19 March 2008

Duit Dah Abih....

mlm td misi kedua x mengena...mak T tu dah cerdik kot, roti yg tgh2 gam tu dikaisnyer jer ke tepi, hehehe...dpt aku bayangkan aksi mak T tu, sure tertonggeng tonggeng nak bagi x jatuh kat atas gam tu mlm td...ekekeke...keyla...lupakan citer mak T tu...selagi gam dlm tin tu lum abih, selagi tu la misi aku x kan berenti, wekekeke....jaga kau mak T, akan kuburu kau sampai ke titisan darah yg terakhir...waaaaaa...takutnyer dengauuuuu....

cite pasal aku ler lagi bagus...haaa, nak citer ringan2 jer la pagi ni yerr, berat2 nanti org ngantuk...pagi td 1stime bwk keter pi taman tun, ni kes terpaksa....pagi td bukak2 purse nak kuarkan duit nak bayar tol, tetiba...alamak...tinggal 5 ringgit, huhuhu...mane cukup ni nak sampai ke ptg karang, dahla ptg ni ader pasar malam...situ dah harus lah perabih 20 ringgit paling skit pun...ptg smlm x pasan betul, pasal x singgah kedai...bayar tol balik keje smlm pulak guna touch n go yg tinggal 3 ringgit tuhhh...hehehehe, so pagi ni sah2 ler dah x leh swep...somi ku pulak kul 6.30 td dah kuar pi keje...huhhhhhh, kalau tidak memang ongkos dia la jadi mangsa utk dihabiskan di pasar mlm...ekekeke...pk2, takperla...lagipun ari ni ter'siap' awal, kul 7 dah siap pakai tudung...ape lagi, idup enjin keter...brooooooommmmmmm menghala ke taman tun...biasa kalau pi kuar duit kat situ pun, ditemani somi ku yg tercinta dan kebiasaannya memang status mem la aku kat sebelah...x penah la pulak duk drive ke sane lagi selama ni...dlm hati...harap2 x sesat marat, harap2 x der kejadian x diingini ni nanti...huhuhuhu...4 trafik light terpaksa dilalui, 2 trafik light yg pertama aku bantai jalan time lampu dah nak merah...huhuhuhu...lantak situuuu....alhamdulillah, sampai jugak aku parking dpn bank yg nak dituju...pandang kiri pandang kanan...huhuhu, takut sebenarnya kuar duit sorg2 ni, nak2 pulak time pagi2 camni...org lum ramai...parking pun byk yg kosong lagi...dah settle kuar duit, terus gerak ke opis...hahhhh, lega dlm purse aku dah ader duitttt...dan singgah kedai buku, sambar majalah mingguan wanita 1...weeeeweee, pantang ader duit kat tgn....sedap2 jer nak beli itu ini....keyla...nak baca majalah jap...cover dpn si indon acha tu ha....topik dlm dia, biasa2 jerrr....

18 comments:

Jue Hairul said...

hahah..cepat je cik T tu tau kata tu perangkap..dulu masa umah lama kat kedah, mak saya beli racun dalam bentuk serbuk..mmg berkesan la..tapi nak kena rajin la sebab tikus ni dia amik makanan tu dia bawak lari ke lain..so nnt dia mampus kat tmpt lain ler..byk gak la dpt..habis anak beranak

imz said...

hehehehe...sama jgk dgn imz...ada duit..guna sampai x sedar..

iman said...

salam kakak..

huhuhuhuuu situasi kte same...pntng ade duett kt tgn ekekeek...mmg abesss jek...eheheheh...

* kehadiran cik T harus dibenteras...kalu x sure die buat prkampungan kt umh akak nnt eheheheheh...

haja said...

amboi2..mak T tu xmkn saman yek...nk kena tu.tp xleh marah2 tau..lg dia hebat berlari2 brkejaran...

Mak Su said...

masalah besar ni, 5 hengget dalam tangan. aiyo... beli nasik lemak pun tak cukup beb

yun said...

ceh tak beringat langsung ek..start bln dpn bg somi pegang kad bank okeh

RaFFLeSiA MeRaH said...

jue hairul : haá, tu yg x nak beli yg serbuk tu, takut dia mati x tau kemaner, sedar2 dah bau busuk jer nanti...

imz : kita serupaaaaaa....

iman : same jugak, huhuhu, ingatkan akak sorg jer mcm tu, rupanyer ramai lagi...tu la, skrg operasi nak banteras la ni...

haja : tul tu, dia cam dengar jer kan ape org ckp...pelik tul ngan tikus reti bahasa ni...huhuhu...

maksu : tu ler pasal...nasi lemak dah siap bungkus tu lepas la kot maksu...tu pun nasi lemak kosong jerk...

yun : kad bank nak bagi kat dia? mane bolehhhhhhhhhhh....

Masy said...

:) awal giler pkl 7 dah siap hehehe

kasihlatifah78 said...

membaca tu amalan yang murni..muahahahhh....

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : biasa kul 7 tu baru duk letak pondeshen...hehehe...kul 7.20 baru gerak...

kasihlatifah : pandai ko yerk...aku tau la ko tu ulat buku....huhuhu...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ingatkan mak t MANA TD

cendawanintim said...

Lor, kul 7 da pakai tudung erk...awalnyer, sy baru terkulat2 depan bilik air...

saya pon camtu gak, pantang duit ada kat tangan, sumer nak dirembat..

Mysha Annys said...

hi raff...lama tak pegi tempat ko nie..bizies..aku nye blog dah update sebagai memenuhi kehendak ko..tgklah asal free aku teringat kt ko jek aku update blog aku...anyway...bagi kad bank kat somi...ngakk boleh...huhuhu..kad bank dia kita pegang takpe..wakakakak....

manje said...

minggu dpn da gaji... besh nye...

> salam kenal tuan umah dan salam maulidur rasul :) <

ShaLinZz85 said...

heheheh..cik T..sooo unique

lindosh said...

pukul 7 saya baru nak bangun heheh

RaFFLeSiA MeRaH said...

lovelyzz cornerzz : mak tikus lerr...hehehe...

cendawawanintim : hehehe...memang mcm tu la ari2 accept sabtu ahad...

mysha annys : thanks annys...aku dh tgk...waaaawaa...meriah sungguh arrrr...cantik hantaran korg...suka nengok...apepun moga bhgia selalu...

manje : thanks masuk blog akak, tapi nak pi blog manje x jumpa address laa...hehehe...

shalinzz85 : memang unik la sesgt...

lindosh : laa, ye kerrr...kuat tido la hang ni yer...

ILA said...

elo!!!errr..actually tu cik CIk T (tikus) @cik C (cencurut)????

hmmm...kat umah aku ada sekor cencurut.Mak bapaknya dah mati hasil usaha aby aku.Pas tu bley pulak aku rasa kesian.Than aku pesan kat dia "duk tumpang umah org,jgn buat kaco,jgn gigit sana sini"
ahaaa..ok lerrrr...dia ikut ckap lah pulakkk..hehe;)