13 March 2008

Asyik Nak Serupa Jerr....

ni nak citer pasal pakai baju same kaler...kami 2 org somi isteri ni ler, memang la asyik kebetulan ajer kalau bab pakai baju...dulu2 aku x perasan sgt, tapi sejak dua menjak ni selalu sgt jadinya....contoh la kalau time mlm2, biasa aku la yg mandi dulu sbb abg awie balik lewat...biasa mlm2 aku pakai baju tido labuh tu laaa kan, kalau aku pakai baju tu kaler kuning, satgi kang abg awie balik, mandi, sarung baju kaler kuning gak la...bila dah ngadap memasing nk mkn, masa tu baru perasan, rasa2 nyer memang dia la yg ikut aku kan? hehehehe...kalau aku pakai baju tido tu kaler biru...siap la jap lagi dia pi pakai baju melayu kaler biru dia tuuu, huhuhuhu....kalau nk kuar pun camtu gak, kalau aku pakai baju kaler merah, dia pun duk sarung baju kaler merah gak padahal dia x suker sgt kaler merah ni...tapi yg harunya hal ni pernah terjadi masa kitorg zaman2 dating dulu...tapi betul, ari tu ada sekali kami nak kuar, aku pun dah siap pakai baju kaler coklat, tetiba dia sampai2 jer kat umah nak jemput aku, tgk2 dia pun sarung baju kaler coklat jugak...dah masuk keter baru perasan, oooo ooooo same kaler arrrrr....cun, cam boria...wekekeke, sampai la skrg ni pun selalu sgt terjadi kes terpakai baju same kaler...tapi stgh couple memang sengaja kan nk pakai baju kaler same ni, aku lak x penah pun terpikir nak buat mcm tu....kalau nak kuar pun, mane tercapai jer la baju ape nak pakai, kaler2 ni x amik pot pun...hehehehe...keyla, komen2....

13 comments:

cendawanintim said...

Teringat lak masa kapel2 dulu, ske no pakai baju sama kaler nih.. kenkonon sehati sejiwa la tuh..hikhik

Masy said...

dedulu masa ade bf dulu pun kekadang TERsama. bukan sengaja. kebetulan satu opis. org len ingatkan kitorang bpakat padahal mmg tak pon heheh

*kenangan*

IdaShah said...

sehati sejiwa lah tu...

RaFFLeSiA MeRaH said...

cendawanintim: kalau dah janji nk pakai same kaler, x aci lerrr...tu bkn sehati sejiwa tapi sepakat membawa berkat namenya...hehehehe...

masy: haa...kalau tersame cam masy ni leh la kata sehati sejiwa...huhuhu...kenangan pun xpe, tetapi perkara tu tetap gak berlaku kan...kenangan tu kan mengusik jiwa...

idashah : memang kongsi ati la pehtuuuu...hehehe...

yun said...

itula yg dinamakan ada chemistry.

nanonano said...

nano pun slalu pakai baju same kaler ngn abg,
sbenarnye xrancang pun,
tp bile pikir2.
mmg la asek same,
sbb kiteorg ske warne merah + itam..
so byk la baju warne merah + itam..
pusing2 warne tu jugak pakai..
ahahks :p

ayu_mkay said...

sehati sejiwa.. sama citarasa.

ShaLinZz85 said...

saye lak kalo cakap nak pakai baju same kaler si dia akan cakap "buang tebiat ke?"hahahah..eh!saye link kan akak dlm blog saye leh?

RaFFLeSiA MeRaH said...

yun: chemistry tu cam persamaan tu kerr? hikhikhik....

nanonano: waaaa...sib baik merah itam, kalau itam putih tu satgi makcik ngan pakcik cak berebut dtg berlegar kat baju2 gf/bf ni ha...hehehehe...

ayu_mkay: hehehe...kebetulan jer tu kak...

RaFFLeSiA MeRaH said...

shalinzz85: hehehe...ader ke buang tebiat, org nak bagi dia sehati sejiwa dikatakannya buang tebiat, chehhhh....ha, add la...x de masalah pun lin...tq

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

tersama kaler x po...jgn tersarung salah baju udahhh...hehehehe

akumasihdisini said...

salam...ooo dah kawin rupernyer...alhamdulillah...moga kekal hingga ke akhir hayat...bagus laa klau smua nyer samer...baru laa sehati dan sejiwa...klau lain lain kang dah jadi warna warni...tak elok tengok plak...apa2 pun yang penting selesa...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

lovelyzz cornerzz: wekekeke, melampau la tu kalau dah tersalah sarung...

akumasihdisini: uiii...lame x nampak...bertapa kat gua mane lak kali ni? hehehe...thanks still sudi lawat blog ku ini....