14 March 2008

Masa Kena Tinggal..

kisah org kenal tinggal yakni somi aku...dah dkt 3 kali kena tinggal, huhuhuhu...mula tu nak kenduri umah aku, pastu time pi amik mak aku balik kl, dan lagi sekali baru ni time mengundi...biasanya kalau sebelum nak balik kg, aku settle kan semua keje2 rumah, clear semua kat umah tu aku keje kan...nak2 pulak ruang dapur umah, memang sampah semua dah clear abih, kepala gas pun siap cabutkan dari tong tu lagi...sbb aku tau, sepeninggalan aku nanti, dapur tu sah2 x berasap, apatah lagi bunyi kentung kentang periuk belanga, sah2 x kan berbunyi nyer tuhhh, hehehe, yerlah...kan suami org dah bertukar jadi org bujang balik...so, ni nak citer ayat power yg somi aku cipta pas aku dah balik kl baru2 ni...lokasi : dlm keter menghala ke sg. penchala....(DIA : YANG...BAJU KEJE ABG ARI JUMAAT ARI TU ABG X SEMPAT BASUH LAA....ABG RENDAMKAN JER) (AKU : LAAA...AWAT X BASUH TERUS?) (DIA : BUKAN APER, TIAP KALI ABG NAK BASUH BAJU-BAJU TU SEMUA, MESTI ABG INGAT AYG...MEMANG X BOLEH BETUL, DAH PEGANG DAH BAJU TU NAK BASUH TAU, AARRRRR...X LEH GAK LAA, LAST2 RENDAM JER LA YG DPT ABG BUAT) (AKU : HAHAHAHAHA...AYAT ABG CIPTA NI MEMANG POWER LA BANG, X NAK NGAKU LAGI KE ABG MALAS NAK BASUH BAJU2 TU SEMUA? - HAAAA, DAH KENA CUBIT KAT PEHA TUUUUU....) sekian, kisah utk kali yg tah ke berape ni...

19 comments:

mohd herizat said...

sian sang suami..
mujur ia mengerti..terpaksa berkorban untuk si isteri..
.....................................
asal ikhlas dan sabar

iman said...

suuuwiiiiitttnyeeee....ehehheheheh...moga akak bahagia slalu...:)

cendawanintim said...

Sian kalu nak tengok dia buat sendiri...kalu saya, selalu suh dia anto dobi, tapi dia pegi bagi mak dia basuh lak...isk...buat malu jerk!

Kaklong Syikin said...

salam,

hikhikhik..itulah perangai suami namanya. manja.

yg lawak tu, dia punya ayat tu la..hahha.

pasal ampang park tukan, akak pun terlintas ingat kat awak, tp akak x mo call sbb takut awak kelam kabut nk berkejar jumpa akak. x pe, lenkali kita jumpa ya.

akumasihdisini said...

hai...biasa laa org lelaki nie... payah nak dapat yang betul2 rajin...sama laa mcm aku gak...xde ke rajin nyer nak basuh pakaian sendiri...lain laa klau masa bujang dlu... klau dah terpaksa...jadi rajin gak...!

nanonano said...

ehem, ehem..
lomentiknye :D

RaFFLeSiA MeRaH said...

mohd herizat : x terkorban pun, last2 isteri gak yg terkorban, huhuhuhu...

iman : maseeeeeeem la iman bila dah lagu tuuu...

cendawanintim : sian ekk? hehehe, x penah tgk lagi dia basuh baju dpn kita lagi takat ni...hehehe...maybe la kot boleh jatuh kesian...

kaklong syikin : manja kan...alahai x der ape kelam kabut la kak...lagipun alhamdulillah skrg ni sy dah boleh la drive sendiri pelan2 tu...insyallah satu hari nanti jumpa ye...

akumasihdisini : cehhhh...ko pun same yerk...x guna tul...bujang tu sbb stok baju x sampai sebulan, kalau 30 lai baju keje, memang x berbasuh ler sebulan tu...tul dak?

nanonano : lomantik kaaa? tarak lomantik laaa....

yun said...

ayat abg awie tu mmg power

Mak Su said...

hai, salam kenal. pandai cik abang ya.

Akinogal said...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

Masy said...

amboii alasan hahaha~

NBK466 said...

He..he..he...karatz punya jiwang...he.he.he..

achik said...

eceh.. ayat mmg power.. haha.. ;p

IdaShah said...

dia nak gakkkk isteri basuh kan baju...

lindosh said...

owhh pengantin baru yg bahagiaaaaaa :P

RaFFLeSiA MeRaH said...

yun : cam super power root tu kot...huhuhu...

maksu : hai...tq, dia reka jer ayat tu maksu...

masy : hahaha...

nbk466 : wekekeke...jap lagi nampak besi la tuuu...

achik : power rangers...

idashah : huhuhu...tu ler pasal...

lindosh : harap2 bahagia selamanya....

happyirfa said...

SALAM KAK RM..
hai pandai betul abang awie cari alasan.sblm akak tgk baju yg dia rendam,dia dah siapkan ayat power.apa2 pun semoga akak bahgia sokmo

ShaLinZz85 said...

heheheheh..seronotnya bile dah berkahwin..ohh,bahagianya kamu akak..hik

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : huhuhu...akal dia tu lagi panjang...

shalinzz85 : time bujang pun ader gak kebahagiaan dia linz...jgn ingat kawin jer leh bahagia...hehehe....yg penting kita sendiri yg kena pandai mencipta kebahagiaan tu....