29 April 2008

Gambar yang di KIV...


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com






sofa tempat kami lepak2 sambil tgk tv dan sofa ni la yg buat suami aku tido susah nak bangun...huhuhu....



rak suami aku beli ari tu dkt sebulan kosong camtuh, aku x wat aper ari sabtu lepas, pepandai ler aku menghias ngan brg2 cenderamata lelame aku tuh...



rak buku aku letak cd2 lame aku ngan keter2 koleksi suami beli kat shell...



hadiah time besday suami, dlm dia t-shirt jerk, gambar ni dah lame...try guna kamera hp suami...ok ke dak gambar dia ekk? huhuhu...



sambal sardin...merah n berminyak...hehehehe...ni semua menu aku minggu lepas, dah upload gambar kat pc tetiba kena jaga bilik secretary bos, tu yg tertangguh nak update blog tuhhh...



masak lemak ayam...peberet somi aku, dah abih mkn, siap hirup kuah lagi...huhuhu....



sambal bilis campur petai...



pencuci mulutnya...buah buahan beli kat chow kit, RM20.00 dpt mcm2 buah, ni pun separuh lagi aku dah agihkan dkt mak aku...huhhh, senget sebelah bahu time bawak buah tu nak nuju keter....

23 comments:

yun said...

ohoo sessi menjawab tag org ye..
sedapnya buah2 tu kak..nyum nyum.
lauk pauk itu pon bisa melelehkan air liurku slruppp

~dalila~dyla~deyll~della~ said...

sedap nampaknya sambal petai tu...

suhaidamohaini said...

suami sy pun minat kmpl kete shell 2 gak...br planning nk beli garaj dia, dh kn boikot lak....x kesampaian hajat dia...

Kak Lady said...

Sedap sambal petai tu...sambal sardin memang feveret akak...tak kisah lah apa2 pun asalkan sardin...

Tapi akak cuci mulut dengan air je...heheheheh...tak sempat nak beli buah2an... :P

cendawanintim said...

sambal bilis petai tuh amat menghairahkan laaaaaaa....

tetiba rasa lapo plak nih...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

lauk tu mesti dh basikan..klau x abis..hahahaha...ewahhh...rak tu kan..klau la si aqilah ader...gerenti dia kemas lg lawa tuh....hehehee

RaFFLeSiA MeRaH said...

yun : tu ler, tingat sape tah tag pasai ni dulu, lupa dah....jgn air liur basi pulak yg meleleh...

dalila : boleh la tahan rasanya tu...

suhaidamohaini : oo ye ker kena boikot, hehehe, x tau menau pun pasal hal2 ni seme...tau2 dia dh bwk model2 keter ni balik umah...

kaklady : ooo peberet akak ekk? sy jarang masak sardin, biasanya kalau beli buat sandwich jer...

cendawanintim : hehehe...sampai rasa ngairah? bahaya tuuu...

lovelyzz cornerzz : aqilah lum penah sampai lagi kat sg. penchala selama kawin ni...aqilah ade, kena selubung ngan kain gaknyer rak2 tu seme...hehehe...

cemut said...

kakak sedap nye sambal bilis campur petai tu..
peberet cemut..
aduh kakak bikin cemut lapo.

Masy said...

cam tnampak muke Hajjah Siti Norhalijah je? :p

HAPPYIRFA said...

salam..
sambal petai ..tak tahan tengok.
cenderahati tu kalau xde anak kecik..oklah kot.

ida.. said...

huhuuuuuu. sedapnya sambal petai tu... ado den terliur ayaq liur ni.....

RaFFLeSiA MeRaH said...

cemut : time lapar memang terliur semua makanan...cuba cemut tgk time peyut cemut tu kyg...sure x terliur nyer aihhh...

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : aá...rumah bujang n umah lum ader anak ok la kan nak letak mcm2 kat rak tu...kalau dah ader anak sure kena letak tempat tinggi2...hehehe...

ida : ayaq liur tu x de rasa petai kan ida...hehehe...

masy : memang itulah gambar hajah citi nurhalijah zaman dolu dolu...hehehe...

haja said...

alahai...bnyk nye brg2 yek...sgt rajin ngemas. makanan yg bnyk..terer nye masak...leh le bg resepiiiiii

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

mak aih..banyak nya gambar yang...


cantik rumah tu kalo dah dihias...

s * h * i * m * a * h * z said...

huh sambal petai!!!
muah! muah!
hehe

Purpleheart said...

Fuuuyooo, sedapnya sambal petai tuuuu...

imz said...

amboi..mcm2 ada kt umh dia....buah pelam tu..sedap woo

ILA said...

weiiii!!aku tunggu gambo IKAN KUKUS kauuuuuu!!!!
wahahahahaha!!!

Riz, tolong buatkan aku Jus buah2an satu!!plsssss!!!

puterikurekure said...

wahhh.....
boleh tahan rumah akak ek.
bile la umah kite nak meriah cam umah akak. skang ni tgh berdikit2..

nadia yuna said...

terliur dengan buah buahan tu...
waaaaa
sedap!

ShaLinZz85 said...

alahai akak..bestnye kao dah kawin kan?bile nak daat baby nie akak ?hehehhe..pandainye akak memasak..heheh

ayu_mkay said...

peberet akak tu sambal sardin, nak plak klu potong cabai burung byk2.. fuuhhhh berasap dikk.

sambal ikan bilis pun peberet gak.. colek ngan cucur bawang.. perrghh.

reff.. kalau akak baring kat sofa tuu gerenti lena jugak.