minggu nih minggu majuk ker...isk..besh..besh..ada member..

iman_qaisara said...

majuk?

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

den tau majuk sbb per...ermm..cam ne la muncung dia tu erkkk....ader ukur x..hikhikhik

Kak Lady said...

Hehehe...ada orang majuk sebab org tu tido awal kot...hehehe...

tintaHati said...

huhuhu....laki pon main majuk2 gak ker? ingat pompuan je pandai...hikhikhik...

RaFFLeSiA MeRaH said...

yun : aá...memang nak biar kan jer pun, tapi dia ngajak gak berlawan, ape lagi lawan lerrrr...huhuhu, tapi lawan ikut sms jer la berani pun, lawan mulut x brani lagi takat ni...hehehe...

RaFFLeSiA MeRaH said...

haja : huhhhh...2 kali pegi tuhhh....

RaFFLeSiA MeRaH said...

ayu_mkay : memang ptg tu ujan lebat kak...masa tu sy kat pertama kompleks, dengar gung gang jer bunyi guruh, kuar2 situ tgk jalan dah basah lencun....

RaFFLeSiA MeRaH said...

ila : memang buat blurrr jer mlm td, tapi dia dah ok dah pun...x de la perang sampai 2 hari...huhuhu...

RaFFLeSiA MeRaH said...

cendawanintim : laaa, ye kerrr...diorg wat pakatan bersatu kot...

RaFFLeSiA MeRaH said...

iman qaisara : aá...majuk tu same erti ngan merajuk, merajuk pulak same erti dgn nak bermanja...wekekeke...

loverlyzz cornerzz : hehh, tau dah ekk...x gi ngukur pun, mane nak ngukur, pandang kita pun cam nak x nak dah pun...

kak lady : tu salah satu sbb, ader sbb lain gak...dia pakat list kan sbb2 tu smlm kat sms...jenuh duk mereka ayat nak balas sms dia...hehehehe...

tintahati : lelaki pun skrg dah wat peel org pompuan jgn x tau nyer, majuk diorg lagi teruk dari org pompuan...sbb depa ni ader skit penyakit, penyakit ego...haa, susah tu nak baik....