07 March 2008

Jom Balik Kampung....

mlm td peyut x berape sihat, tah nape tah...angin ker hape, cukup x menyelesakan betul, nak solat pun terganggu, mulanya ajak suami solat isyak jemaah, dah lame x solat same2, last2 dedua duk lepak dpn tv, memasing layan ngantuk, zzzzzzzz la jwbnyer...dgn peyut x sedapnyer, aku gagahkan jugak solat isyak mlm td....masak bihun pun pegang peyuttt...huhuhu, haru betul...sib baik hasilnya best, hubby tambah 2/3 kali...skrg ni suke sgt cuba resepi, ari tu wat ayam masak halia, hubby puji, pastu wat puding cocktail, pun hubby puji...tapi ri tu wat sambal ayam hubby komen masin...kuang kuang kuang....garam dah tertumpah, muehehehe....

tghari ni nak balik kg, mintak ngan bos keje sekerat ari, sib baik dibenarkan, yerla...bukan selalu pun kan...pagi td terpaksa mintak hubby antar pegi opis, kebetulan dia pun ari ni masuk keje lewat skit, kul 7.30 dah tercangak aku kat opis ni...hehehe...tghari kang balik pahang same2 puteri1 ngan mak aku ngan aqilah sekali, hubby2 kitorg semua pakat kena tinggal kat kl ni, yg hubby aku lagi haru, langsung x daftar pun...sabor jer lerrr...yg sengalnyer tinggal seminggu nak ngundi leh pulak tanyer aku, kalau nak daftar skrg leh dak? bolehhhh....boleh blaaaahhh, huhuhuhu...(tapi x la ckp gitu...hormat lagi sihhhh)...keyla...nak siapkan keje dulu sebelum balik ngundi....nak pangkah ape ekkk, kat kg aku bulan ngan dacing...yg mana satuuuuu, idaman kalbu...huhuhu....

13 comments:

IdaShah said...

slmt blk kg n mengundi. jgn jem kt highway karak sudah...mcm blk raya cina aritu.

Mummy Rizq said...

tahun ni aku tak memangkah.. laki aku nak memangkah kat padang golf pagi esok... aku ingat nak ke shah alam la. gi spa... mesti best!

Eida said...

selamat mengundi

peot dah sihat ke? mengikut firasat yang awak sakit peot tu...sebab ada "inti" kot?

elly said...

wah wah ko...dh start sakit peyut dh yek....

s * h * i * m * a * h * z said...

pangkah.. jgn tak pangkah...

yun said...

heheh sy tau akak pangkah apa :-P

sitilina said...

peyut xsedap? jeng3x....

Kaklong Syikin said...

salam,

sori la na lama x ke sini.

awak nk email or call akak boleh aje. x pe.

baguslah banyak variasi masakan tu. paling abe sayang nanti belajar masakan feveret dia kat mak mertua awak :)

pilih pemimpin yg bekerja nak jaga kebajikan rakyat :)bukan kumpul rete utk sendiri :)

Masy said...

eheemm perot tu nape tu lalalalala~

iEn said...

lama xmai sini.. camne life oke ke? ngehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

idashah :SEBELUM TOL GOMBAK TU DAH JEM NYER...PAS PADA TU CLEAR LA SESGT...

mummyrizq : EKEKEKE...ORG NGUNDI KO GI SPA YERK...OKEYYYYLA SGT..

eida : LUM ADER INTI LAGI EIDA, RASA2 CAM PENUH NGAN MAKANAN JER NIHHH....

elly : UII, MANE NGILANG KO YER, HEHEHE...SAKIT PEYUT ANGIN JER KOT...

shimahz : DAH MEMANGKAH DAH PUN...

yun : TAU EKK? PECAH RAHSIA AKUUUUU....

sitilina : JENG JENG JENG UTK APE TU SITI? UTK AZWAN ALI EKK?

kaklong syikin : NANTI FREE SY E-MAIL AKAK YER...TU LA, SKRG NI DUK CUBA SEGALA RESEPI KAK...BAGI ABG TRY RASA MASAKAN SY...

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : PERUT NI CAM ADER ANGIN GITU...HEHEHEH...

ien : TU LER, LAME ILANG...LIFE OK DIK...CAM ISTERI2 ORG LAIN JUGAK...MAKIN BAHAGIA LAGI ADER...

Akinogal said...

See Here