15 April 2008

Dah Ok Dah

smlm 1 hari duk balas2 sms ngan somi aku...nak wat keje pun x senang, huhuhu...ni ler penangan lelaki majuk, kecik ati ngan si isteri, apepun dah balik umah tetiba aku paham ape yg suami aku maksudkan, maybe tuhan bagi petunjuk kat aku kot...ape yg aku gaduhkan? rasanya x perlu la kot citer kat sini, nanti cam nak hebahkan citer rumahtangga kat org lain pulak...sebenarnya masalahnyer kecik sgt, tapi gaduhnyer ngalahkan perang politik pulak...last2 dia balik keje mlm td tgk dah sengih2 cam biasa sambil hulur helmet dia kat aku...wekekeke, dlm ati nak tergelak la sgt...perangai mcm bebudak memasing, rugi jer masam2 muka pagi2 buta smlm...tapi alhamdulillah, takat ni kami gaduh pun x penah lame, paling lame pun 1 hari jerr, kalau 2 hari tu pun jarang la sgt...dah duk 1 umah, nak masam2 muka, x syok aihhh...so...start dia balik mlm td dah borak mcm biasa, dah manje2 mcm biasa tapi skit pun x nyentuh bab gaduh tu, x nak bincang arrr bab tu, nanti x masal jer sambung perang balik....haru aihhhh....somi aku ni jenis bila dia marah, ader yg x kena dia diam...selagi kita x tanyer, selagi tu dia x terus terang, tu pasal kalau dia start diam tu baiklah cecepat tanyer, so cecepatlah kita tau ape salah kita, ape yg dia x puas hati kat kita...la la tu jugak dia akan bitau ape yg x memuaskan ati dia tu, huhuhuhu....kesimpulannya org lelaki ni sebenarnya cepat panas n cepat sejuk...sbb kata kwn aku sorg tu la, last2 nanti dia yg jadi cam kucing parsi kat kita...wekekeke, kelakor jerrr....ni ler muka 2 org yg bergaduh smlm tu...huhuhu...kita interprem skit yer abg...

18 comments:

yun said...

alhamdulillah dah ok kan..sure mlm td syg2 manja2 lelebih kan kan kan

RaFFLeSiA MeRaH said...

yun : aá...dah jadi terlebih manja pulak...:D

ILA said...

hehe;)
alhamdulilahhhhhh:D

Masy said...

alaa gaduh2 manje.. best tu.. memula mmg rasa tensen tp bila dah baik, mula laaaa xleh nk lps hihih

(ckp mcm da kawen lak ahahaha)

cendawanintim said...

haaaa, jangan gaduh lelama...tak besh...

mesti dah dua2 happy2 ni kan..

IdaShah said...

biasalah sdg kan lidah lg tergeget. gaduh2 manja gitew

RaFFLeSiA MeRaH said...

ila : syukurrrrr, dia jenis cepat sejuk....

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : harap2 lambat lagi la kami nak gaduh pasni...heheheh...dan kalau boleh, biarlah x bergaduh lagi....tapi impossible la kan...

~dalila~dyla~deyll~della~ said...

senang aje mujuk org laki ni..
memang bagus la jenis rajuk tak lama....

RaFFLeSiA MeRaH said...

cendawanintim : huhuhu...x lame la tu kot, x sampai pun 2 hari...dah ok dah memasing...

idashah : time gigit lidah tu la, sampai berair la bijik mata ni...sakit punyer pasal, hehehehe...

RaFFLeSiA MeRaH said...

dalila : ader gak yg jenis susah tu dik...mkn ati seminggu pun ader....

nz said...

itu pokok bawh nyanyi lagu hindustan ka?tamil ka?

RaFFLeSiA MeRaH said...

nz : xde laa...tu tgh nyanyi lagu jepunnnn.....huhuhu...

haja said...

baguslah dh baikkkk...psni jgn gado2 lagi k.lainlah den..ari2 gado...gado psl dia suka mnyakat den.hehe.tp klau slh sorang xde...sunyiii...sob..sob

RaFFLeSiA MeRaH said...

haja : huhuhu...kalo den ari2 bergaduh, memang kurus keding ler duk mkn ati...ni bukan gaduh ala2 nyakat ni...gaduh ala2 cekik ati den ni ha...

iman_qaisara said...

eheheheh sonoknyeeee...

imz said...

SENSITIF JGK HASBEN AKAK EK..HASBEN SAYA..BUAT X RETI JE...PASTU LAST2..OK SENDIRI...HEHEHE

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

kusin parsi erkkk..biaserlaa..gaduh2 tuhh..
psstt...jemputla dtg b'day afif