12 March 2008

Cerita 2
















ari ni dah lewat 3 minit sampai opis, ke hulu ke hilir, last2 kuar umah kul 7.38 am gak, biasa kul 7.15 keter dah gerak...pagi ni mcm2 keje nak dibuat, baju yg dibasuh mlm td nak disidai kat luar umah pastu dah lame x wat sarapan utk suami, duk gagahkan jugaklah buat sandwich kat dia...huhuhuhu...padahal bangun kul 6.15, make up jer dah amik masa 10 minit, boleh gitu? hehehe...tu haaa kat atas tu...gambar menu mlm td, sup ayam jerrr...x sempat nak tabur daun sup, daun bawang ngan bawang goreng, bateri lak kong...huhuhuhu...malas nak charge dah...harap2 dak yun tu akan terliur nengok sup aku tuuuu...ekekeke...sian, dia ngadu x dpt mkn soto mlm td...kalau umah dkt2 leh gak ajak dtg mkn sup, emmmmm...so, kul 9.30 mkn la kami somi isteri dgn jayanya...tinggal seketul jer daging ayam kat dlm periuk, huhuhu...suami aku mkn sup ngan nasi putih...errrkkkkk (kenyang), pas lepak2 dpn tv, ajak abg awie solat isyak jemaah, dah lame x jemaah same2....mmm, bila sesekali dpt jemaah same2 ngan dia rasa bahagia rasa tenang sgt2 kat hati aku ni...harap2 pasni makin kerap kami dpt same2 menunaikan kewajipan itu...amin...kt bawah ni gambar kawin kami, baru jer dpt dari kameramen, tah brape R aku pun x pasti tapi dia dah siap frame kan, mcm murah jer frame tu...buat dari kayu, tgk2 cop kat blkg from ikea...huhuhu...okla kan...nak kena tampal la pulak gambar tu kat dinding, kat mane la yer nak ditampalkan tu? bilik tido ok kot...jgn tempek kat bilik air sudah lerrr, kuang kuang kuang....

22 comments:

yun said...

adehhh meleleh air liur tgk sup ayam akak tu. bak mai sini seketul yg tak abes tu

RaFFLeSiA MeRaH said...

yun : ekekeke...x sampai ati pulak nk bagi yg seketul tu, dh la sup mlm td...nnti la akak masak lain yer, ajak yun dtg umah mkn sup ayam...hehehehe...

Masy said...

heheh sup ayam, sup ekor, sup sayur, sup tulang...

apa lg? ;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : sup ikan daaaaaaa.....

mama ranggie said...

sebbaik mama x gemar supa ayam...

mama suka sup ekor!

yummy...

RaFFLeSiA MeRaH said...

mama ranggie : huhuhu...kalau ekor ayam nyer sup ok dak? hehehehe...

IdaShah said...

sempat lg wat bekpes utk hubby... mesti hubby syg giler!!

klu dah ada baby nak makeup lama2 pn x buleh.kita bgn awal dia bgn lg awal huhuhu..

RaFFLeSiA MeRaH said...

idashah : memang x leh bygkan la masa tu, sedangkan ader somi sorg jer pun bangun awal dah terkocoh-kocoh pi keje...hehehe...ni pulak ader anak kenit...

haja said...

aduhaiii..sup ayam peberet den tau.klau xdpt majuk smpai smggu...hehehe

PuteriSatu said...

hahahaa...sekarang lehla..segala mala sempat...sandwich la...sup ayamla...koktail la..mi gorengla ape laa lagi...tunggu dan nantiler ko dah ada anak cam aku nih..segala mala tak sempat!...tapi make up sempat lagi...berebut lipstik ngan aqilah..huhuhu...

NBK466 said...

Marah sungguh den bila org cakap barangan IKEA nie MURAH...hu..hu..hu..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ader citer terkini x...qilah nk dpt kawan baru bilerrr agaknyer erkk..hehehehe

ShaLinZz85 said...

hehehheh..seronok nye kawin

s * h * i * m * a * h * z said...

huh.. sedap nye sup.. nyum.. nyum.. gambo tu buh kat ruang tamu satu.. kat blk tido satu.. takpun susun atas meja.. cantek gitu

lindosh said...

amboi org yg dah berdua neh.. ehem2

saya jadi lapar laa

RaFFLeSiA MeRaH said...

haja : waaaaa...lame nyer majuk, sian sungguh...

puterisatu : wekekeke...tu yg aku x dpt nak bayangkan tuuu, skrg berdua pun mcm x brape cukup masa jer aku wat keje umah...huhuhu...

nbk466 : eh...maksud kita tu mahal lerrrr tu...weeeeenggggggg...

lovelyz cornerz : lum lagi arrrr, bagi qilah lari2 dulu kottt...hehehe...

shalinzz85 : hehehe, bujang pun ader seronoknye jugak...status apepun ader kebahagiaan dia sendiri....

shimahz : ha? ruang tamu? malu arrrrr...hehehehe...kat dapur ok dak? sambil masak sup sambil tgk muka suami...

lindosh : hehehe...meh la dtg sg. penchala....

imz said...

eeemmm...okla tu...sempat buat sup pun kira ok jgk...kira masak juga...tp hasben u mesti syg giler kan...kt u.?

RaFFLeSiA MeRaH said...

imz : syg org lelaki mane nak tunjuk pun...harap2 tu syg dia x sampai giler la...hehehe...

ayu_mkay said...

sedapnyer suuuupp (peberet tuh).. nak skit.

:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

ayu_mkay : mai la dtg sg. penchala, bila2 sy leh masakkan....

Anonymous said...

slm kak.. nak alamat fotopage photographer tu bole tak?thanks ;p -zaa

RaFFLeSiA MeRaH said...

zaa : nak tawin ekkk? hehehe...alamat dia taip jer krulmatric kat yahoo tu, takpun http://krulmatric.fotopages.com/