09 April 2008

Tidoooooooooo...

lokasi : dlm bilik pas abg awie sudah solat subuh...(dah siap2 pakai baju keje nihhhh), aku? baru jer pas mandi, tunggu dia siap2 dulu baru lah turn aku nak solat ker, nak make up kerr...

abg awie : eh..mlm td bukan ker abg tido kat sofa dpn tv? bila lak masa abg masuk bilik ekk??

aku : (weng betul lerrr laki aku niiii....aku kejut dia mlm td rupanya dia x sedar) eh...abg x sedar ke abg masuk bilik mlm td? ishhhh....

abg awie : memang x sedar betul...abih tu abg jalan sendiri masuk bilik?

aku : (memang weng betul ler dia ni kalau dah dpt tido, last2 aku jwb) takderla...ayg dokong abg...(waaaaahhhhaaaa.....dedua gelak)

somiku ini memang ler susah bebenor nak bangun kalo dah dpt tido kat sofa dpn tv tuhhh, dah mcm ader gam pulak kat kulit sofa tu....kalau dia dah start bebaring kat situ, sure aku akan ingatkan dia jgn sampai terlelap kat situ, nanti payah nak bangkit masuk bilik...tapi tu lerr, dia ni jenis senang lena...x sampai 2 minit kita masuk bilik air, dia dah berdengkur sakan...huhuhu...takat ni dah 2 kali tido kat situ x bangun sampai ke pagi...alamatnya guling ngan bantal peluk jer la bininya ni, kwengggg...kwennnggg...kwengggg.....

26 comments:

ILA said...

kwengggg...kwennnggg...kwengggg.......(aku copy & paste je;))
kau akan smakin tauuuuu...mmg itulah prangai lelaki..hihikkkkk ;)

harap maklum..
mereka dah kpenatan bkerja:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

ila : tu laa...memang nunjukkan sgt dia penat...kalau aku kat tempat dia, silap2 balik2 x sempat mkn x sempat mandi, bummmmmm titunnnnn....

yun said...

dah agak dah akak nye jawapan tu ekeekke

imz said...

MCM PENAT JE...REHAT2 LERR..!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

yun : hehehe...mcam dah tau2 jer ekk....agaknyer kalau yun pun jwb camtu gak kot...

imz : penat2 melayan suami ni puas imz...hehehe...

IdaShah said...

sofa tu bwk masuk dlm bilik supaya hubby senang nak tido heheheh... ataupun beli sofa yg buleh wat katil tu

RaFFLeSiA MeRaH said...

idashah : huhuhuhu...bilik pun muat2 katil ngan lemari jer, canor nak taruk perabot lain...hehehe, x nak la beli, nanti dia x mau tido atas katil, merana pulak bini dia ni....wekekeke....

ShaLinZz85 said...

mauahahhaha..lawak nya..betoi la..baik bawak masuk bilik je sofa tue,senang..hahaha

RaFFLeSiA MeRaH said...

shalinzz85 : x mauuuuuuu, hehehehe.....sofa tu lak muat2 sorg jer baring, x leh x leh...

cendawanintim said...

tau takper, asben saya pon macam tuh, ske norr tido atas sofa depan tb, kekadang ngan remote kat tangan lagik..

oh lelaki!

lindosh said...

akak tido waktu ujan besh kan? hehee errr

RaFFLeSiA MeRaH said...

cendawanintim : haaa...same la tuuu, remote kat tgn leh lentuk2 dah kat situ...

lindosh : ujan x ujan dpt tido berdua x kira ape dah lindosh...huhuhu....(larikkkssss...)

NBK466 said...

Baru2 kahwin mmg cam tuh...tido kat mana sekali pun...lena camner pun..automatic akan cari katil jugak...ha..ha.ha..ha...

puterikurekure said...

hehehhe...
jangan biasakan dia tido kat luar. nanti dijadikan alasan untuk tido luar lepas ni. hehhe...

kalau kite la kan kak, kite kejut gak dia masuk bilik. takleh tdo sengsorang. rasa cam pelik je...

Ms Chrome said...

bayangkan kak RM dokong hubby die... ahahaha...mcm ler larat... :p

iman said...

eheheheheh...abis la cmni..kena la bwk sofa tu kt bilik lak...ekekekekek...

RaFFLeSiA MeRaH said...

nbk466 : tu dah semestinya, huhuhuhu...sambil pejam mata pun dia leh masuk bilik yerk...ekekeke..

puterikure2 : memang x nak bagi dia biasa laa, penah kejut dia sampai mata akak ni pun naik ngantuk duk kejut dia...huhuhu...

ms chrome : ekekeke...jgn byg kan mc, nanti x masal same2 ikut tergolek...

iman : memang x muat bilik dah tu dik...xde space dah ape2 perabot nak masuk kat bilik tu...hehehe...

PuteriSatu said...

campakkan je sofa tu dalam lombong...kweng..kweng..kweng...

kakLuna said...

penat sangat abg awie tuh..org lelaki kalo dah krohh krohhh...langit runtuh pun tak sedar ha ha ha ha

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterisatu : uiii, sofa tu mahal weiii...semata nak kawin ri tu beli, oooooowwww...tidak sesekali nak buang...

kakluna : memang pun....

iman said...

huhuhuhuuu kakak...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

tryla tye...tido kat sofa tu lg sedap ke bang...ahakkk...
pssttt...sian dia..guling2 ngan btal pelok plak..

RaFFLeSiA MeRaH said...

iman : testing testing...huhu, berjaya gak akhirnya yer nana...tahniah tahniah...

lovelyzz cornerzz : mane ader sedap, wat sakit badan jerk duk tido kat situ...x de maknernyerrr okek...

ayumkay said...

dia orang penat bekerja tu sbb tu jadi cepat lena camtu. tapi kita pun penat keje gakkan takdelah cepat lena cenggitu.. kita kan isteri mithali kan Reff kan... hehehe.

pisst.. weng tu hapa..? ah weng ker? emmm ada jer dia gelar kat hubby tau.

Ceera said...

lelaki memang cam2 kan, leh tido kat mana2 pun dengan cepat...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ceera : tul tu ceera, janji paler diorg ader bantal, tepi dapur pun lena kot....