22 April 2008

Kertas dan Bunga


mata aku ni tiap kali dtg opis, asyik duk pandang kertas ni jer kat meja pc aku...pagi ni aku hiaskan pulak dgn ros merah segar, lepas punch card pagi td pandang kiri pandang kanan, kat meja operator dpn tu ader bunga idup...zupppp, aku buat acara rembatan terpantas terus meluru masuk kat dlm opis...hehehe...sebelum akak kat sebelah meja aku ni tegur, aku pun siap2 explain kat dia yg aku rembat bunga ros tu kat meja operator dpn...hikhikhik...sungguh x bermalu ini olang, dan ari ni dah dkt 20 kali aku pandang kertas kat blkg bunga tuhhh...nak tau ape?? sila klik gambar utk penjelasan selanjutnya...huhuhuhu...

dah tgk?? haaa...inilah dia jadual pembayaran gaji bulanan utk semua staf gomen...hehehehe...utk tahun ni memang kebanyakan tarikh gaji masuk atas 20hb, satu dua bulan jer yg agak terawal...x mcm tahun2 sebelum ni...so, bagi bulan ni, tarikh gaji 24hb bersamaan ari khamis ni...huhuhuhu...mcm pose nak tunggu raya jer aku ni, sib baik dah tau tarikh raya, x perlu lagi pak engku ke hape ke nak umumkan tarikh melihat anak bulan bagai tu...tapi nak nyampaikan khamis ni punyer la lame nak nunggu...korg2 ader rasa x cam aku rasa? hehehe...ni lah padahnya x reti nak berjimat, dpt jer gaji memcm benda nak dibeli...yg harunya lum dpt gaji lagi dah memutar kepala otak ni mikir nak beli ape dpt gaji bulan ni...huhuhu, ni lah owang pompuan kalau nak tau...org lelaki camtu ker? ntah...somi aku x der la aku nampak planning dia cam aku ni...tahu2 dia ngajak aku gi tesco beli brg dapur jerk...kalau dia nak beli ape2 pun dirembatnya sekali masuk dalam troli time tu jugak...emmm, sib baik gaji somi aku 25hb tiap2 bulan...so x der la nak tunggu lame baru leh soping2 ngan dia....

okeklah...just nak citer hal gaji jer utk entry kali ni, ader keje nak buat nihhh...so, santai2 kan diri korg yerrr...babai....

20 comments:

Masy said...

adui.. xleh pk pasal duit, otometik kemurungan huhu~

yun said...

sekali imbas je dh kenal kertas tu wakakaka. lor apsal akak x kelentong org opis ckp bunga tu abg yg kasi

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : murung? jgn masy...tu dah mcm tanda2 org nak menopos...hikhikhik...

yun : huhuhu...takut depa kata abg buang tebiat...:D

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

uohhh...tp np gaji den x msuk 24 hb bulan erkkk...kono tgu ank bulan timbul gak kut..br msuk..

Eida said...

syoknya korang dapat gaji eks

turn aku menunggu gaji bulanan dah berlalu, jika ada rezeki kena tunggu tahun2 lain ler pulak. kih kih kih

Kak Lady said...

Rm...orang bekerja kan...best aje...tunggu aje hujung bulan...mesti happy...sebab duit masyuuk

cendawanintim said...

RM

TQ for the info, nanti bagitau asben...syiok ler nanti, tumpang skaki...

lindosh said...

sya agaji lambat. 5hb :(

ayumkay said...

tesco ada ofer. care4 pun ofer gak.. jj ada jugak... emmm tak sabornya nak tunggu gaji :)

~dalila~dyla~deyll~della~ said...

sonok la dah tiba nak gaji nih......

kampeni sy gaji lambat... 30 hb baru gaji.. nasib la hubby keje gomen.. leh la ngendeng gaji dia...

imz said...

gue pun tgh tgu gji masuk ni..tp awal lagi..next week masuk kot...hehehe

achik said...

gaji opis saya hari terakhir berkeje tiap bulan.. bulan ni dpt 30hb la.. :)

suhaidamohaini said...

salam pengenalan...
wah...best nyer nk dpt gaji,cpt...sy 5hb keatas br dpt...

RaFFLeSiA MeRaH said...

lovelyzz cornerzz : ha? mano poyi nyor gaji kau?

eida : mintak gaji ngan hero tu skit...:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak lady : org jd surirumah pun dpt gaji gak kan ujung bulan, lagi best x perlu kuar duit sendiri nak beli brg2 umah...semua org lain yg tolong bayarkan...

cendawanintim : hehehe...leh la tumpang semangkuk yer...

RaFFLeSiA MeRaH said...

lindosh : lagi lambat lagi bagus sebenarnya, bila lagi awal, ujung bulan selalu kopak...hehhehe...

ayumkay : waaaaaahhh, kak ayu ni buat iman sy runtuh lahhhh....

RaFFLeSiA MeRaH said...

dalila : salah sorg la yerr dpt gaji awal, ok gak tuu, tapi sape yg awal tu la yg parahnye...hehehe...

imz : okla tuuu...x lame lagi leh soping2 gitu...la la la la...

achik : kebiasaan memang mcm tu kan...

suhaida : salam perkenalan...lambatnyer 05hb, tapi sebenarnya brape hb pun same gak kan...cuma hb jer yg berbeza pun, semua org tetap gak dpt gaji tiap2 bulan...

iEn said...

ouh gaji.. bila laah kau nak jelma uhuhuhu... runsing tol bila kekeringan kewangan ahakz!

haja said...

adoii...ari gaji..ari tu gk cerah duitnye...pgsannn!

Yatie said...

aku dpt gaji dah hujung2 bulan sesangat ... kalau bulan tuh ada 80 hari, mahu laa aku dpt gaji 80hb gak .. dedulu masa awal2 keje kat msia mmg aku tunggu gaji jek tetiap bulan sbb ala2 dah sangkut gak .. tapi alhamdulillah lepas setahun dua, dah pandai nak budget so takde laa masalah nak lepaskan perbelanjaan sampai hujung bulan ... la nieh mmg tak tunggu tarikh gaji pun .. kalau dpt cepat aku terima .. kalau dpt lambat pun dpt takde masalah.. alhamdulillah.