03 March 2008

Sabtu Ahad Punyer Crite

sabtu pagi cam biasa kena gak bangun awal, abg awie keje tapi x seawal hari biasa, ari biasa dia pi keje kul 6.30 tapi ari sabtu kul 7.15 baru kuar umah, pagi sabtu tu pulak ujan lebat kemain lagi, last2 aku offer bwk keter aku, sian pulak nak bawak motor dlm ujan2 lebat camtu, x masal2 kang demam lak somi aku sorg tu...(keter dia? huhuhu...selama kawin ni x penah nampak dah keter wira dia tu ader kat sg. penchala, sian kat abg dia katanya nak antar anak2 ke sekolah takder keter, last2 nak kemane mane skrg ni harapkan viva aku tu jer laa...xperla, kurang2 keter dia x der, x lah sesenang dia nak kuar memaner...hehehe, yg kelakarnya, time bangun tido offer la dia "bawak lah keter pi keje pagi ni, ujan lebat tu..." dia leh tanyer aku balik "boleh ker?" wekekeke...sabor jer la...dan yg nyatanya aku ditinggalkan lagi duk sorg2 kat umah ari sabtu tu sampai ke pukul 5 ptg, dahlah ujan x benti, ape lagi, 2 round pakat tarik selimut...hehehe...kul 5 tunggu dia balik, terus pi tesco damansara beli bebrg keperluan umah, biasalah tolak troli sure penuh troli tu, utk sebulannyer stok...pastu cam biasalah dh jenjalan lapar la peyutttt, singgah kat santai restaurant, emmm...nyam nyam mkn nasi goreng kerabu ngan jus epal, and abg awie order bihun tomyam ngan karot susu...licin tinggal pinggan, sedappppp...dah 3 menu dah aku try mkn kat situ, takat ni semuanya puashati, bulan dpn nak try mkn nasi goreng pataya pulak...boleh gitu? korg2 yg penah sampai kat tesco damansara tu try la singgah mkn situ, dijamin puas ati lerrrr...tapi yg x syoknyer problem parking, susah skit, ader sekali dulu kami tunggu parking dkt 1 jam, jenuhhh, tapi ari sabtu tu alhamdulillah, rezeki walaupun dkt stgh jam tunggu, tunggu pakcik botak bwk waja tu lah, boleh pulak dah punggah2 barang masuk bonet, dia bantai masuk pintu duk kat sit blkg...huhuhu, ingat org gaji, rupanya tunggu wife dia bwk keter, yg dia duk ngan anak2 kat blkg....aiyaaaa, ader lagi olang mcm itu ka? huhhh...tepat kul 8.15 pm baru sampai umah, kelam kabut memasing nak solat magrib, mlm tu santai2 kat umah, yeyyyyy, x yah masak mkn mlm, peyut dah kenyang, wat air jer kat suami...layan dia tgk dvd, tah citer aper tahhhh....mata ngantuk arrr, titon duluuuuuuuuu....

pagi ahad kengkonon abg awie ajak jogging...hapah pun tak...last2 pi pasar pagi beli sayur ngan sarapan...dahlah parking susah...last2 aku pi sorg2 jer kat pasar pagi...huhuhu...balik umah dah sarapan, leh la mata mamai balik, titon lagi, sedar2 abg awie kaco...hishh, x leh tgk org senang...hrmmmm...last2 dia lak sambung tido, dah kul 12 aku bangun and kentung kentang kat dapur masak utk lunch, menu? hehehe...sambal ayam (masin skit la abg awie komen), goreng ikan, gulai lemak udang + belimbing + goreng bayam merah, buah kiwi ngan anggur merah (cuci mulut). Time ari minggu leh la lunch complete skit kan...ari lain x dpt nak lunch sesame...lepas dedua dah kekenyangan, terus gerak pi spital tgk MIL aku, dah 5 ari masuk spital balik, sempat 4 hari jer duk umah kak ipar aku, suami aku kata, dah mcm hospital bagi dia bercuti jer 4 hari tu...hehehehe...sian dia, kata adik ipar aku yg jaga dia selama duk spital tu, mak kena x sedar time kat umah kak ipar, tu yg cecepat bwk ke spital balik...tapi time sampai situ dah ramai adik beradik dia dtg, ceria la skit muka MIL aku tgk anak2 tgk cucu2 ramai dtg, ape lagi, dah jumpa tu mcm pasar mlm ler kat dlm wad tu, sib baik dpt katil 2nd class nyer bilik, privacy skit walaupun ader 4 org pation kat situ...sampai situ kul 4.45 kuar spital kul 6.30...huhuhu...ujan nak turun lagi, sampai2 umah, lebat kemain lagi...tgk2 jemaah dah berlonggok kat meja luar...ari ahad mlm isnin ramai jemaah yg dtg smbhyg magrib ke isyak...ni tradisi masa arwah abah suami lagi...nantilah, len kali citer pasal ni yerrr...yg pasti mlm isnin pun x perlu masak memasak, biasa diorg bwk makanan jugak...tuan rumah cuma buat air jerrr laa...hehehe, x penah lagi wat air, takut x sedap...takut org komplen air aku jerr...biasa yg wat air, abg awie, x pun akak dia kalau ader dtg...aku? layan baby arif yg comel tuuuu (anak adik ipar) nanti ader kesempatan aku snap gambar baby arif ni yerr...comeiiiiii....geram tgk, dulu takut ngan aku, skrg dah ok dah, leh manje2 kat riba aku dah, dkt nak tido mlm td abg awie tanyer aku "arif main kat bilik kita td yer? aku tanyer dia balik "nape nyer, abg x suker ker arif masuk bilik?" dia jwb "takder lah, tapi heran gak ekk, dia nak pulak ngan ayg ekk?" hehehehe...aku jwb "eh...ok jer, dulu2 dia mcm x mau jugak, takut jer bila tegur, tapi dah 2/3 kali jumpa ok jerr...biasalah budak2" dia jwb lagi "alaaa...ngan abg yg kerap jumpa pun dia x nak" huhuhuhu...aku jwb balik "abih tu abg suke nyakat dia, mane la budak tu nak dekat" wekekekeke...camane la dia ngan anak sendiri nanti ekkk....eh, jgn kata aku dah ader tau...lum lagi ni...hehehehe...doa2 kan aku yer...k la, dah kul 5 arrr, nak balik dah...

7 comments:

s * h * i * m * a * h * z said...

erm.. MIL tu ape kak?

RaFFLeSiA MeRaH said...

shimahz : MIL TU = MOTHER IN LAW (MAK MERTUA), HEHEHE...

Masy said...

FIL = father in law
SIL = sister in law
BIL = brother in law a.k.a bil letrik, bil tpon, bil bil bil hihihi~

FarahChan kat sini said...

baru tahu MIL tu apa....itu ari tya member ..dia xnak kabo ...ceh..nak kena nih.

cikdinz said...

baik nya bini bagi pakai keter...

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : PANDAI PUNNNN....

farahchan : SIB BAIK AKAK DAH KABO YERR...KALAU X, SAMPAI LA NI X TAU LAGI...:D

cikdinz : DAH JADI ISTERI KENA NGALAH SELALU NGAN SOMI KITA CIK DINZ...TUL DAK...HEHEHE...

s * h * i * m * a * h * z said...

o yeke
hehehe