21 March 2008

Santai...

















dari td nak update blog, asyik tertangguh jer...jap kang org suh watni, jap kang org suh wat tu...huhuhu...ni tghari2 ni baru la free skit, nak citer pasal smlm...pada semua umat islam, slmt menyambut maulidur rasul dan slmt bercuti bagi yg bercuti smlm...aku x pi mane pun satu ari smlm, somi aku lak opis dia x cuti pun, almaklumla opis cina, bukannya hormat sgt kalau bab2 cuti camni, mmm...maka tinggal ler aku sorg2 kat umah dari kul 9.30 ke pukul 4.30, memcm keje la aku tibai 1 hari duk umah smlm...basuh baju nyer, mop lantainye, sidai bajunye, gosok bajunyer utk minggu dpnnyer baju, huhuhu...sedar x sedar kul 4.30 somi sms kata otw balik umah, bukan ape korg, smlm aku patah kaki, viva aku dirembat oleh somiku sendiri, aku gak yg offer suh dia bwk keter, sian dia...ari2 kene ujan, kena panas, ader peluang ni, bagi jer la dia gedik2 ngan viva aku tu jap...sok x leh dah, ku nak meronda pulak, hehehehe...janji ngan dia mlm td x nak masak, sbb dah lame x pi mkn kat tesco kat restoran santai tu...last2 ari dah gelap nk ujan, ckp kat dia, pas magrib jer la kuar pun...lebat sungguh la ujan ptg smlm kan...last2 kul 5 dua2 org bantai melepak jerrr dlm bilik....hehehe, sampai x sedar baju yg aku iron, tempat sangkut tu dah runtuh...huhuhuhu...biasanya pas iron aku sangkut kat luar pintu bilik tido kami, sangkut pun bukan kat lemari tapi kat besi palang tu jerrr...agaknyer berat sgt kot ngan baju2 yg angkat sebelum ujan smlm....kuar2 bilik, rasa nak ngalir air mata, penat jer gosokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....huhuhu...pagi td terpaksa la iron balik baju somi aku tu...keredut langsung dah aku nengok...dia ckp x yah la gosok, tapi x sampai ati nengok somi pakai baju gitu, nanti org ckp cam dpt bini pemalas la pulak, hehehehe....sambung citer, kul 7 ujan dah benti...kitorg siap2 mandi, pastu solat magrib jemaah same2 n terus gerak pi tesco...parking pun byk kosong, singgah kat kedai kek king, somi aku tingin nak mkn tat telur...dari ari tu lagi, asyik dah abih jer mende alah tuuu...mlm td ok la, melambak lagi...pastu terus ke santai order mee bandung + laici (aku nyer order), nasi goreng seafood msk pedas + air suam (somi aku nyer order), takat ni semua yg aku dah dkt 4 kali mkn kat situ, semuanya memenuhi citarasa aku ngan somi...bestttt sgt...memang x der komen la kata x sedap takat ni lagi...hehehe, sape2 yg kebetulan pi tesco damansara tu, singgah2 la kat santai restoran tu yer...harga pun x mahal maner...tapi air dia memang cecah RM3 la rege dia....tapi puashati sgt...dah licin belaka2 seme, acara ronda2 kat tesco pulak, ader la rembat skit2 barang kat situ, termasuk la hanger 24 pcs, umah dah x cukup hanger, kul 9.15 kami dah gerak balik, tetiba kameramen yg amik gambor masa kawin aku dulu tu call ajak singgah umah dia dulu....dia kata dia tgh nak buat magazine album kawin kitorg tu, dia nak buat jalan citer ke hape tah...mmmm, singgah la jap situ, nengok gambar2 dia nak letak kat magazine tu nanti...huhuhu, dah x larat dah nak ngisahkan gambor2 tu dah...hehehe...agaknyer sbb dah nak masuk 3 bulan dah usia perkhwinan kami, dah x jadi ape dah bab2 gambor tu kot...2 album + 2 frame tu pun dah x larat nak tgk dah...hehehe...tapi sbb dah amik pakej camtu ngan dia, layan jer laaaa, kul 11 gerak balik umah, lagipun umah dia pun tgh jln nak balik umah kami...x sampai pun 5 minit naik keter kalau nak pi umah dia tuuu...sempat jumpa si balqis, anak dia yg bongsu, tomeiiii....dulu kulit dia gelap skit, skrg dah putih melepak, ikut mama dia kot...tapi still botak...dah pandai sengih dah org agah dia, dulu2 asyik nangis jerrrr....opsss...lupa nak bitau, gambar atas tu bukan gambar2 aku mlm td yerr...hehehe, x bwk kamera pun...tu gambar masa dj2 radio dtg buat ape tah kat situ...mkn la ekk, buat ape lagi...hehehe..tgk tu ader jamal jamaludin duk nyelit kat situ...sape lagi ekk, ntah...x kenal laaa...mmm...

keyla...tu citer smlm...citer ari ni, nak iklan kamera kwn ni ngan korg2, kalau sape2 yg berminat nakkan kamera digital, ni ader gambar kamera yg kwn aku nak jual tuuu...contoh gambar, korg leh tgk kat fotopages dia ni...http://meerayue.fotopages.com (kalau minat, just bitau jer aku yerrr...takpun tinggal jer comment kat fotopages dia tu...) oklah yerr...penat naip dah....babai...



ni pesan dari tokey kamera nihhh..“ReGa MuRaH LeLoNG2 SaJe…SeSWaI kLu Nk Bg PreSeNT Kt aDik2 SkOLaH Ke..PaSs PeKSe Ke…Ye La DaK2 LoM ReTi PeGaNG DuiT Ne LeH Bg KaMeRa MeMaHaL KaN eKeKeKe…& TaK KeSaH La SaPe2 RaSe Nak PeGaNg DIGICAM SeNDri…JgN RiSo KaMeRa ni STILL GOOD CONDITION oCCaY …SeBaB Nk JuaL? NaK ToLaK Yg Ni LeH BeLi HaT BaRu…ExPLoRe DiGiCaM BaRu…ConTact Me at Emel/YM: fiayue@yahoo.com”

23 comments:

Masy said...

mcm cumil je digicam ittew ye~

Mysha Annys said...

cam best gak digicam tue..berapa reganya...cam berminat gak nie...suka kumpul kamera..hhehehehe

ladys said...

RM...dah jadi tukang lelong digicam ye...hehehe...

Baca ttg baju yang jatuh tu teringat kat hubby akak...kalau kene gosok balik baju yang kedut dia selalu kata tak payah...tapi rasa tak sedap mata memandang kan?

Okay RM...jom tgk kristal kat blog kristal akak...mana tau ada yg berkenan...

viruspadu said...

digicam tu canggih la

nak jugakkkkkkkkkk hehehehe

13may said...

nak jual berapa tuh??? hehhe...

Fenridal said...

See here or here

lindosh said...

err brapa eh rege digicam tu akak?

cendawanintim said...

RM,

rege dia baper tuh?

RaFFLeSiA MeRaH said...

for u all : rege dia dah tertera kat gambar kamera tu, x pasan ekk? RM250.00 SAHAJAAAAAAA!!!!

tokey digicam said...

hi kowang...ni tokey kamera dh mari..hehhe tuu adee regaa tu...RM250 sahaja....marii marii....nyeh nyeh!!..

KOMPEM NAK emel me kay ...fiayue@yahoo.com

yun said...

cepat kontek tokey digicam tu...sape cepat dia dpt

IdaShah said...

bersantai di restoran santai yerr... wah!ada promosi digicam murah nya

ILA said...

Salam RIz!!!
1stly tu gambor sape yg kat santai rest.tu??mcm deejay radio jerkk..
kau tak citer pun pasai gambor tu.

pasai digicam samsung tu..tahun lepas lagi benda tu dah kluar.company nak survey permintaan pelanggan.tapi tahun lepas dia buka harga rm300.skrang rm250 dah kira cantik le arganya.
yg best digicam ni ringan betui..tapi skrinnya kecik je lerrr:(
one more batery & sim card arga asing.betul tak?? ;)

mama ranggie said...

mama pon macam berminat aje...

harga tu termasuk semua ke?bateri n mmc?

Mawar Biru said...

Salam...
sy pembaca bru blog rafflesia merah. Newly wedd ye.Congrats yer~~Tak terlambat kan?hehehe~~nice blog..enjoy baca.hehe~~

tokey digicam said...

ILA...

pasai digicam samsung tu..tahun lepas lagi benda tu dah kluar.company nak survey permintaan pelanggan.tapi tahun lepas dia buka harga rm300.<-- ni co ke yg tawar rega? hat ni 2nd je la..rega luo pn lbh kuang $200 convert duit kita lg...so ni dh man2 la nih...

yg best digicam ni ringan betui..<-- yup betuiii...buh ala2 cm hp je..msuk poket pn ok...

tapi skrinnya kecik je lerrr:(<-- 2 inci xde la kecik bena...nmpk lg lubang idong...

one more batery & sim card arga asing.betul tak??<--battery yilek..sim card bg jek...no hal punye...

WHATEVER PUN...DIGICAM NI DH TERJUAL OCCAY...TIMAKASIH ATAS PERHATIAN SEMUA..KLU ADA LG MENDE NK LELONG..SAYA BUH SINI LG..TUL TAK KAK RIZANA...kekekkeke

Ummi Yang Tomey said...

hello kak..
apa kabau kak?
rajin akak gosok byk2 baju dulu.. kalu ummi laa.. heheh.. esok nk gi.. esok ler gosook.. ekekekek

p/s tk tau ler kalu akak still remember me.. me ima/edfa_79 yg tego akak kt ym hari tu...

tintaHati said...

Teringat kat digicam org yg hilang....bajet nak beli baru yg ala-ala profesional photographer gune tu....huhuhu....mesti mahal kan?

Creative_ said...

tintaHati..

nk bli kamera pro tuh kene la bajet lebeh..kuang2 RM1.5k n above hehhe

kakLuna said...

patut la nmpk mcm jamal jamaluddin...mmg jamal jamaluddin upanya..

ingatkan akak ada sedara dgn dia..upanya curi2 snap.. :D

NBK466 said...

Ish...nak beli!!!!!

p/s : Ada tak cousin den kat Santai tuh (NAjman)?

kasihlatifah78 said...

rajin ko gosok baju erkkk...aku pun camtu gak la skang... kene standby baju2 laki aku...

imz said...

alaa...mcm cun jgk digicam tu...tp dh ada...sonycam..hehehe..tp yg biasa2 je...